Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem – Rég voltam tövistelen ág

Herbszt Zoltánra, a nagy reményű, de 22 éves korában súlyos betegségben elhunyt soproni költőre emlékezett a Soproni Nyugdíjasegyetem kedd esti előadója, Sarkady Sándor költő. A Katedra együttes megzenésített verseiből adott műsort.

Zúgó vastapssal jutalmazta a Soproni Nyugdíjasegyetem népes közönsége Sarkady Sándor Herbszt Zoltánról szóló előadását éppúgy, mint a Katedra együttes „Prizma-világ" című műsorát, amelyet Herbszt Zoltán megzenésített verseiből állítottak össze, Tóth András szavalata mellett. A mester, a mentor, a soproni díszpolgár Sarkady Sándor szép szavakkal méltatta a rövid élete során is országosan ismertté vált költőtársat, míg a Katedra együttes igényes interpretálásában olyan sokat ígérő sorok csendültek fel, mint „Az álmodó nem pihenhet", vagy épp „Rég voltam tövistelen ág".

A nyugdíjasegyetem népes közönsége ezúttal zenés irodalomórán vehetett részt. Fotók: Magasi Dávid
A nyugdíjasegyetem népes közönsége ezúttal zenés irodalomórán vehetett részt. Fotók: Magasi Dávid


Az esemény kezdetén prof. dr. Albert Levente, a Nyugat-magyarországi Egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a hallgatóságot, mondván: az irodalmi zenés program jól példázza az egyetem igazi sokszínűségét, ahol nemcsak a tudományok, hanem a művészetek is otthonra lelnek.

A kvízkérdések helyes válaszolói közül a nyertesek nevét a főszervező unokája, az USA-ban született Fekete Marcus közreműködésével húzták ki. Kisalföld-könyvet vehetett át Kóczán Tiborné soproni és Károlyi Györgyné győri hallgató.

– Kiváltképp érdekelt az előadás, hiszen amikor én a Széchenyi-gimnáziumban tanítottam, akkor járt oda Herbszt Zoltán. Van verseskötetem is tőle, sőt, a Katedra együttes CD-jét is megvettem – mondta lelkesen dr. Hargitai Lajosné.

– Fontosnak tartom, és ez az este jó példája volt annak, hogy ne csak a tudományról, hanem a szépművészetekről is szó essék a nyugdíjasegyetemen. Szüksége lenne persze erre minden embernek. Örülök, hogy élőben hallhattam Sarkady Sándor költőt, díszpolgárt – fogalmazott Kocsis Antal nyugdíjas tanár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs fűtés az NYME Savaria Egyetemi Központjában

Elromlott a kazán a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának A épületében. Jó ideje nincs fűtés. Tovább olvasom