Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Slosár Gábor: Ez nem más, mint visszaállamosítás

Sopron - A magántulajdon védelmében írt a parlamenti képviselőknek levelet Slosár Gábor, a soproni mélygarázst építő SPT Kft. volt ügyvezetője, aki megalapozatlannak tartja a Legfelsőbb Bíróság ítéletét.
Slosár Gábor, a soproni mélygarázst építő SPT Kft. volt ügyvezetője szerint a Legfelsőbb Bíróság döntése, amelyben az önkormányzat tulajdonába adta a közterület alatti objektumot, nem más, mint visszaállamosítás. Az Állami Vagyonügynökség egykori általános igazgatóhelyettese ezért levelet írt az országgyűlési képviselőknek, amelyben arra kéri őket, „kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a soproni Petőfi téri mélygarázsüggyel kapcsolatban született legfelsőbb bírósági ítéletnek megfelelő joggyakorlat ne alakulhasson ki hazánkban".

– Nem azért írtam meg a levelet, hogy valamilyen módon megváltoztassák a bíróság döntését. A Petőfi téri mélygarázs visszavonhatatlanul Sopron önkormányzatáé. Az elvvel viszont, ami alapján a Legfelsőbb Bíróság kimondta ítéletét, nem értek egyet – mondta el a Kisalföldnek Slosár Gábor. Mint ismeretes, a Legfelsőbb Bíróság szerint, mivel a Petőfi tér forgalomképtelen közvagyon, az alatta épült objektumnak is annak kell maradnia.

– Ez véleményem szerint nem más, mint visszaállamosítás, hiszen a bíróság ellenértéket nem állapított meg, a tulajdonost viszont kijelölte – vélekedik Slosár, aki azt sem titkolta, társaságuk anyagilag nem veszített a soproni mélygarázsprojekten, hiszen a beruházást a bank finanszírozta. Erkölcsileg azonban őket is érte kár.

Olvasóink írták

 • 7. 1soproni 2009. március 07. 12:50
  „Másik topicban már ott a link: http://docs.google.com/Doc?id=dg2hhzm_0fkpqzgf5”
 • 6. istván51 2009. március 05. 17:21
  „5-ős

  elég sokáig tart-:)”
 • 5. TancsKaszabell 2009. március 05. 08:59
  „Kedves Fórumtársaim !
  Rövidesen tájékoztatásul becsatolom a polgármester úrral folytatott kérdez-felelek levélváltásait.
  Hosszabb anyag lesz,9 kérdés stb.Ezért már most türelmüket kérem.A becsatolásra kerülő teljes anyag jobb kezelhetőségén munkálkodom.”
 • 4. TancsKaszabell 2009. március 05. 08:53
  „Igen,senki nem hajlandó lemondani a munkája ellenértékéről,különösen nem azok akik ott dolgoztak,jogos járandóságukért.
  Nehéz tárgyalásoknak néz elébe a város önkormányzata.Ha nem sikerül megállapodni akkor újra a bírósághoz fordul az alvállalkozók elégedetlen része,de ők nem a tulajdonviszonyokkal fognak érvelni.Félek.hogy igy lesz,és sokáig tart majd.Sokba kerül ez nekünk!
  Ha a bankkal sikertelen az "egyezkedés" akkor a következő jogfórum már nemzetközi szintű lesz,lehet.Ők nem fogják hagyni magukat!Miért is tennék?
  Ott viszont ilyen LB szintű (?) megoldásnak nincs helye(!),Európában azokat akik építenek,alkotnak,befektetnek nem lehet "kifosztani",amolyan "magyar államosítással" !
  Mert ez bizony szerintem is az volt! Persze az LB-nek mit is számít a nemzetközi jog,néhány elmarasztalása után?”
 • 3. Telepathia 2009. március 05. 08:06
  „A Legfelsőbb Bíróság mély garázs perrel kapcsolatos itélete mindanyijunkban megerősítette azt a hiedelmet, hogy húsz évvel a rendszerváltást követően, tényleg elérkezett az idő az igazságszolgáltatás reformjára.Mindezek ellenére célzserű lenne a Strasburgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordulni a károsultnak az erkölcsi és anyagi kártérítésért.”
 • 2. Intel 2009. március 04. 18:21
  „Ez egy érdekes ügy volt, hogy jogászok ha kell bizonyos célokat szolgálnak...

  Az ok egyértelmű, ezer éves rossz törvényeink vannak.”
 • 1. Csabazs 2009. március 04. 18:00
  „Akkor a Bp.-i V kerületi mélygarázst miért nem államosították vissza?
  Van igazság és IGAZSÁG?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kap rendőrt Sopron, ha szükség lesz rá

Sopron - A tavaly januári háromszázról közel kétszázra csökken a soproni rendőrség létszáma idén.… Tovább olvasom