Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Semmelweis-nap: az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Sopron - A város kiáll a kórház műszaki fejlesztése mellett – hangzott el hétfőn a soproni Semmelweis-napi ünnepségen, ahol az intézmény dolgozóit köszöntötték.
– A rendszerváltás óta a hazai egészségügyet mostohagyerekként kezelték, és milliárdokat vontak ki az ágazatból – mondta felvezetőjében dr. Fónay Károly igazgatóhelyettes a soproni Erzsébet oktató kórház tegnap rendezett Semmelweis-napi ünnepségén, amelyen dr. Klára Tamás, az intézmény legfiatalabb osztályvezető főorvosa méltatta a nemzetközileg is legismertebb magyar orvos, Semmelweis Ignác (1818-1865) munkásságát.

– A városvezetés mindig kiáll a kórház műszaki fejlődése mellett, így – többek között – a sürgősségi betegellátás színvonalának emelése és a helikopterleszálló pálya megvalósítása a közeljövő feladata – hangsúlyozta Fodor Tamás polgármester a jelenlévők előtt, majd pályázatok benyújtására biztatta a kórház vezetését.

Szakmailag Simon István alpolgármester értékelte a két esztendőt, hangsúlyozván, a „nehezített pályán", az „egészségügyi reformdiktatúra" keretei között is jól teljesített a soproni intézmény.

Az ÁNTSZ nevében dr. Amberger Erzsébet tiszti főorvos köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, akik közül többen törzsgárdajutalmakat, főtanácsosi és főorvosi kinevezéseket, illetve elismeréseket vehettek át.

Olvasóink írták

  • 2. Csaba Zsuzsanna 2008. július 07. 20:30
    „Elismerés és köszönet a soproni orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak!
    Csak nem kellett volna dr.S.A.-nak politikát is belevinni!!!”
  • 1. 1. 2008. július 01. 09:29
    „Dr. Amberger nyugdíjasként egyszerre két állást is betölt, ő a soproni és a kapuvári főnök, vagyis egy munkáért három - nem is akármilyen - bért kap. Meddig még?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőszentmiklós: A városi rang nem cél, hanem eszköz

Fertőszentmiklós - Ünnepélyes keretek között hétfőn Sólyom László köztársasági elnök… Tovább olvasom