Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Reggeltől reggelig úszik, aki bírja

Sopron - A soproni Csik Ferenc Uszodában szombaton és vasárnap rendezik meg a 17. Nissan Iniciál Szuperinfó 24 órás úszónapot. Hivatalosan 550-en neveztek a rendezvényre.
Évről évre egyre népszerűbb és egyre nagyobb létszámú lelkes úszót mozgat meg ez a tömegsportrendezvény. Minden évben harc folyik a bekerülésért, hiszen a medence nagysága szabja meg a versenyző csapatok számát. Idén már januárban eldőlt, melyik 16 csapat vehet részt a megmérettetésen.

Az ország más helységeiből is érkeznek úszók, hiszen itt barátok, iskola- és munkatársak, családtagok részvételével verbuválódnak a társaságok. Minden évben úsznak olyanok is, akik nem benevezett tagjai egy-egy csapatnak, csak kisegítik barátaikat az éjszaka vagy a hajnal nehéz óráiban. Így a hivatalosan rögzített 550 résztvevő évről évre másfél ezerre duzzad. Ezt persze nem bánják a szervezők, hiszen céljuk, hogy az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

A NOE Bárkája nevű csapat például a nagycsaládosok egyesületének közössége, szülők-gyermekek együtt úsznak majd a legapróbbtól a legnagyobbig. Érdekes összeállítású a Rabkórház nevű csapat is, mely a sopronkőhidai fegyház és a soproni Erzsébet-kórház dolgozóinak közös csapata.

Az április 19-én 12 órakor kezdődő, 20-án délben befejeződő rendezvény első helyezettje az a csapat lesz, melynek tagjai a 24 óra alatt a legtöbb hosszt ússzák le. A tavalyi versenyen összesen 42.300 hosszt úsztak az amatőr sportolók, mely eddig az elmúlt 16 évben a legnagyobb teljesítménynek számít.

A 24 órás úszónap a jótékonyság jegyében is zajlik: idén Schőberl Zsófia soproni mozgássérült kislány kínai őssejtbeültetését támogatják.
Az aulában és a medencetérben is mozgalmas sportbemutatók és zenés programok váltják egymást. Délutántól kezdődően a sportolók és a szurkolók szórakoztatására harcművészeti, hastánc-, írtánc- és akrobatikustánc-bemutatók lesznek. A Soproni Harcművészeti Klub támogatásával vendégek lesznek A nagy fogyás résztvevői és várhatóan elkíséri őket Schobert Norbert is. Az esti és éjszakai órákban a Civitas Pinceszínház és a Shaker Band frissíti a hangulatot. Két búvárcsapat is ott lesz az úszónapon. Vasárnap délelőtt a fináléig a Band all Day zenéje lelkesíti a sportolókat. A belépés mindkét napon mindenki számára ingyenes, így a várható szurkoló- és nézőszám idén is több ezerre rúg majd – mondta el a Kisalföldnek a főszervező, Wallner Andrea.

Olvasóink írták

  • 2. brrr 2008. április 21. 01:13
    „Újabb hangzatos (mellé) fogás ! Nem ebbe az irányba kéne menni ! Minőséget!”
  • 1. bobo 2008. április 19. 01:48
    „"Reggeltől reggelig úszik, aki bírja"

    "Az április 19-én 12 órakor kezdődő, 20-án délben befejeződő rendezvény..."

    Köszönjük, leülhet, egyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatókat vár az USA

Sopron - Ösztöndíjakról, csereprogramokról tartott előadást Sopronban Robert R. Mearkle, az amerikai… Tovább olvasom