Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ötven éve alakult meg a FÉSZ

Sopron - A FÉSZ Zrt. a napokban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ez alkalomból mutatták be azt az ünnepi kiadványt, mely képekkel gazdagon illusztrálva jeleníti meg a fél évszázadot.
– A magyar vállalatok között is ritka, az építőiparban pedig szinte egyedülálló az olyan nagy múltú cég, mely fél évszázados fennállást ér meg. A Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. a közelmúltban ünnepelhette ötvenedik „születésnapját". Az 1957-ben 15 magánszemély által alapított szövetkezet 1992-ben teljes körű jogutódlással alakult át részvénytársasággá – mondta el Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Liszt-központban tegnap tartották meg a könyvbemutatót, amelyre az egykori és jelenlegi munkatársakat hívták meg.

Az ünnep apropójából egy különleges kiadványt is megjelentetett a részvénytársaság, mely az elmúlt évtizedeket örökíti meg archív és mai fotókon keresztül. A Liszt-központban tegnap megtartott könyvbemutatóra azokat az egykori és jelenlegi munkatársakat hívták meg, akik legalább 25 évet dolgoztak a cégnél. Az ő munkájukat a cég vezetői egy-egy könyv átadásával köszönték meg. De hogy is készült ez a rendhagyó ünnepi kiadvány?

– Ketten élnek az egykori alapító tagok közül, az ő segítségükkel emlékezünk vissza a múltra – tette hozzá Khaut András. – Az Építő évtizedek címet viselő képes krónika – melyet Köves Andrea írt – nem kíván adathalmazokon keresztül a tárgyilagosság unalmába süppedni.

Egyfajta illusztrációkkal gazdagított kollektív visszaemlékezés, melynek segítségével megelevenedik a múlt. Cégünk fennállásának ötven éve alatt, akárcsak napjainkban, akarva-akaratlanul formálta-formálja a tereket, utcaképet.

Házakat építettünk, melyek tükrökként mutatják be az őket létrehozó munkásokat, mérnököket, az emberi kapcsolatokat. Az olvasó pedig ezeket a fotókat szemlélve felidézheti az épületekhez kötődő személyes élményeit, érzéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még több korist várnak

Sopron - Kedvezőek a tapasztalatok a műjégpálya megnyitása óta eltelt egy hónap alatt. Az ünnepek… Tovább olvasom