Női kézilabda

2024.04.29. 13:40

Amorim mezét visszavonultatja a Győri Audi ETO KC

Ünnepi pillanatnak lehetnek tanúi a győri szurkolók május 4-én az Audi ETO KC–Vipers női kézilabda BL-negyeddöntő visszavágójának szünetében. A győri klub visszavonultatja Eduarda Amorim 18-as számú mezét.

Kisalföld.hu

A korábbi győri közönségkedvenctől, Eduarda Amorimtól az ünnepélyes pillanatok után a győri szurkolóknak is lehetőségük elköszönni.

Amorim
Az Eduarda Amorim által használt legendás 18-as mezben nem játszik többet senki a Győri Audi ETO KC-ban.
Fotó: gyorietokc.hu

Korábban a magyar kézilabdázás ikonja, a klub elnöke, Görbicz Anita viselte legendás 13-as mezt is visszavonultatta a klub, mellé kerül fel most a brazil világklasszis dressze.

Amorim hihetelen hálás a győri klubnak

„Hihetetlen hálás vagyok az ETO-nak a megtiszteltetésért, hogy visszavonultatja a mezem. Ez az elismerés több év elhivatott, kemény munkáját, és nagy becsben tartott emlékeket fémjelez a pályán és azon kívül. Az ETO-család különleges helyet foglal el a szívemben, és szép emlékeket őrzök az itt töltött időről. Remélem, hogy mindenki, aki részese volt az utamnak, csatlakozik hozzám ezen különleges alkalommal, hogy még egy nagyszerű emlékkel gazdagodjam” – fogalmazott Eduarda Amorim a klub honlapján.

 

A 2014-ben a világ, 2020-ban a HandballPlanet szavazásán pedig az előző évtized legjobbjának is megválasztott balátlövő a Kometal Szkopje pénzügyi problémái miatt 2009 tavaszán igazolt Győrbe, ahol az ezt követő tizenkét évben sikert sikerre halmozott. Hazája válogatottjával 2013-ban világbajnok lett Belgrádban, ahol a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. A győri klub színeiben ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek, tízszeres magyar bajnoknak, és tizenegyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. Dudát – ahogyan mindenki hívta – 2014-ben az elitliga legjobbjának választották posztján, majd hat év alatt ötször (2016, 2017, 2019, 2020, 2021) a sorozat legjobb védőjátékosa lett. A 2018-as BL-döntőben a Vardar Szkopje ellen ujjtörést szenvedett, de így is végigjátszotta a hosszabbításba torkolló összecsapást, sőt, négy góllal járult hozzá a ráadásban a negyedik trófeához. Még ugyanebben az évben magyar állampolgársági esküt tett. Összesen 457 alkalommal ölthette magára a zöld-fehér szerelést, ezeken a mérkőzéseken 1742 találatot jegyzett, ezzel második az örökrangsorban a 3797 gólos Görbicz Anita mögött.

 

Eduarda Amorim 2021-ben Oroszországba, a Rosztovhoz szerződött, de az orosz-ukrán háború miatt szerződése letelte előtt távozott, majd 2022-ben a román CSM Bucuresti-ben fejezte be pályafutását, azóta saját játékosügynökségét építi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában