Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Orbán Viktor a Quaestor-ügyről: ˝Én rendeltem el, hogy vegyék ki a pénzt˝

A miniszterelnök Sopronban jelentette ki: ő rendelte el, hogy minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket.
   
A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón,  ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd  előtt a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hozzájutott a  pénzéhez.   
   
Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának,  ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést  kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak  és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.  
   
A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt - mondta a  miniszterelnök -, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e  pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, "állomásoztat-e" náluk közpénzt,  és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, "dominóhatással  fenyegetett" időszakban "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad  tartani" brókercégeknél.   
   
A napokban kiderült, hogy a KKM alá tartozó több állami vállalat is a Quaestornál tartotta a pénzét, illetve hogy a KKM épp a bukás előtt vette ki a pénzét onnan. Az ügyben több ellenzéki párt is vizsgálatot követelt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszul több közleményben is kijelentette: a tárca és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információnak nem voltak birtokában, semmilyen információt nem titkoltak el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár István - Üdvözöljük Sopronban Orbán Viktort!

A soproni MSZP Orbán Viktortól, miniszterelnöktől szeretné megtudni, hogy mit terveznek a helyi… Tovább olvasom