Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Nem ment a légkondi a GYSEV új InterCity-kocsijában, egy utas vészkijáratot nyitott

Bicskénél megállították a szerelvényt és leterelték az utasokat. A GYSEV Zrt. azt mondja, dolgoznak a műszaki problémák elhárításán.
Tavasszal már írtunk arról, hogy nem megy a légkondi a GYSEV új kocsijaiban, egy olvasónk most újabb esetről számolt be: 
 
"Hétfőn utaztam a 15:25-kor a Budapest-Kelenföld állomásról induló vonattal. A folyosó két végén lévő kis ablakok (15*40cm) nyitva voltak, de a kocsi nem volt előhűtve. (A Keletiben, mielőtt vágányhoz tolják a vonatot, általában a napon pihennek áram nélkül...)

A meleg olyan szintű volt, hogy kikezdte az emberek elméjét. Egy elkeseredett utas Bicske környékén megpróbált ablakot nyitni. Mivel nyitható ablak nincs, és a vészkijárat megnyitása az ablaktábla eltávolításával lehetséges, szegény, ezt összetévesztve megtette. Bicskén megállították a szerelvényt és mindenkit letereltek. Kedden láttam a bicskei állmáson még mindig ott várt vontatásra a "működésképtelen" kocsi."


Olvasónk történetével megkerestük a GYSEV Zrt-t, az alábbi választ kaptuk:
Sajnos a nyári időszakban visszatérő probléma, hogy nem megfelelően működik a klímaberendezés az Osztrák Szövetségi Vasúttársaságtól (ÖBB) vásárolt InterCity-kocsik esetében. A GYSEV Zrt. éppen ezért arra kéri az utasokat, hogy aki hasonló problémát tapasztalt utazása során, eredeti menet-, pót- és helyjegyeit a vállalat postacímére küldje el, vagy adja le valamelyik személypénztárban, egyben töltse ki a társaság észrevétel bejelentő lapját. A kérelmek elbírálása után ugyanis lehetőség van egyedi kompenzáció nyújtására, azaz az utasnak utazási utalvány, vagy készpénz formájában visszatérítjük a pót- és helyjegy árát.

Amennyiben rosszul működik a légkondícionáló egy kocsiban, azt kisorozzák a vonatból, majd átvizsgálják, javítják és csak ezt követően kerülhet ismét forgalomba. A GYSEV Zrt. szakemberei folyamatosan figyelik a járművek állapotát, dolgoznak a műszaki problémák elhárításán. Emellett a vasúttársaság kezdeményezte a budapesti szerelvényforduló technológiájának megváltoztatását. Ennek eredménye lehet, hogy folyamatosan áram alatt maradnak az IC-kocsik, így előhűtött kocsikba szállhatnak be az utasok.

A GYSEV Zrt. egyébként a hőségriadó elrendelése, azaz hétfő óta oszt vizet utasainak. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet az utazóknak, naponta 10.00 és 17.00 között. A vízosztás a hőségriadó végéig, várhatóan vasárnap estig tart.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kutyáit védő férfit is megharapta az eb Sopronban

Szájkosár nélküli staffordshire terrier támadt két kisebbre és azok gazdájára, kórházban látták el. Tovább olvasom