Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Osztrák ballonosok balesete

Két – szerencsés kimenetelű – hőlégballon-baleset is volt pénteken Sopron környékén, Sopronkövesd, illetve Balf körzetében. A ballonok Ausztriából sodródtak át magyar területre.
illusztráció
A rendőrséget és a tűzoltókat 14 óra 50 perckor riasztották, mert Sopronkövesd és Pereszteg között a magasfeszültségű vezetékre csavarodott egy hőlégballon, Balf közelében pedig a Fertő nádasába esett egy másik. Mindkettő Ausztriából sodródott át magyar területre.
Egy járhatatlanul sáros földúton próbáltuk megközelíteni a hőlégballon-baleset helyszínét. Süvített a metsző szél a „pusztában".

Egyre messzebb kerültünk a lakott településektől. Úgy 1000-1500 méter után tűnt fel a szántóföld közepén a magasfeszültségű vezetékre felcsavarodott hőlégballon, amely kiszolgáltatva, szakodozattan csüngött alá. A helyszínen kiderült, utasa egy 39 éves osztrák férfi volt, aki zúzódásokat és csuklótörést szenvedett. Ballonja több száz métert sodródott a földön, mielőtt fennakadt a 120 kilovoltos távvezetéken.

Az ÉDÁSZ ügyeletétől megtudtuk, a légibaleset nem okozott áramkimaradást, viszont szakembereik nem tudták a hatalmas méretű ballonmaradványokat eltávolítani a vezetékről, ezért ma Budapestről érkeznek specialisták.

A Balf határában, a Fertő nádasában kényszerleszállást végrehajtó hőlégballon utasai – két osztrák férfi – szerencsésebbek voltak, mert nem sérültek meg, viszont nem kis gondot okoztak a tűzoltóknak, mert nehezen találták meg őket a nádrengetegben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense, Kovács Krisztina érdeklődésünkre elmondta, az első vizsgálatok alapján a hőlégballonok valószínűleg a kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében sodródtak át Magyarországra. A szerencsétlenül járt sportolók egy salzburgi verseny résztvevői voltak. A vizsgálatba – amelyet államigazgatási eljárás keretében a Soproni Rendőrkapitányság folytat – bekapcsolódik a Polgári Légibiztonsági Szervezet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Össztűz zúdul az ÉDÁSZ-ra

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara a Versenyhivatalhoz fordul, kérve, állapítsa meg, hogy az ÉDÁSZ… Tovább olvasom