Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Parkolás: megszűnt az első órai ingyenesség a soproni InterSparban

A vásárlók között folytatott írásos felmérés azt igazolta vissza, hogy többségük hajlandó lenne egy minimális összeget fizetni a parkolásért, csak legyen szabad hely.

A közelmúltban megváltozott parkolási rendszer a soproni InterSpar alagsorában. Az idén tavasszal életbe léptetett első órára szóló ingyenesség megszűnt. Helyette az első két óráért száz forintot kell fizetni, a harmadiktól pedig, változatlanul minden megkezdett óra háromszáz forintba kerül.

A szerkesztőségünkhöz fordult olvasóink nem értették, hogy miért vezették be az új rendszert.

Az első két óráért is fizetni kell. Fotó: kisalfold.hu archívum.
Az első két óráért is fizetni kell. Fotó: kisalfold.hu archívum.


A válaszért a Spar Magyarország kommunikációs osztályához fordultunk, ahol az alábbi - írásos - választ kaptuk:

„Az áruház parkolóhelyei a vásárlók érdekét szolgálják, így a parkolási rendet az ő szempontjaik figyelembe vételével szükséges alakítani. Az áruház elhelyezkedése és a város parkolási rendjének megváltoztatása, továbbá a környék parkolási díjainak nagysága azt eredményezte, hogy a parkoló a nem vásárló autósok által telitetté vált, s a vásárolni szándékozók nem találtak parkolóhelyet. Az egy óra ingyenes parkolás bevezetése javított a helyzeten, de a vásárlók kevésnek találták a bevásárlásra fordítható időt."

A levél így folytatódott:

„A vásárlók között folytatott írásos felmérés azt igazolta vissza, hogy többségük hajlandó lenne egy minimális összeget fizetni a parkolásért annak érdekében, hogy kapjanak parkolóhelyeket és vásárlásaikat időben is kényelmesen bonyolíthassák. Ezért alakult ki az első két óra összesen 100 forintos parkolási díja azzal, hogy az 5000 forint feletti vásárlást igazoló vevők az első két órában mentesülnek a parkolási díj megfizetése alól. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn is működött a Deák téri szökőkút

Igen furcsállták a Deák tér lakói, hogy az iskola felé eső rész soksugaras szökőkútja tegnap a… Tovább olvasom