Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Párizst hozza el a Peresztegre

Meséket állít össze ezerötszáz babából álló gyűjteményéből Gömzsik Gertrud a nyugdíjasklub segítségével a faluházban.
Jótékonysági akcióról van szó, belépődíj nem lesz, de adományokat elfogadnak, s az összeget az iskola, az óvoda és a nyugdíjasklub között osztják szét.
Gömzsik Gertrud a Kisalföldnek elmondta, harminc éve gyűjti a babákat, amelyek negyven országból valók. Akad japán baba is, amelyet japán barátaitól kapott.

A mostani kiállítás fúvószenés, jelmezes felvonulással, hintóval, mazsorettek közreműködésével ma délután 4-kor indul az iskola udvarából. A faluházban a babákkal terepasztalokon eleveníti meg a mesevilág jeles szereplőit.

A november 2-ig, naponta 10-től este 8-ig látogatható látványossághoz mindennap szerveznek kísérőprogramokat is. Zenészek, előadók – például Schubert Judit és Gerd Schubert hegedűművészek Bécsből, Borbély György és Balázs zenész bohócok, Várfai Lilla (fuvola), Crisán Roland (gitár), Csirmaz András bűvész – fellépése mellett lesz arcfestés, lufihajtogatás, vetélkedő, verselés, agyagozás és minden este meseolvasás.

Gömzsik Gertrud babagyűjteményének egy részével.
Gömzsik Gertrud babagyűjteményének egy részével.


A helyiek a faluházban mindennap finom süteményekkel, üdítővel várják a látogatókat.

Gömzsik Gertrudnak nem ez lesz az első ilyen jellegű kezdeményezése. Tavaly Velence volt a kiállítás kedvence, idén Párizsé lesz a színpad, ahová élethű képeket varázsolnak babákból. Ezen túlmenően kiállítja kőgyűjteménye legszebb darabjait is, köztük a 30 millió évesre becsült ritkaságokat. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újonc polgármesterek Sopron térségében

Ágfalva, Ebergőc, Lövő, Pusztacsalád, Sarród, Zsira életében közös pont, hogy az önkormányzati… Tovább olvasom