Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ön minek örül nőnapon? És mivel köszönti fel nőismerősét?

Minden nőnek van titkos vágya, aminek örülne, ha megkaphatná – esetleg nőnapra. Minden férfinak vannak elképzelései, hogy nő családtagja minek örülne. De vajon találkozik-e a "kereslet és a kínálat"? Ön minek örül(ne)? Kisalfold.hu képes SZAKTANÁCSADÁS!

Csokoládé, bonbon, virág – a "sablonajándékok" jól fogynak nőnap előtt az üzletekben. A férfiak hazafelé menet beugranak egy csokor tulipánért vagy szívdesszertért, a nők pedig meghálálják az odafigyelést, mert egy kis meglepetés megédesíti a napjukat.

De vajon azt kapják a nők, amire vágynak? Diszkréten célozva rávezetik párjukat, vagy nyíltan bejelentik a kívánalmat? Tényleg ünnep a nőnap, vagy csak az a lényeg: minél előbb "letudni" az ajándékozást? Érdemes egyáltalán egy napba sűríteni a dolgot, vagy hasznosabb az év összes többi napján elcsöpögtetni az odafigyelést? A kisalfold.hu nőket és férfiakat kérdezett meg a nőnapról, hogy megtudja, találkoznak-e az elképzelések...

Fogadja szerettel ünnepi szaktanácsadásunkat is, arra az esetre, ha párját szándékozik meglepni!

Nőnapon legyen figyelmes kedvesével!
Nőnapon legyen figyelmes kedvesével!

Márta, 41
Elcsépeltnek és fantáziátlannak tartom a virágot és csokit. Helyette örülnék egy kis kényeztetésnek. Örülnék, ha a páromtól például saját készítésű sütit kapnék, a gyerekektől pedig rajz, vagy papírból hajtogatott ajándék okoza örömet. Lényeg, hogy érezzem, nem csak sablonokban gondolkozott, hanem tényleg törte a fejét a meglepetésen.

Ildikó, 45
Nem fontos számomra a nőnap, úgy is mondhatnám: semmi jelentősége sincs. Azt határozottan értékelni tudnám, ha az év más napjain lenne, aki segít cipekedni, bevásárolni, takarítani, számomra azok lennének a nőnapok, amiből érezném a megbecsülést, szeretetet. De annak az egy szál virágnak a hiányát azon az egy napon valahogy nem érzem. Kislányom minden anyák napján felköszönt, egyszer sem mulasztotta el. Ezt viszont pótolhatatlannak tartom.

Véletlen se legyen durcás aznap!
Véletlen se legyen durcás aznap!

Andrea, 35
Egy kirándulós, együtt töltött hétvégét díjaznék. Elutazni egy másik városba, menet közben útbaejteni és felfedezni érdekes helyeket, látnivalókat – ettől le lennék nyűgözve! Este pedig mozival, színházzal, vagy romantikus vacsorával tennénk teljessé a napot.

Tartózkodjon mindentől, ami giccs!
Találjon ki valami nagyon eredetit!

István, 29,5
Családom női tagjainak virágot vagy bonbont viszek, barátnőmet pedig elviszem vacsorázni valami romantikus helyre. Remélem tetszeni fog neki az ötlet..

Tartózkodjon mindentől, ami giccs és bóvli
Tartózkodjon mindentől, ami giccs és bóvli

Miklós, 53
Nem csak nőnapon, de más napokon is szeretem éreztetni párommal, hogy szeretem. Minden hónapban néhány alkalommal kedveskedni szoktam egy kis virággal vagy marcipán édességgel, mert azt szereti a párom. Nem szeretem az olyan előírásokat, hogy egyes napokon köszönteni kell. Jobban szeretek ajándékot adni, azért mert szeretném, nem azért, mert kötelező. Azért valószínűleg veszek virágot...

Próbálkozzon közös mozival!
Próbálkozhat közös mozival!

És Ön mivel lepi meg kedvesét? Ha nem szólunk, elfelejtette volna? Ha hölgy, milyen típusú ajándéknak örül? Vagy tesz az egészre? Alig várja, hogy vége legyen? Írja meg, hátha párja is olvassa!

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Füge 2009. március 10. 07:46
  „Valaki megteheti, hogy 40.000 Ft-os nőnapi ajándékot vesz.... válságban.... szegény gazdák! NO COMMENT!”
 • 25. MTT 2009. március 09. 13:34
  „Minden nap ünnep lehet egy kapcsolatban, ha azt megfelelően ápolják. Nem kell ahhoz naptárban bejegyzett és netán kicsit erőltetett, muszáj adakozás... Ha szeretet és szerelem van, az már ebben a rohanó világban ünnep a hétköznapokban!”
 • 24. hozsuzs 2009. március 08. 17:37
  „Nálunk március 8. mindig ünnep, de nem annyira a nőnap, hanem a szülinapom miatt:) de örülök a nőnapi virágoknak is és szerintem 1 szál virágnál nem is kell nagyobb ügyet csinálni belőle:)”
 • 23. fortuna54 2009. március 08. 12:05
  „Apa bárki lehet,de anya csak egy van.Egy gyermeknek,hány apja van? Külömben Hollandiában is ünneplik apák
  napját,de ez ünnepek jobban a boltosok ünnepe.”
 • 22. katyes 2009. március 07. 22:09
  „Én azt gondolom ,hogyha egy férfi tisztel és megbecsül egy nőt azt minden nap érezteti vele, ha a szerettéről van szó
  De egy kedves kolléganönknek ,vagy egy női barátnak esetleg egy kedves női rokonnak nem kedveskedünk minden nap és egy évben egyszer NŐNAPKOR ezt megtehetik a férfiak ,anélkül,hogy bárki is hátsó szándékot feltételezne. Szerintem a nőnap inkább ezekről a nőkről szól

  Az anyák napja az más tészta,akkor csak is az édesanyákat köszöntik fel. Ez csak a mi kiváltságunk ezt az egyet a pasik ne akarják elvenni és ne irigyeljék tőlünk ,apának lenni tök más ,apa bárki lehet ,de anya csak egy van !!!!!!”
 • 21. Judytka 2009. március 07. 19:26
  „:)) Őt,vagy a whiskyt? :)”
 • 20. ASHER 2009. március 07. 19:16
  „en a felesegemnek egy nyaklancot vettem egy fuggovel!
  ez egy szivet abrazol rubint-bol feher aranybe foglalva!!!
  -(a magam reszerol ? ilyenkor megengedi egy piciket jobban belenezni az whisky-s uvegbe)
  amugy IMADOM teljes szivembol!!!!!”
 • 19. Judytka 2009. március 07. 18:05
  „Nem érzem a Nőnap jelentőségét..kicsit erőltetett dolog.
  Szerencsére a párom mellett minden nap nőnek érezhetem magam.
  (Annak ellenére,hogy e napról egyformán gondolkodunk,apró meglepetésekről ilyenkor sem feledkezik meg:))”
 • 18. pancser 2009. március 07. 16:59
  „Megnéztem a wikipédiát, e szerint a Nőnap eredeti értelmében már túlhaladott, Ami megmaradt belőle, ahol igény van rá, egy szál virág, egy desszert vagy más figyelmesség. Valahogy férfiként nem tudom igazán a magaménak érezni. A cucu idején hiányzott belőle a bensőséges viszony a munkahelyi ünnepségek folytán, ami kell egy férfi és nő között, akát szerelemről akár barátságról van szó. Most már magánügy lett, mindenki maga tudja. A nők tisztelete lovagi erény volt a középkorban, rendes helyen ma is így van. Mindenkit anya szült!”
 • 17. sivatag66 2009. március 07. 15:34
  „libellula1980 Az olaszország,de ez Magyarország !”
 • 16. soproni 2009. március 07. 14:54
  „Engem nem izgat különösebben a nőnap,aki megérdemli és akit szeretnek azt megbecsülik,kényeztetik az év többi napján is . :)”
 • 15. patriot 2009. március 07. 13:52
  „Csatlakozom!

  ..mármint Szilágyi véleményéhez! :DD”
 • 14. gagarin 2009. március 07. 13:34
  „NINDEN NŐI FÓRUMOZÓNAK BOLDOG NŐNAPOT!
  /www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000012868.gif”
 • 13. libellula1980 2009. március 07. 13:28
  „Sivatag66, olaszoknál is van apáknapja március 19-én. Ettől függetlenül elég szomorú hacsak ezeken az ünnepnapokon kedveskedünk a szeretteinknek, legyen az nő, férfi, édesanya vagy édesapa.”
 • 12. s.margit 2009. március 07. 13:06
  „Ha az unokáim meglátogatna nekem már elég.”
 • 11. Szilágyi_Zsolt 2009. március 07. 13:00
  „Ez egy idejétmúlt ünnep, mert eredeti funkcióját - tudniillik a férfiközpontúság ellensúlyozása, illetve figyelemfelhívás a nők egyenjogúságának elismer(tet)ésére -, már régen elvesztette. Szerintem az, hogy valaki nő (vagy férfi), önmagában nem lehet érdem. Erről senki sem maga dönt, ez egy rajtunk kívül álló történés: a nemünket a véletlenek játékának (ha úgy tetszik, Isten rendelésének) köszönhetjük. Az anyák napja szép ünnep, hiszen édesanyává válni, szeretet adni, önfeláldozó gondoskodással nevelni a gyermeket - ez már elismerésre méltó, sok lemondással járó cselekedet. De pusztán mert valakinek kettessel kezdődik a személyi száma - hát, azért részemről bizony nem jár virág.”
 • 10. Bokk 2009. március 07. 10:31
  „Nem mondanám kommunista ünnepnek: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_n%C5%91nap”
 • 9. Eüdolgozó 2009. március 07. 09:55
  „juharfa01!
  Azt írod, hogy igenis jár nektek egy évben 2x egy kis odafigyelés és kényeztetés... Erre aválaszom: Mindig azt hangoztatják a nők, hogy egyenjogúság van!! Akkor nekünk is jár(na) nemde? A másik! Én úgy vélem, hogy régen rossz ha az ember évente csak 2x figyel oda a pérjára és a családja nő tagjaira és csak azért vesz valamit neki(k) mert nőnap van és "kötelező" máskülönben elmondják ország világnak, hogy semmit nem kaptak smemit...”
 • 8. Catherina 2009. március 07. 09:28
  „Nőnapra és minden más napra, figyelemre, megértésre, szeretre, becsületre, tiszteletre, megbecsülésre van szüksége minden nőnek, hogy mi is így tudjuk szeretni ,megbecsülni, tisztelni őket mindig és minden nap,ha eljő a férfinap ezzel a verssel köszönteni őket is, /már aki megérdemli, mint ahogy a nők is, mert ők se mindegyik, csak azért, mert nő/. azért egy szál virág az év bármely napján mosolyt varázsol az arcokra.

  Első volt Ádám! első férfi:
  a fenséges, a vad-erő!
  Bár a teremtés koronája,
  Mégis a bűn jelképe ő.

  Utódai az ősapának
  ti lettetek kemény fiúk.
  Erősek, bátrak, tettre készek,
  bajnokok,.. s cseppet sem hiúk.

  Nemrégen volt: édesanyátok
  boldogan adott életet.
  Aggódva, féltve, szívszorongva
  figyelte minden léptetek.

  Túl gyorsan telt el ez a pár év:
  Család és munka nagy teher.
  Csak a Ti vállatokat nyomja.
  A pénz nem az utcán hever.

  S ha néha, feszült idegekkel
  azt mondjátok: "most már elég!"
  -Kicsi pauza- aztán újra
  tovább forog a nagy kerék.

  S bár változatosságra vágytok,
  mert unalmas a megszokott,
  Ám hamarosan visszatértek,
  mert rájöttök, hogy ott a jobb.

  Mi lenne, ha Ti nem lennétek?
  Hogy lenne akkor férfi-nap?
  Legyetek köztünk még sokáig!
  De jó, hogy vagytok FÉRFIAK!”
 • 7. georgbob 2009. március 07. 09:00
  „Ez is egy kommunista találmány...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezték a kutyát, letörték a sírról a díszlámpát

Harka - Megmérgezték a kutyáját, férje sírjáról letörték a díszlámpát, s a kerítését is megrongálták… Tovább olvasom