Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Óvodai baleset: ellenőrizték az összes intézményt Sopronban

Átfogó ellenőrzést tartottak Sopron mind a 14 önkormányzati fenntartású óvodájában a májusi baleset miatt. A felülvizsgálat és megelőző intézkedések elhárítottak minden veszélyt.
A május 23-án, az Ady Endre úti óvodában történt baleset után Fodor Tamás polgármester és Dobos József jegyző azonnal elrendelte mind a 14 óvoda épületének és berendezéseinek felülvizsgálatát - hangzott el a jegyző keddi sajtótájékoztatóján.

Május 24-én a városi főmérnök és a katasztrófavédelem részvételével megtörtént a helyszíni vizsgálat, amelynek eredményeként megállapították, hogy a vizsgált intézményekben közvetlen balesetveszély nincs, de megelőző intézkedések szükségesek.

Az Ady Endre úti óvodában, ahol a baleset történt, egyértelműen egyedi kivitelezési hiba történt, nem általánosítható, a fizikai erőhatásnak kitett többi válaszfal stabil. A Brennbergbányai tagóvodában a válaszfalakat kicserélték, a jegenye sori óvodában a sérült csempeburkolatokra élvédőt helyeztek, a balfi tagóvodában a beton kerítéselemeket rögzítették.

- Tervezzük, hogy biztonsági okokból tartalék konzolokat szerelünk fel a falra szerelt polcok, szekrények alá, attól függetlenül, hogy jelenlegi állapotukban biztonságosak - zárta Dobos József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől Soproni Ünnepi Hetek tündérekkel és Fenyő Miklóssal

Július 20-án a magyar rock and roll királya: Fenyő Miklós lép fel a Lővér Kempingben. Tovább olvasom