Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Önbíráskodás: sértetté vált a gyanúsított

Az érintettek felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős.

Az önbíráskodást már a római jog is tiltotta. Dr. Gajdos Anikó bíró egy ilyen ügyben hozott ítéletet szerdán a Soproni Járásbíróságon.

Előzményként a sértett elmesélte: az üzletben, ahol dolgozott, először 120 ezer, majd később 320 ezer forintos leltárhiány miatt vonták kérdőre munkaadói. Ez utóbbi esetnél már úgy határoztak, visszaszerzik a gyanújuk szerint elsikkasztott összeget.

Az Ady Endre úti irodában szigorú fellépésük hatására át is adta nekik a nála lévő 31 ezer forintot, ám a kár tizedével nem voltak elégedettek a munkaadók. Kocsiba ültették a fiatalembert, s az Ógabona téri albérletébe mentek. Szobáját átkutatták, s a szekrényben 90 ezer forintot találtak.

Erre föl pofon ütötték, s – állítása szerint – ököllel verték, s hasba is rúgták. Két tévét is elvittek a szobából, majd visszamentek a sértettel a cég irodájába, s hívták a rendőrséget. Feljelentést tettek a fiatalember ellen sikkasztás gyanúja miatt.

Az ütlegelés következtében a sértettnek folyt a vér a füléből, de a fiatalember csak a rendőrségen mondta el, hogy megverték. Az albérletében talált 90 ezer forintról azt állította, az nem az övé, hanem az egyik barátjáé volt, aki azért bízta rá, hogy véletlenül se költhesse el, mert jogosítványra gyűjt.

Dr. Tóth Attila ügyész vádbeszédében kiemelte, a büntetlen előéletű vádlottak nem ismerték el bűnösségüket, pedig azt a tanúvallomások is igazolták.

Dr. Gajdos Anikó bíró önbíráskodásban és könnyű testi sértésben találta bűnösnek a két vádlottat, akiket egy év négy hónap börtönre ítélt, két évre felfüggesztve. Rendelkezett a sértettől elvett 31 ezer, valamint 90 ezer forint visszafizetéséről, s a perköltség 29 ezer forintjának megtérítéséről is.

Az érintettek felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős. A sikkasztási per pedig egyelőre még kitűzésre vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés az erdei utakon

Nem volt április elsejei tréfa, amikor húsvéthétfőn három szirénázó rendőrautó sietett Görbehalom… Tovább olvasom