Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Prof. dr. Székely Csaba lett a tanács elnöke

Az Agrárgazdasági Tanács elnökévé választották prof. dr. Székely Csabát, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karának dékánját.

Az Agrárgazdasági Tanács a mezőgazdasági, erdészeti, élelmiszer-ipari, kereskedelmi, környezetvédelmi, vidékfejlesztési, fogyasztói érdekképviseletek, szakmai szervezetek, a kutatóintézetek és az egyetemek képviselőiből áll. A szervezet független a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, a tárca csak a működéséhez szükséges tárgyi feltételeket biztosítja. Elnökét a tanács maga választja meg, ügyrendjét szintén saját maga alakítja ki. Állásfoglalása a jelentéssel együtt közvetlenül az Országgyűlés elé kerül. Az újjáalakult testületbe meghívást kapott prof. dr. Székely Csaba, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karának dékánja, akit megválasztottak az Agrárgazdasági Tanács elnökévé.

Prof. dr. Székely Csaba
Prof. dr. Székely Csaba

Az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvény előírja, hogy a kormány a vidékfejlesztési miniszter révén évente jelentésben számol be az Országgyűlésnek az agrárgazdaság helyzetéről, a mezőgazdasági termelők jövedelemviszonyairól, a főbb agrárpolitikai célok megvalósulásáról és a költségvetési támogatások felhasználásáról. A jelentést az Agrárgazdasági Tanács értékeli és következtetést, valamint javaslatokat megfogalmazó állásfoglalást készít. Emellett részt vesz a nemzeti vidékfejlesztési stratégia kialakításában is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany ékszereket vittek el a soproni Erzsébet utcából

A nyugatmagyar.hu információi szerint az elmúlt héten több millió forint értékben loptak el… Tovább olvasom