Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Sikerrel zárt a Tűztoronymozi

Sopron - Több mint ezerötszáz látogatót vonzott a soproni belvárosba a Tűztoronymozi. Híres magyar és osztrák színészek és rendezők, mint Schell Judit, Csányi Sándor, Goda Krisztina, Richly Zsolt, Wolfgang Murnberger és a román Radu Gabrea is részt vettek a kilencnapos eseményen.
A fesztivál szlogenje – „Nyári mozi a csillagok alatt" – valósággá vált. Július 25. és augusztus 2. között gyönyörű idő volt, amelyet az eső egy alkalommal sem zavart meg – így minden este élvezhette a közönség a nyári mozi varázsát.

Mozi a szabadban.
Mozi a szabadban.

„Felméréseink szerint a publikum hatvan százaléka külföldi (főleg osztrák) volt, ami arra enged következtetni, hogy az igényes rendezvények az osztrák filmrajongók érdeklődését is felkeltik" – mondta Sommer Klaus főszervező. „A rendezvény hozzájárult Sopron kultúrvárosi jelentőségének növeléséhez." Az új magyar mozi, a Sopron Incognito napja, az osztrák Oscar-film, a „Pénzhamisítók" és a némafilmest voltak a leglátogatottabbak. Sok embernek nagyon tetszett a történelmi belváros pillanatnyilag nem látogatható helyszíne.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sikerrel zárt a soproni Tűztoronymozi. Élettel telt meg a soproni belváros egyik legkülönlegesebb és legszebb helyszíne. Bízom abban, hogy lesz folytatása a határon átnyúló, európai rendezvénynek" – méltatta a rendezvénysorozatot dr. Tóth Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatója és a Tűztoronymozi projektpartnere.

Az időjárás végig kedvezett a szabadtéri mozi kedvelőinek. Jövőre a siker alapján újra várják a vendégeket.
Az időjárás végig kedvezett a szabadtéri mozi kedvelőinek. Jövőre a siker alapján újra várják a vendégeket.

„A sok pozitív visszajelzés alapján a jövő évben is szeretnénk megrendezni a Tűztoronymozit, mellyel hagyományt kívánunk teremteni. Terveink szerint 2009-ben a rendszerváltás 20. évfordulójára emlékezve a `szabadság` lehetne a központi téma" – árulta el lapunknak összefoglalásul Sommer Klaus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázda vaddisznók a Kutyahegyen

Sopron - Egyre több vaddisznó lepi el a Kutyahegy magasabban fekvő területeit. Mintegy száz család… Tovább olvasom