Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Nemzeti Vágta: selejtezőt rendeztek Nagycenken

Nagycenk - A Nemzeti Vágta térségi selejtezőjét rendezték meg Nagycenken. A méntelep a jövőbeni Széchenyi-derbihez kívánt kedvet ébreszteni.
Annak ellenére, hogy térségi selejtezőnek hirdették meg a versenyt, csak négy induló állt starthoz Nagycenken, a Nemzeti Vágta térségi selejtezőjén. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal két lova mellett Sopron képviseletében a nagycenki Halasi Endre, illetve Hidegség színeiben az Ilona-major egy-egy lova indult el a versenyen. Az első El Moro, a Nagycenk színeiben induló 5 éves arab telivér mén lett, nyergében Balázs Richárddal.

– Akkor lenne értelme El Moro indulásához támogatókat keresni – olyanokat, akik ki tudják fizetni az országos futam egymillió forintos nevezési díját –, ha nem négy, hanem mondjuk húsz ló közül került volna ki győztesen. A mostani selejtezőt annak reményében rendeztük meg, hogy kedvet ébresszünk egy jövőbeni versenyhez. A célunk az volt, hogy bárki, aki a közügyekért tevékenykedik, lássa, érdemes lenne Nagycenken ezzel foglakozni. Szeretnénk Széchenyi-derbi néven évről évre egy országos szintű lóversenyt szervezni. Erre a nagycenki pálya kiválóan alkalmas. Az elképzeléshez támogatókra lenne szükség – mondja Thomka Iván, a méntelep vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb kerteket díjazták

Sopron - Kiosztották a Virágos Sopronért díjait tegnap. A családi ház kategóriát, miként… Tovább olvasom