Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Nyári szünet a Volánnál

A Kisalföld Volán Zrt. autóbuszai több mint egy hete a tanszüneti menetrend szerint közlekednek. Sopron környékén számos utasnak kényelmetlenséget okoz a járatritkulás.

A Kisalföld Volán Zrt. autóbuszai múlt hét szerdától az érvényes menetrendkönyvekben szereplő tanszünetes menetrend szerint közlekednek, így az iskolai előadások napjára meghirdetett helyközi járatok sem indulnak. A járatritkítás gazdasági szempontból érthető döntés, hiszen az ingázó diákok megérdemelt vakációjukat töltik. Mivel ők nem utaznak nap mint nap az iskolába, így bizonyos időpontokban valóban kevesebb buszra van szükség.

Számos utas azonban azzal a panasszal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a tanszüneti menetrend olyan járatok eltűnését is jelentette, amelyeket elsősorban nem a diákok, hanem a Sopronban dolgozó környékbeliek vettek igénybe. Az ingázók visszajelzései alapján a Fertő-parti út az egyik legproblémásabb szakasz, ahol sokaknak rendszeresen csak állóhely jut.

Rajtuk kívül a peresztegiek is hasonló helyzetről számoltak be. Az utasok közül többen nem értették, az iskolai szünet miért befolyásolta a ˝munkásbuszok˝ menetrendjét.

A Kisalföld Volán Zrt. járatai a tanév végével ritkultak, utasból azonban nem minden esetben lett kevesebb. Fotó: Lakner
A Kisalföld Volán Zrt. járatai a tanév végével ritkultak, utasból azonban nem minden esetben lett kevesebb. Fotó: Lakner

Egy csoport azzal a konkrét kéréssel kereste meg a Kisalföld Volán Zrt. illetékesét, hogy a közlekedési vállalat állítsa vissza a Sopronból 16 órakor induló Fertő-parti két járatot, valamint a 15.30 órakor induló járat Süttör érintésével történő közlekedtetését. A kéréshez több száz érintett aláírását csatolták és így postázták.

˝A Kisalföld Volán Zrt. kizárólag az előre meghirdetett járatokat szünetelteti, amelyeket még december 13-án jelentettünk be az előző évi számok alapján˝ – mondta portálunknak Rombai László üzemvezető.

Megértem az utasok helyzetét, de sajnos ott nem tartunk, hogy mindenkinek ülőhelyet tudjunk biztosítani, gazdaságtalan járatokat pedig nem tudunk üzemeltetni - mondta Rombai László.
˝Megértem az utasok helyzetét, de sajnos ott nem tartunk, hogy mindenkinek ülőhelyet tudjunk biztosítani, gazdaságtalan járatokat pedig nem tudunk üzemeltetni. Az utasszámlálások – melyekben kollégáim mellett én is részt veszek – adatai alapján a buszok teljes kapacitása így sincs kihasználva. A felmerülő jogos igényeket a későbbiekben kezeljük, ha szükséges, menetrendváltáskor korrigálunk. A tapasztalatok alapján júliusban és augusztusban a szabadságolások és leállások miatt az utasok száma tovább csökken, ami a meglévő kényelmetlenségeket is megszüntetheti.˝

Olvasóink írták

 • 13. radicsjudit 2010. július 01. 18:26
  „Tisztelt Rombai úr,
  Köszönettel megkaptuk a cseppet sem pozitív levelét, melyet a levél aláíróinak küldött vissza információként. Tehát minden marad a régiben, csak egy "nagyobb" buszt kapunk, ahol elfér az ÖN SZERINT!! 10-12 álló emberke is!! Egyáltalán utazott már ezen a járaton? Tudja, hogy a munkából hazautazó (főleg hölgyek) állnak a buszon? De a létszám nem 10-12, mint ahogy írta! Akkor erről ennyit!?!? Kíváncsian várjuk a "nagyobb" buszt. A tumultus hogy fog jelentkezni a nem légkondicionált buszokon?! Öröm lesz utazni 25.000.-Ft-ért! Addig is jó utazást kívánok Önnek,a -gondolom- céges autójával!”
 • 12. meir 2010. június 27. 22:52
  „9-es!!
  azt hittem az aktataskaba!!
  jojjenek-jojjenek,gyorsan siessenek,szegeny testvernenem varras menten reped!!”
 • 11. lindanono 2010. június 27. 18:14
  „A buszokról és azok menetrendjéről inkább semmi jót nem írnék. Szégyelnivaló,hogy nagycenki lévén, a 84-es oldalán lakom, ugyanarra érek haza, mint az a kollégám, aki 45km-rel messzebb lakik Soprontól. És az is ronda dolog, hogy este 10után minden busz fél 11után indul, nekem azért kell majdnem egy órát várnom, hogy hazaérjek. Persze vannak, akik nem érnének ki a buszmegállóhoz,mert mondjuk a város másik oldalán dolgoznak, de akkor legyen egy indítva óra 10-kor, egy meg 35-kor. Meg a másik az, hogy van, hogy este 9ig dolgozok, és nincs máskor buszom, mint 22:35-kor. De még sorolhatnám. Bezzeg a sok pénzt elkérik érte, 10,9km-ért fizetek 11.600 ft-ot. Ez az ami szégyen, a buszok koszosak, a buszsöfőrök némelyike köszönni nem bír, pedig nő létemre mindig előre köszönök, mert a szüleim így tanítottak.”
 • 10. radicsjudit 2010. június 27. 18:14
  „Tisztelt Rombai úr! Miét kell megváltoztatni az eddig jól bevált menetrendet? Mindenki tudja, (tudta!) hogy 16.00 órakor 2 busz indul (indult!) a Fertő parton. Mindig az első busz volt a Tőzeggyári a második pedig a Kapuvári! Mindegyik buszon a napi szinten bejáró dolgozókkal, akik a munka után szeretnének normális körülmények között utazni !! Még iskolaidőben is nagyon kevés diákkal utaztunk! Ez a járat kimondottan a dolgozók járata, miért beszélnek most iskolaszünetről??
  A 24.000.-Ft bérlet ára szerintem feljogosít arra, hogy legalább állóhelyem legyen 1-2 km után (amikor a Kópháziak leszállnak) meg szeretnék leülni! Mivel csak 1 busz közlekedik a 2 helyett, nagyon kautikus állapotok uralkodnak a buszon! A 35 km-t végig állva, az alsó lépcsőfokon, az ajtóhoz szorulva tettem meg! Ez lesz a jövő? Talán mégis meg kellene gondolni, nem a szolgáltató van az utasokért?
  Tisztelettel kérem Önöket, szíveskedjenek a jól bevált rendszert visszaállítani!
  Egy naponta 35 km-t ingázó hölgy, aki bízik a vezetők józan döntéshozásában!”
 • 9. flamó 2010. június 26. 09:31
  „Guci01-nek

  Bocsi nem láthattam , beszorult a fejem két test közzé :-))))”
 • 8. Guci01 2010. június 26. 07:28
  „flamó-nak
  "Saját tapasztalatom alapján aki a hét öt napján utazik rendszeresen ugyan azokkal a járatokkal , kimerem jelenteni én még utasszámlálókkal nem találkoztam."
  Tudod, ezt is a sofőrök végzik.Láttam a papírjukat, mikor nyomorogtam a szélvédőre préselve. Erre nincs külön pénze a Volánnak...”
 • 7. ádika00 2010. június 25. 20:43
  „Szertném megkérdezni miért a dolgozó szívja a szünet miatt????? 23000 ft a bérletem és 12 óra meló után várok 1 órát és állok 25 km-tert.A fertődi buszt délután nem várja be az ami kimegy a sörgyárhoz,mert késéssel érkezik!!!!!!!!!Ki váltja le a délelöttös kollégámat????Talán önök akik ezt kitalálták.De gondolom önöket ez nem érdekli!!!”
 • 6. makaay777 2010. június 25. 17:04
  „Gazdaságtalan játatok????????????????????Könyörgöm
  miért nem lehet megcsinálni azt amit Lengyelországban láttam? Amelyik vonalon kevesebb az utas, ott átalakított kisteherautókat közlekedtetnek. Ezt nálunk gondolom nem lehet megcsinálni mert hát mennyibe kerül székeket beszerelni pl. egy renault kisbuszba.”
 • 5. meir 2010. június 25. 16:12
  „Nyari szunet a Volan-nal!!
  mindenki megveszi a jegyet,es elindul a busz vonalan GYALOG!!??”
 • 4. Paragulis 2010. június 25. 15:21
  „Mikor csináltak közvélemény kutatást és utasszámlálást akkor sem változtatták meg a menetrendet.”
 • 3. flamó 2010. június 25. 13:50
  „Saját tapasztalatom alapján aki a hét öt napján utazik rendszeresen ugyan azokkal a járatokkal , kimerem jelenteni én még utasszámlálókkal nem találkoztam. Ellenörökkel többször is amit helyeslek, személy szerint. Sajnálom is Őket, mivel az utasok rájuk ömlesztik az összes panaszukat. A rossz menetrendre egy konkrét példával tudok szolgálni. 16.05-ös Peresztegi "iskolai" járat kivonása az iskola befejezésével nagy hiba. Ha a kedves Volán vezetők vennék egyszer a fáradságot, és megnéznék, hogy azon az utasok összetétele milyen, akkor rájönének, hogy az nem nevezhető az átlagosan a tanévben utazó 2-4 diáktól iskolai járatnak. A rajta utazok legtöbbje középkorú dolgozó akik 16 óráig dolgoznak a városban, és már velük tele a busz. A tanszünetekben csak a 16.10-kor induló Nagylózsi járat közlekedik , vagyis egy busz szállítja a két busz utasait. Kedves Rombai Úr , ugyan már egyszer próbáljon féllábon kibirni egy menetet a nyári dög melegben egy ilyen buszon !!!! És ne azzal jöjjön, hogy ebben az évben még nem is volt meleg :- )))) Se azzal. hogy fél órával is van késöbb busz!
  Nem álmodok én már ülöhelyről Kedves Rombai Úr ! csak egyszerüen a pénzemért egy kicsivel jobb szolgáltatást várnék el.”
 • 2. sugipupu 2010. június 25. 12:25
  „A Sopron-Kapuvár közti hajnali járat is szünetel nyáron!!! Nem lenne zsúfolásig tele a busz, de sokan járnának vele!”
 • 1. WestBild 2010. június 25. 10:58
  „"gazdaságtalan járatokat pedig nem tudunk üzemeltetni"
  KÖNYÖRGÖM! VALAKI CSINÁLJON MÁR EGY NORMÁLIS MENETRENDET! Egy olyat, ami az utazók többségének igénye alapján készül! Miért nem csinál a VOLÁN egy közvélemény-kutatást és ezen adat birtokában, plusz a sofőrök által kapott információk alapján egy összehangolt, az igények nagyobb részét kiszolgáló menetrendet? Ez olyan nehéz lenne?!?!
  A helyi közlekedésnél is katasztrófa! 3-4 busz is megy egymás után a Várkeren, némelyik üresen, aztán 15-20 percig semmi!!! Így való igaz és értem a gazdaságtalan járatokat, de ezeket mind magának csinálja a VOLÁN!
  És az emberek az ilyen döntések miatt ülnek inkább autóba.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karikatúrák hírességekről - videó

Görbe tükröt tart elénk, eltorzít, de kiemeli a lényeget. Igen, a karikatúrákról van szó. Az… Tovább olvasom