Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Pénzzel és fával is segítenek

Kistérség - A települési önkormányzatok pénzzel vagy tűzifával is segítik a fűtési szezon kezdetén a rászorultakat. A támogatás általában tízezer forint körüli összeg.


Nagycenken fűtéstámogatásra átmeneti segély címen 3–10 ezer forint adható. A kérvényekről a szociális bizottság dönt.

– A Széchenyi család szellemisége, bár akkor feltehetően nem is gondoltak erre, de még most is segíti a települést – fogalmazott Ivánkovics Ottó polgármester. – Kétszáz évvel ezelőtt több kilométer hosszan eperfasétányt ültettek. Tudni kell, a fa tavasszal akkor hajt ki szépen, ha ilyenkor teljesen leágazzák. Településünkön az a döntés született, hogy azok, akik vállalják a munkát, a nyesedéket ingyen elvihetik tűzifának. Természetesen felügyelet mellett végezhetik a munkát, hiszen az értékes fákban nem eshet kár. Tavaly sajnos csalók is megjelentek a faluban. Azt állították, hogy az önkormányzat egy kocsi fát adományozott, csupán a szállítás költségét kell megfizetni, azt viszont borsosan magas áron számolták fel. Ilyen akciónk persze nem volt, a hivatal sem most, sem a jövőben nem tervezi, hogy így segítsen a rászorultakon.

Fertőbozon tavaly útépítés miatt kivágott fákat vihettek el a rászorultak. Tóth József polgármester elmondta, támogatásként néhány ezer forint összeg adható, bár a településre nem jellemző, hogy a hátrányos helyzetben lévők bemenjenek az önkormányzathoz és segélyt kérjenek.

– A télre mindenki szeret előre felkészülni, a családi költségvetést is úgy igazítják, hogy meglegyen a tüzelő ára – tette hozzá a település első embere. – Még most is lehetőség van arra, hogy az erdőn az engedélyek megszerzése után a faágakat összegyűjtsék azok, akik erre rászorulnak.

Ezzel is jelentős összeget lehet megtakarítani. Akik gázt használnak, többnyire úgy spórolnak, hogy csak azokat a helyiségeket fűtik, ahol a család tartózkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mustra Mozifesztivál Sopronban

Az ORTT kétnapos filmfesztivált szervez, melynek keretében mozikban ritkán vetített, vagy éppen a… Tovább olvasom