Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Napokon belül kezdődnek az útrekonstrukciók

Sopron - A rendkívül rossz állapotban lévő Ady Endre út – és járdái – rendbetételéhez fognak a szakemberek március 15. után. Elsőként a vízművek vonulnak fel a helyszínen, majd két hét múlva az útépítők. A Csengery útnál is elkezdődik a burkolatfelújítás.
Lapunk több alkalommal is foglalkozott azzal, mennyire minősíthetetlen állapotban van az Ady Endre út, amely pedig fontos gyűjtő útvonala a Brennberg, illetve Bánfalva felől érkező forgalomnak. A rengeteg kátyú és a töredezett aszfalt miatt szinte lehetetlen rajta a közlekedés. A járdák is teljesen tönkrementek: csapadékos időben nem lehet száraz bokával, száraz időben ficam veszélye nélkül haladni az ezernyi gidres-gödrös felszín miatt. Jó hír, hogy március 15. után elkezdődnek az út rekonstrukcióját megelőző vízműves munkák.

– A kivitelezők a Lövér körút felől fognak a vízműves feladatokhoz – részletezte Horváth István, a vízművek beruházási irodavezetője. – Pontszerű felbontásokkal, néhány négyzetméteres munkagödrökkel a vízvezetékek – köztük a tűzcsapok – szerelvényeit fogjuk kicserélni. Ezenkívül a csatornák aknakamráit is felújítjuk, aknafedeleket cserélünk, valamint víznyelőket építünk. A mintegy 22 millió forintos beruházás közbeszerzési eljárása befejeződött, a kivitelezés határideje június első fele.

Fellélegezhetnek az Ady út és térsége lakói: a nyáron már új burkolaton haladhat a forgalom.
Fellélegezhetnek az Ady út és térsége lakói: a nyáron már új burkolaton haladhat a forgalom.

– A vízműves munkák elkezdése után két héttel az útépítők is felvonulnak. A vízművesek után haladunk, hogy ne zavarjuk az ő munkájukat – tájékoztatta a Kisalföldet Kerekes Attila városi főmérnök.

– Terveink szerint „faltól falig" újítjuk fel az Ady Endre utat, amibe a járda is beleértendő. A 80 millió forintos projekt közbeszerzési eljárása hamarosan befejeződik.

A beruházás során gyakran lesz félpályás, néhány napon keresztül teljes útlezárás.

S bár tudjuk, ez forgalmi dugókat okoz majd az Ady úttal párhuzamos utcákon, reméljük, a többség megértéssel veszi majd tudomásul, hogy ez elkerülhetetlenül velejárója a rekonstrukciónak.

A Csengery úton is napokon belül hozzáfognak az úttest rekonstrukciójához. Deák János, a kivitelező cég építésvezetője elmondta: a járda térkő burkolatot kap, s átépítik a buszmegállókat. Mint az út már elkészült szakaszán, itt is parkolókat alakítanak ki. A mintegy 80 millió forintos beruházás határideje június 15. A munkák ideje alatt váltakozva engedik a forgalmat. Javasolják a járművezetőknek, hogy aki teheti, válassza majd a Felsőbüki Nagy Pál vagy a Csatkai utcát a kivitelezés befejeződéséig. 

Olvasóink írták

 • 12. naplopo 2009. április 02. 17:27
  „A tábla azért maradt kint, mert nemsokára szükség lesz rá.”
 • 11. 1soproni 2009. március 15. 17:09
  „A Vándor Sándor utca újra a régi.
  Eddig bírta a kátyúzás.”
 • 10. Telepathia 2009. március 12. 08:14
  „Már ha tavaly elkészült volna, akkor siskéső lenne. De reméljük fekte márvány márvány táblát elhelyznek, hogy az útat a jelenlegi városvezetés adta át, forgalmi jelek nélkül mint a Béke utat.”
 • 9. 1soproni 2009. március 11. 09:25
  „bocsánat. Kitettép helyett kitették :)
  (Miért nem lehet módosítani az utolsó hozzászólást, mint egyes fórumokon?)”
 • 8. 1soproni 2009. március 11. 09:23
  „Breaking news: Kitettép az "Útépítés" és a 30-as korlátozó táblákat. A csengery - Gyóni G. -től kezdődik a felújítás?
  Ugyanis ott van kint az útépítés tábla, pedig a Gyóni G. - Mátyás kir. közötti szakasz már fel lett újítva korábban.”
 • 7. jaguh 2009. március 11. 08:21
  „Micsoda örömhír megmerem kockáztatni hogy az egyik legrosszabb út és egyetértek azokkal akik szerint nem pár hónap hanem már pár héten belül újra felbontják nesze neked új út.”
 • 6. józanparaszt 2009. március 11. 08:01
  „én szorítok a kivitelezöknek. állítólag már a fejlesztés végsö szakaszában van az intelligens, automatikus víznyelö felismerö csapadék, amely bétaverzióját 0% THM-el Sopron lízingelheti! hehe”
 • 5. 1soproni 2009. március 11. 07:39
  „3!

  Én is erre gondoltam.Vajon mikor jelennek meg az új utakon a foltozások? Mikor lesz újratúrva mondjuk a gáz miatt?”
 • 4. fcsoproni 2009. március 10. 18:10
  „Kik voltak a kivitelezők a Kisvárkerületen az Ikvahid utcában? Most, hogy párnapot esett az eső hatalmas mélyedésekből a vizet az autók a járdara spiccelik. Még nincs 1 éves az egész alkotás és nem lehet a járdán közlekedni, mert beterítik az embert a buszok gépkocsik. A Lackner Kristóf u egyes helyein nemcsak az úttesten a járdán is áll a víz. Milyen munkavégzés ez? Ki a felelős?????????????????”
 • 3. egysoproni_ 2009. március 10. 17:51
  „hmm hmm, szép és jó ez a cikk, de... itt csak a v ízműves munkákról írnak. Arrafelé nincs a föld alatt csatorna, gáz és villany? Azokat nem kell kicserélni vagy azt majd az út elkészülte után 3 hónappal fogják?”
 • 2. látó 2009. március 10. 17:20
  „Öntsük betonba a hiteleket, kötvényeket.. megkezdődött..persze a felújításra azért szükség van, de mi lesz 2 év múlva...az újabb helyeken, amik szétmállanak és már nem leszünk hitelképesek, egyáltalán érdekel ez valakit?”
 • 1. márkinédöblablabla 2009. március 10. 16:41
  „csak nehogy olyan fasza megoldást alkalmazzanak a víznyelők kialakítása során, mint az ágfalvi út felújított szakaszán, ahol az útpadkához képest derékszögű beszögellésekben vannak elhelyezve a víznyelők, ráadásul nem enyhén az úttest szintje alatt, hanem kicsit magasabban annál, úgyhogy a víznek mindjárt kétféleképpen se legyen esélye befolyni.
  de nem akarok önsorsrontóan negatív hangulatú lenni: látványnak rendkívül szép, amikor a nagy nyári esők alkalmával az ablak előtt hömpölyög az amazonas (ami az úttest) és folyik be a víz a város felé, az autók pedig - ha éppen tudnak közlekedni benne - 5-6 méterre, szinte a házfalakig bespriccelik a vizet.
  Ennél nagyobb tervező- és útépítő zsenik (akik óriások vállain állhattak, hogy messze lássanak), az Úttörő utcában dolgozhattak, ahol egy klafa zápor után az Oxford - Cambridge regatta helyi verzióját, mondjuk NYME az SZIE ellen, lehetne megrendezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelten ellenőrzik a borászatokat

Sopron - Évente 12 ezer bort vizsgál meg a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési… Tovább olvasom