Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Orvoskamarai fizetésbotrány: Éger bemondott egy számot

Bruttó fizetése soha nem volt titok, azt a mindenkori minimálbér tizenhétszeresében állapították meg 2003-ban, amikor munkaszerződést kötött a kamarával, s ezzel ő lett a testület első főállású elnöke - nyilatkozta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Hírlapnak.

Hozzátette, az erről szóló határozat elérhető a MOK honlapján.

A lap kérdésére még elmondta: ha valóban az újraválasztására készül-e, Éger István azt válaszolta, minden a tagok döntésén múlik. "Sokkal fontosabb, hogy a kamara mindig a tisztességesen dolgozó és többségében a jó ügy mellett álló tagsággal az egészségügy jobbításáért dolgozzon, hiszen még rengeteg a tennivaló" - közölte.

Előzmény:
Közérdekű adat eltitkolása miatt rendelt el nyomozást a Fővárosi VI–VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot – ezek közt Éger István elnöki tiszteletdíját – nem tesz közzé.

Ezzel a kérdéssel 2005-ben már foglalkozott az adatvédelmi biztos hivatala is, és akkor az elnöknek szóló levélben közölte állásfoglalását, amely szerint Éger Istvánnak nyilvánossá kellene tennie tiszteletdíjának az összegét. Ez nem történt meg. Éger István eddig nem reagált a Népszabadság írásban is feltett kérdéseire sem - írja a nol.hu.

Az nyomozás hírére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a kamara eleget tett-e ennek a kötelezettségnek, vagy sem – tájékoztatta lapunkat Gui Angéla kommunikációs vezető. És hogy a nyomás fokozódjék: Szócska Miklós államtitkár két hete, a kamarai tagságról szóló vita kapcsán hozta szóba Éger István fizetését – egészen pontosan az elnök kétmilliós igényét rótta fel –, amiről valójában hivatalosan semmit nem lehet tudni - számolt be a portál.

Mindössze annyi információ áll rendelkezésre, egyébként épp lapunk egy 2003-as írása nyomán, hogy akkor az orvosi kamara elnökének tiszteletdíja havi 810 ezer forint volt. Ez az összeg felháborodást váltott ki, mert elődje, Kupcsulik Péter havi 45 ezer forint tiszteletdíjért végezte ezt a munkát. Arról, hogy az összeg az elmúlt hét évben hogyan alakult, semmit nem lehet tudni.

A teljes írás>>

Olvasóink írták

 • 10. Andersen 2011. január 13. 18:26
  „Nos nem tudom emlékszik-e még valaki rá abból az időből, amikor még a soproni kórházban dolgozott?akkor is meglehetősen "ingerülten"reagált a betegekre, tán nem véletlenül tanácsolták el onnan.Tipikusan az a fajta akit csak a pénz és a karrier motivál és ezért bármire képes.Most mást kapott, mint amire számított.De ezzel nincs egyedül.”
 • 9. meti 2011. január 13. 11:13
  „Milyen tökéletes az időzítés, az Éger úr bejelentette, hogy véget ért a türelmi időszak amit a kormánynak adtak.
  Másnap megjelent a feljelentésről szóló cikk. 7 évig senkit nem érdekelt az elnök fizetése, most egyből fontos lett. Érdekes véletlenek, hát engem nem nagyon nyugtatnak meg az ilyen egybe esések.”
 • 8. jucuska40 2011. január 13. 10:56
  „mocskos disznók..más meg fizetéstöl fizetésig él nagy nehezen........ezek meg maguk sem tudják mennyi pénzt kapnak...”
 • 7. calcio 2011. január 13. 09:49
  „ismét egy olyan ember aki hű szolgája volt a fidesznek ,most pedi már nincs szükség rá így jöhet az újabb haver a helyére.erről szól itt minden”
 • 6. bleee 2011. január 12. 17:29
  „Cseszneki, igazad van!”
 • 5. psanyi 2011. január 13. 13:07
  „Semmi gond. A vízitdíj politikusként nem tetszett neki, a Kamara elnökeként azonban érezte, hogy szükség lenne rá. De mivel politikusként akkor beállt szépen a narancsos sorba, gondolta, ez még egyszer sokat hoz a konyhára... A Kamarának, saját magának, ki tudja. Aztán most a rothadó narancs úgy látszik nem viszonozza ezt a korábbi szívességet Éger doktor úrnak.”
 • 4. Nanu 2011. január 12. 16:44
  „Na ismét egy koppintott cikk! Mennyi irigy ember van, nem tudja mennyi a fizetése, de azért nézzenek már utána :) 2003 óta nem tudni a pénzről, na most mióta kamaraelnők az Éger dr? közelsem azóta, miről van szó akkor? Ez ennyi volt, úgysem derül ki, mert ez a kisalföld :) :) :)”
 • 3. háté 2011. január 12. 19:07
  „A fityesz úgy gondolta, beáll Éger István a segnyalók közé.--mivel nem tette már támadják ezerrel!
  Azonnal vizsgálat, a minisztérium határozatával.
  Hihetetlen mocskos lett a narancs és borzasztóan rohad, lehet ez a januári meleg, --nem jó az élőlényeknek?”
 • 2. bleee 2011. január 12. 14:50
  „A fák nem nőnek az égig. Az éger sem.”
 • 1. miracle 2011. január 12. 15:48
  „Azért a szavait ittátok, mikor azt ecsetelte, hogy milyen rossz és jelentéktelen a 300 Ft-os vizitdíj, 2 hónap múlva meg, hogy jaj-jaj sok pénztől elesik az orvostársadalom, pótolja már valaki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januári tavasz költözött a soproni télbe - Meddig marad?

Vasárnap még arról számolt be portálunk, hogy a köd és ónos szitálás baleseteket okozott Sopronban.… Tovább olvasom