Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Sopron: civil jelöltként indul az MDF megyei elnöke

Civil szervezet jelöltjeként, de pártja támogatásával száll versenybe Sopron polgármesteri székéért a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke.

Nagy Tamás - aki néhány hete az MDF országos elnöki tisztségéért is ringbe szállt - csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Városvédők Összefogtunk Sopronért jelöltje lesz, amely mögött civil szervezetek, köztük zöld tömörülések és mozgássérült-egyesületek állnak.

Közlése szerint egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy a város, az önkormányzat életében erősödjön a civil kontroll, legyen élhetőbb Sopron, ennek részeként jobbítsák a közlekedést, építsenek kerékpárutakat, forduljon nagyobb figyelem a sportra és az ifjúságvédelemre, és a mainál színesebb turizmussal gyarapítsák az önkormányzat bevételeit.

Lényegesnek nevezte a széleskörű konzultációt is az Új Széchenyi Terv keretében megvalósítható önkormányzati projektekről.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Orfeusz 2010. augusztus 18. 07:57
  „40. A problémák mindössze politikaiak.”
 • 40. LAZA 2010. augusztus 17. 13:30
  „39.
  Hát ne haragudjon..........
  Tamásnak azt javasoltam,hogy ne foglalkozzon az ilyen stilusú hozzászólásokkal mint pl.Őn is szerencséltet,bennünket.
  Ahogyan írt úgy vettem ki valamiért nagyon de nagyon haragudhat Tamásra.
  Ám! 39.után már látom,hogy a problémák más jellegűek.”
 • 39. Orfeusz 2010. augusztus 17. 09:36
  „37. Nincsen szó gyűlöletről, mert az megöli a józan gondolkodást. Arról van szó, hogy N. T. nem alkalmas politikai poziciók betöltésére. Nyüzsgő tipus, de eredménytelen, koncepciótlan. Annyi minden szép és jó van még az életben - pl. a munka, a család- , ahol N. T. megtalálhatja a helyét. Személyesen alig ismerem, akár lehet aranyos magánember is, egy biztos rossz, a vesztes helyre állt annak idején, tehát távozzon a politikai életből.”
 • 38. KERTÉSZ 2010. augusztus 16. 19:44
  „30-s !
  Több gondolatával vitatkoznék.Én azt kérdeztem ,hogy a város fejlődése érdekében milyen javaslatok hangzottak el. Egy listán bekerülő képviselő melyik körzetet képvisel? Az hogy egy pályázat beadásra kerül, elöbb valaki javaslatot tesz a témára és csak az után kezdődik az érdemi munka.Nem hiszem hogy város legégetőbb problémája a sporttevékenységek finanszírozása.Van mit a városon fejleszteni.Közintézmények finanszírozása,utak,épületek rendbe hozása stb.Ezek lennének a kiemelkedő feladatok.Civil egyesületekből pedig Dunát lehet rekeszten, annyi van.”
 • 37. LAZA 2010. augusztus 16. 11:27
  „A gyűlölet nem hagy helyet a szeretetnek!
  Kedves Tamás!
  Az efféle alakoknak ez jelenti az örömet és a kielégülést!
  Ne is fáraszd magadat miattuk!
  Be fogsz kerülni a testületbe mert sokan állnak melletted!”
 • 36. Orfeusz 2010. augusztus 16. 09:08
  „35. Téves a számolás. FIDESZ: 12 egyéni körzet + a polgármester= 13 mandátum. 1-1 listás helyhez több mint 10 % szükséges. N. T-nak más munka után kell néznie. Nem lesznek rá "vevők" a soproniak. Induljon otthon, Ágfalván.”
 • 35. ssmd 2010. augusztus 15. 16:59
  „34. >>
  A Városvédők listáján vannak MDF-es kötődésű és korábban semmilyen párthoz nem tartozó jelöltek.

  Tiszteletben tartom a véleményét, persze nem értek vele egyet. Egyébként annyi szavazattal, amennyit Tamás áprilisban kapott, egy listás helyünk mindenképpen lesz a következő közgyűlésben is.

  Egy (mellékes) megjegyzés a választási tippeléséhez: a FIDESZ legjobb esetben sem szerezhet 12 mandátumnál többet, hiszen ha minden egyéni kerületben a jelöltje nyer, akkor kompenzációs listáról nem kaphat további mandátumot.”
 • 34. Orfeusz 2010. augusztus 15. 15:22
  „Kedves Somogyi Miklós! Pillantson a Városvédők jelöltjeire. Az MDF neveit látjuk más cégérrel. Beleértve N. T.-t. Demokráciában is kisöprik, eltakarítják az arra alkalmatlanokat a politikai színtérről. A választók teszik meg a választásokon. Söprű helyett papíron, tollal. Ez történt idén is. Nevezzük választói forradalomnak vagy elsöprő arányú választói akaratnak. A vesztesek az elmúlt években elkövetett disznóságok miatt sírjanak-ríjanak, ne a 2/3-os többség döntései miatt. Tetszettek volna kedves mai ellenzékiek tisztességesen politizálni..... Közvéleménykutatást és választást is nyerni. Nem ment, tehát ez van.
  Egyébként a számok alapján a közgyűlés közelébe sem kerülnek az MDF(VÁROS)VÉDŐK! 12+1 FIDESZ, 2-3 MSZP, 1-2 Jobbik, 1 LMP.”
 • 33. Orfeusz 2010. augusztus 15. 15:07
  „Kedves Nagy Tamás! Egyszerű az egész: én megjelenései alapján tökéletesen alkalmatlannak tartom mindenféle képviselői munkára. A Dávid/Herényi féle MDF-et pedig politikai megnyilvánulásaik miatt egy megélhetési szervezetnek gondolom. Hála Istennek az utóbbiakat az SZDSZ-szel együtt a szavazók eltakarították. Ezután már csak hatóságoknak lehet velük dolguk, ha követtek el törvénysértéseket. Ha nem a politikatörténet szemétdombjára kerülnek és "mutatják" valójában miféle rendszerváltás zajlott le
  1989/90-ben.
  "Előremutató" munkát csak az arra alkalmasak tudnak végezni. Az üres locsogás a link politika sajátja. Bízza a hozzáértőkre és az elkötelezettekre a várospolitikát.”
 • 32. ssmd 2010. augusztus 15. 15:05
  „23. >>
  Ahhoz képest, hogy milyen magabiztosan írogat, nem vállalja saját nevén véleményét.

  Miféle átfestésről beszél? Soproni MDF volt és marad is; októberben a Városvédők egyik egyéni körzeti jelöltjeként és polgármesterjelöltjeként indul Nagy Tamás - azért mert az egyesület erre érdemes jelöltnek tartja.
  Demokráciában nem szoktak "kisöpörni" embereket sehonnan - legfeljebb nem választják meg őket újra - kisöpörni, lesöpörni diktatúrában szokás - úgy tűnik Ön ebben a kategóriában gondolkodik. Már csak az a kérdés, hogy barna vagy vörös színű söprűvel szándékozik kisöpörni minket :o)

  Somogyi Miklós, MDF - kisöprüzendő :o)”
 • 31. SzImike 2010. augusztus 15. 15:02
  „N. T. közbenjárásával sikerült elintézni, hogy havonta a hallássérültek 150 db ingyen sms-hez jussanak. Nekik ez komoly segítség, hiszen hangokkal nem tudnak kommunikálni. Ezt azért tudom ilyen konkrétan, mert hallássérültekkel is foglalkozom. Tudom, nehéz vissza emlékezni, de ez a sajtóban is megjelent. A többit pedig Nagy T. megválaszolja, hiszen ő tudja pontosabban ezeket a dolgokat.”
 • 30. ssmd 2010. augusztus 15. 14:54
  „28. >>
  Az Ön által felsorolt példák (Széchenyi Gimnázium, körforgalmak, Deák tér) mind eu-s és egyéb pályázati forrásokból valósultak meg - ilyen pályázatokon a város indul, a pályázatot a hivatal dolgozza ki és nem egy önkormányzati képviselő - legyen az akár többségi,akár ellenzéki. Az önkormányzati képviselő csak közvetíteni tudja a körzetében, vagy a városban tudomására jutó gondokat az illetékeseknek; hatékonyabban tud utánajárni, ellenőrizni dolgoknak; tanácsot adni a hozzáforduló választónak (tipikus ilyen ügyek: járda-kérdések; panelprogram, útfelújítások; tömegközlekedés; civil szervezetek anyagi problémái; sporttevékenységek anyagi problémái) - ilyenből is számos kötődik Nagy Tamás önkormányzati munkájához, ahogy a többi képviselő munkájához is - gondolom én.”
 • 29. ssmd 2010. augusztus 15. 14:43
  „21. >>

  Ellenzéki képviselő a jelenlegi rendszerben milyen konkrét eredményt tudna elérni a monolit városházi többség ellenében? - mintha nem ebben a városban élne.
  Konkrétum a már említett szerződések nyilvánosságának elérése; a tervezett egészségügyi centrum létrehozásának megakadályozása sokakkal együtt; sporttámogatások arányosabb elosztása az eredetileg tervezetthez képest és számtalan javaslat az előterjesztésekhez.

  Egyébként Ön tudna - akár FIDESZ-es - képviselői konkrét eredményeket felsorolni?”
 • 28. KERTÉSZ 2010. augusztus 15. 14:34
  „Az hogy mit tett eddig,egy szó sem hangzott el ,csak az hogy felvetette,szólt róla stb.A konkrét tettek felsorolását illene már megtenni,tehát várjuk a konkrét cselekedetek felsorolását.Például: "javaslatomra felújult a Széchenyi Gimmnázium,megújult a Deák tér,körforgalom épült itt,ott" stb.Felsorolni az elképzeléseket és más semmi,hát ez nem nagy tevékenység eddig. A menetrend szerű sajtótájékozatatók még nem vitték elöbbre a várost”
 • 27. nagy.tamas 2010. augusztus 15. 10:31
  „Tisztelt Orfeusz !

  Már hiányoltam. Gondolom hazatért jól megérdemelt szabadságából, melyet az álnevéhez híven az alvilágban tölthetett. Az útipoggyászába látom nem fért bele a normális stílusból, gyűlölködésmentes gondolkodásból, programok mentén való eszmecseréből egy kis darab sem. Sajnálom Önt, mert így sokkal nehezebb csomagot kell cipelnie.

  No akkor a felvetéseiről:
  Mindig is hangoztattam, hogy első, másod, és harmad sorban is várospolitikusnak tartom magam. A jelenlegi helyzetben fontosnak tartom, hogy a civil tevékenységek hangsúlyosan kerüljenek be az önkormányzatba, és mutassanak korrekt tükröt a városirányítóknak. A jelenlegi törvények ezt még megengedik. Miért baj, hogy a 4 éves önkormányzati munkámat folytatni szeretném ?
  Van egy szakmailag felkészült, környezetéért tenni akaró, baráti szálakat is ápoló közösség, akik úgy látják így van esély arra, hogy 1-2 képviselővel, 3-4 fő bizottságban végzett munkájával tudnának gondolataiknak hangot adni.
  Javaslom Önnek is, hogy azt az energiát, amelyet a negatív, gyűlölködő gondolataira használ fel, a közös, előremutató munkálkodásra fordítsa. Tudom, egy ilyen álnévvel és indíttatással ez nem egyszerű.
  De bízva Önben, maradok tisztelettel: Nagy Tamás”
 • 26. nagy.tamas 2010. augusztus 15. 10:27
  „Tisztelt ,,régimotoros 59" !

  Az önkormányzati munkámat kérdőjelezi meg, amihez természetesen joga van, mivel demokráciában élünk egyenlőre. Majd október 03-án eldől, hogy - természetesen nem Önre gondolva - lesz-e annyi szavazó, aki másképp értékeli 4 éves tevékenységemet, mint Ön.
  Mindenesetre számunkra megnyugtató az, hogy még Önhöz is eljutottak gondolataink, bár ellenséges hangvitele - stílus maga az ember - gúnyolódása arra enged következtetni, hogy ezekkel nem ért egyet. Soha nem mondtam, hogy a városvezetés nem csinált semmit. Eredményeit elismerve, megfelelő stílusban próbáltuk érvényesíteni észrevételeinket, és többször ez meghallgatásra is talált. Mivel nincs saját médiánk, újságunk, lehetőségünk szórólapok osztogatására, kiadványokra, ezért gondolatainkat a sajtón keresztül igyekszünk eljuttatni a választókhoz.

  Valóban - mint ahogy Önhöz is eljutott - fontos számunkra
  - természetünk védelme,
  - a megújuló energiák kérdése
  - a kerékpáros közlekedés fejlesztése
  - a Soproni Borvidék fejlődése
  - a turizmus, mint ,,húzó iparág" további erősödése
  - az állat-, és környezetvédelem

  Nagyon szépen összeszedte főbb gondolatainkat. Ebből is látjuk, hogy jó úton haladunk, így még Ön is megismerhette programunkat, amellyel tenni szeretnénk az ,,Élhetőbb Sopronért !" További megtisztelő figyelmében bízva,

  Tisztelettel: Nagy Tamás, aki az Ön önkormányzati képviselője is.”
 • 25. Orfeusz 2010. augusztus 15. 09:54
  „24. Nagy-nagy mesemondó és csúsztató N. T. Mindezt a megélhetéséért. Sopronhoz semmi köze. Úgy látszik jó "barátja" a Kisalföldnek, a Tv-nek stb. és beengedik a médiákba. A tényleges politikai erők nem kapnak ennyi megjelenési lehetőséget. Biztosan az ORTT-ből vagy honnan kirúgott cimborája segíti.”
 • 24. régimotoros59 2010. augusztus 15. 01:18
  „Jóestétjószurkolást.
  Visszanéztem ide, az alstruktúrába.
  Szóval.
  Én nem bánom, mert csak az önkori közgyűlésekre van valamennyire rálátásom (plusz infók mindenféle oldali képviselőktől), hogy másként van, mint ahogy én tudom.
  Lehet, de akkor viszont lássuk, hogy a ,,bizottsági érdemi munkában" mit is alkotott Nagy Tamás?
  Valami konkrétumot, plíz!!!
  Én csak a nagy rizsákat hallom és látom, eszerint N.T. rendre mindenféle ultraokosságokkal áll elő, amiknek a lényege A KOMMUNIKÁCIÓS JELENLÉT, HOGY LEHESSEN LÁTNI, MENNYIRE AKTÍVAN, DINAMIKUSAN ÉS OKOSÖTLETESEN MÜXIK Ő ------ szemben a városvezetéssel, ami még mindig nem csinált Sopronban biogázzal működő villamost, ami a kerékpárokat is szállítja egyik zöldzónából a másikba, és a borvidék is legyen nagyon királyabb és a turizmus is sokkal sirályabb, mertugyanis az emdéef úgy gondolja, hogy ez lenne helyes.
  És ehhez az állatvédők is csatlakoznak. Mert lóval is legyen lehetséges kutyát felvinni a szélkerekekkel működő teaházakhoz.
  Olléollé.
  Azér nanemá.
  Muhaha.”
 • 23. Orfeusz 2010. augusztus 14. 14:03
  „Nicsak, miből lesz a cserebogár? Megkezdődött a bűzös MDF átfestése? Elnökjelölt úr nagyon-nagyon szeretne becsúszni az új önkormányzatba .... Persze nem polgármesterként, hiszen erre esélye nulla.
  Tárgyalgatott erre-arra és maradt a "Városvédők Összefogunk Nagy Tamás Mandátumáért" önkreálmány. Maga az MDF kicsit frissítve ... Mi, választópolgárok nem vagyunk hülyék .... Egyszer már kisöpörtük a Dávid/Herényi bandát, Sopronba se, szivároghatnak vissza a megélhetési politikusukkal, más néven... Hess vörös tulipán! Hess Madár!”
 • 22. SzImike 2010. augusztus 14. 11:10
  „Nos, ha jól emlékszem Nagy T.-nak az önkormányzat nem adott betekintési lehtőséget a szerződésekbe. A közigazgatási hivatal is megerősítette, hogy joga van betekinteni az iratokba. Ekkor kitakarásokkal megtekinthette. Ezután bírósághoz fordult, ami kötelezte az önkormányzatot. Ez egy elég kontkrét ügy. Ha N. T. nem viszi végig, akkor a kedves hozzászólók, ha bemennek, nem tekinthetnek bele az iratokba. Márpedig ez közérdekű. A felszólalásokról. Minden képviselő (már aki él a lehetőséggel) az esetek többségében javasalatokat, hozzászólásokat tesz. Ezzel is próbálják formálni a rendeletmódosításokat, szerződések megkötését... stb Természetesen a döntés a várost vezető frakció többségén múlik. Valóban a bizottságokban folyik az érdemi munka, onnan kerül a közgyűlés elé. A bizottság tagjai szavazatukkal döntik el, hogy a felvetett javaslatot elfogadják, vagy sem. Tehát a felszólalások, javaslatok érdemi munkának számítanak, minden képviselő, ez esetben N. T. részéről is.
  Kérem Somogyi Miklóst, ha tévednék, javítson ki.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten építik a szökőkutat Sopronban

Hónapok óta tart a Petőfi tér újjávarázslása, a hibák kijavítása. A munkálatok azonban meglehetősen… Tovább olvasom