Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Összefogás a civilekkel

"Sopron önkormányzata eddig is együttműködött a helyi civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel, kamarákkal, a jövőben viszont a korábbiaknál is szorosabb lehet a kapcsolat" – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester.

A városvezetés szándéka, hogy az új önkormányzati ciklusban szavazati jogot kapjon a szakbizottságokban a Soproni Városszépítő Egyesület, a Sopron és Vidéke Ipartestület, valamint a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara.

A város elöljárói az első két szervezet elnökségével már ismertették következő ciklusra vonatkozó elképzeléseiket, míg a kereskedelmi és iparkamara elnökségével jövő héten egyeztetnek.

Olvasóink írták

 • 10. ssmd 2010. szeptember 11. 09:27
  „9. >>
  A bizottsági munkában, mármint a döntéshozatalban sem vehetnek részt olyanok, akik nem kaptak közfelhatalmazást erre, vagyis akiket nem választottak meg (a megválasztás lehet egyéni és listás is). A külsős bizottsági helyre a mandátumot kapott szervezetek küldöttjei kerülnek, vagyis mögöttük van választói támogatás.
  A civil és szakmai szervezetek képviselői jelen lehetnek a bizottsági és közgyűlési üléseken, hozzá is szólhatnának az őket érintő kérdésekhez - ezt javasolja évek óta Nagy Tamás. A FIDESZ-nek úgy tűnik a választások előtt tetszett meg az ötlet, de legalább tanulnak :o)”
 • 9. Hozzászóló 2010. szeptember 10. 12:27
  „ssmd
  Nem a képviselőtestületi ülésen való szavazásról, hanem a bizottsági munkáról van szó a cikkben. Vagy a bizottságokban nem szavaznak az eddig is ott ülő külsős tagok sem?”
 • 8. ssmd 2010. szeptember 09. 18:54
  „Demokráciában közhatalmat csak választott képviselők vagy testületek gyakorolhatnak - így a szavazati jog emlegetése a Polgármester részéről csupán választási szlogen (azt nem feltételezem, hogy nem ismeri a törvényi szabályozást).
  Az tényleg jó ötlet, hogy a döntéshozatali fórumokon jelen legyenek az érintett civil és szakmai szervezetek képviselői - konzultációs joggal, nem szavazati joggal.
  Egy megjegyzés azért ehhez az ötlethez: Nagy Tamás önkormányzati képviselő (és a Városvédők polgármesterjelöltje) ezt már évek óta szorgalmazza - tessék utánanézni a közgyűlési jegyzőkönyvekben.”
 • 7. ssmd 2010. szeptember 09. 18:49
  „Ha együttműködést akarna a Városvezetés, akkor miért a ciklus végén beszél erről és miért nem a ciklus 4 éve alatt cselekedett a civil szervezetek érdekében, mellett?
  Csak példaként, hogy milyen jó az együttműködés: a legutóbbi költségvetési beszámolóból kiderül, hogy a költségvetésből egyetlen civil szervezet sem kapott a megpályázható forrásokból az első fordulóban - másodikat pedig nem hirdettek, inkább más célokra csoportosították át a pénzt.”
 • 6. SzImike 2010. szeptember 08. 21:25
  „http://szakonyiimre.blogspot.com/
  Ezen a blogon is lehet olvasni az MDF és jómagam kapcsolatáról.”
 • 5. SzImike 2010. szeptember 08. 21:13
  „Igen, én beszélek Tisztelt Bbert, többek között azért is, mert én bárhol, bármikor merem vállalni a nevem! Sajnálom, hogy nem tetszik az igazság! Hogy miért is segítettem N. Tamásnak? Mert ő volt az egyetlen politikus, aki segített nekünk, bármilyen nemű problémánk volt.

  Maradok tisztelettel!
  Szakonyi Imre”
 • 4. Bbert 2010. szeptember 08. 18:38
  „Ugyan, Imike, éppen Te beszélsz, aki a civil szervezeteiddel folyamatosan a NT -féle MDF-nek a szekerét toltad? Most meg a többi kripto-MDF-essel együtt ráébredtél, hogy hirtelen civil és városvédő is vagy? Ne nézzetek mindenkit hülyének, egyébként meg kár érted, hogy ezekhez kenődtél...”
 • 3. SzImike 2010. szeptember 08. 18:24
  „Az előzőekben elírtuk szervezetünk nevét.
  Pontos nevünk: Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete
  Elnézést kérünk!”
 • 2. SzImike 2010. szeptember 08. 18:22
  „Helyi civil szervezeteket említenek a cikkben, legalábbis erre hivatkozik az önkormányzat. Ez erősen kétes számomra, hiszen ha valóban így lenne, akkor miért nem válaszolnak a leveleinkre. Más szervezetektől tudjuk, hogy nem csak mi járunk ebben a cipőben. Ergo, nem igaz, hogy együttműködnek a civil szervezetekkel.

  Szakonyi Imre
  Soproni Állat- és Természetvésők Egyesülete
  elnök”
 • 1. FREDDY/S 2010. szeptember 08. 17:58
  „Az adófizető állampolgárok érdekeit kellene jobban védeni, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres benzinkút-rablás Sopronban - galéria!

Fegyverrel fenyegetőzve rabolt ki egy töltőállomást Sopronban egy férfi szerda hajnalban. Zsákmánya… Tovább olvasom