Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Nyereséges a GYSEV

Sopron - A GYSEV közgyűlése kedden elfogadta a 2007-es üzleti év eredményeiről szóló beszámolót.
– A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. magyar üzemrészén 2007-ben tizenötmillió forintos, az osztrák részen hetvennégyezer eurós (18,5 millió forintos) nyereséggel zárt – összegezte a magyar–osztrák vasúttársaság tegnapi, Sopronban tartott közgyűlésén elhangzottakat Stöckert Dávid, a GYSEV Zrt. szóvivője. – Ez az eredmény hasonló mértékű, mint volt 2006-ban. Vasutunk tavaly ötmillió utast szállított, beleértve a Szombathely–Szentgotthárd vonalat. Talán ennek köszönhető, hogy ez a szám mintegy egymillióval szárnyalja túl a 2006-os adatunkat. Áruszállításban hétmillió tonna gördült át a GYSEV vonalain, s ez egymillió tonnával nagyobb az azt megelőző év forgalmánál. A GYSEV összpénzügyi forgalma 2007-ben meghaladta a 37 milliárd forintot. A 2008-as év legfontosabb feladata a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonal felújításának finanszírozása, az uniós források és a tulajdonosi támogatások biztosítása. A jelenleg 47,5 milliárd forintra becsült költségeket döntően uniós pénzekből kívánják megvalósítani.

Olvasóink írták

  • 3. Dolgozóné 2008. május 30. 18:20
    „De jó,ha nyereséges!!!Már csak a dolgozók fizetését kéne megemelni,meg a biztonságukra némi összeget fordítani!Mert kinn dolgoznak a -20 fokban télen,a +50 fokban nyáron,70ezer forintért!Éhbérért!”
  • 2. kritikus1 2008. május 28. 13:17
    „Ne feljetek, ha az osztrak nem örizne a közöst, itt is menne a lopkodas...meg a vesztesegek ellnere kifizetett premium!”
  • 1. Jockey 2008. május 28. 09:26
    „Gyorsan szerezni kell néhány levitézlett MÁV-vezért, mindjárt nem lesz az. Talán a GYSEV módszerét kellett volna a MÁV-ra is alkalmazni, az áruszállítás elkótyavetyélése helyett és akkor nem kellene vonalakat megszűntetni, meg a jegyárakat az egekbe emelni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több utcában tennék fizetőssé a parkolást

Sopron - Bővítik a fizetőparkolási rendszer területét, több utcát vonnak be az „automatás"… Tovább olvasom