Tragédia

2024.04.29. 13:34

Agydaganat miatt vesztették el a 37 éves halászi édesanyát – két kisgyereke ad erőt az özvegyen maradt Balázsnak - galéria

Jó csapat voltunk együtt: Sára és Máté ad erőt ahhoz, hogy folytassam – hangsúlyozta Ekker Balázs, aki márciusban – egy nappal a kisfiuk egyéves születésnapja után – vesztette el szeretett feleségét, a 37 éves Edinát. A halászi család tragédiája mindenkit megrázott: a dartsos közösség fogott most össze értük.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

2018-ban ismerkedett össze Edina és Balázs: egy év múlva már össze is házasodtak.

Jó csapat voltak együtt

– Jó csapat voltunk együtt. Öt év alatt két gyermek – a most három és fél éves Ekker Sára Patrícia és az egyéves Ekker Máté, egy szép ház és közben Európában is utaztunk – kezdte történetüket Ekker Balázs. Mint meséli, Edinát öt éve műtötték agydaganattal, amiből szépen felépült. Évente járt kontrollra: tavaly azonban ismét kiújult a daganat – ezt egy rosszullét jelezte előre.

– 2023 októberében újból megműtötték a páromat Budapesten az idegsebészeten, még kapott még néhány hónapot. Két hónap rehabilitáció következett. Az állapota továbbra sem javult: a mosonmagyaróvári hospice-házban küzdöttek az életéért. Kértem, várja meg a Máté egyéves születésnapját, ami március 13-án volt. Másnap elvesztettük... – nehéz hallgatni az édesapa szavait, főként úgy, hogy magunk is ismertük a fiatal, életvidám nőt.

Most kell a biztos háttérország

Balázs a Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred hivatásos katonája. Mint mondja, a családja mellett munkatársaitól is sok segítséget kap, pszichológus is támogatja a tragédia feldolgozásában. Szakmájából eredően is igyekszik erős maradni, főként úgy hogy apró gyermekeinek is szüksége van a szerető édesapára.

– Sára bölcsődés, Máté majd csak szeptembertől. Gondozásukban anyósom segít, Edina édesanyja viszi a hátán a gyermekek nevelését, amíg én dolgozom. Szerencsére egy utcában lakunk. Ő a hátország számomra. A halászi önkormányzat is támogat, ahogy a bölcsődében is kiemelten figyelnek a kislányomra. Pozitív érzés, hogy biztos hátországunk van. 

Én meg tudom: a két gyermeket fel kell nevelni, előre kell menni, nincs pardon

 – avatott be még Balázs, aki hozzátette: Edina a legjobb édesanya, a legjobb feleség volt!

Összefogott a dartos közösség

Balázs egykori osztálytársa, barátja, Miks Tamás részéről jött az ötlet, hogy fogjon össze a dartsos közösség a családért.

– Bokodi László klubelnök támogatta az ötletet, hogy szervezzünk egy jótékonysági dartsversenyt Ekker Balázsék javára Halásziban. Támogatókat is sikerült szerezni. A páros versenyre a halásziak mellett eljöttek a mosonmagyaróváriak, jánossomorjaiak, mosonszentmiklósiak, sőt még Szlovákiából is – sorolta az ötletgazda.

Szabó Róbert, a Mosonmagyaróvári Darts Club Sportegyesület elnöke főzött: az ételből befolyt összeget is a családnak ajánlották. A közel 450 ezer forint mellett ajándékcsomaggal és egy tablettel is kedveskedtek a gyermekeknek.

A verseny és támogatói

A halászi programot a Ziccer sport, az Ádám húsbolt, a Schmuck ABC, Szarka György-SZA-SZE Hús kft. Móvár, a Mosonmagyararóvári Darts Club SE, a JDC darts klub, a DDC darts klub, a Dunaszerdahelyi darts club, az Ízivánhándrid valamint Szabó Róbert főzéssel támogatta. A szervezők köszönetet mondtak a versenyzőknek, illetve a rengeteg helybéli magánszemélynek. A verseny végeredménye: legmagasabb kiszáló Ölvedi István, legtöbb 171 Fekete István, legtöbb 180 Szilágyi Istvn, különjáték: Ziccer mez - Szitás Attila, Rozs Gergő, 3. helyezett az Amigók  (Fördös Tamás és Czotter Gábor), 2. helyezett a Huszonhat csapata (Szitás Attila - Rozs Gergő) és 1. helyezett Shrek és szamár csapata (Bokodi István - Glaser Dominik). 

Az édesanya nélkül maradt gyermekeket a 11773377-02298092-es számlaszámon (Ekker Balázs a számlatulajdonos) keresztül lehet támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában