Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Nagy Tamás: Szakmai egyeztetést a sportkoncepcióról!

Sopron - Széleskörű szakmai vitával demokratikus módon kell tartalommal megtölteni Sopron sportkoncepcióját – fogalmazott Nagy Tamás (MDF) pénteken.

– A 2009/10-es tanévben vezessék be a mindennapos iskolai testnevelésórákat, támogassák indtenzívebben a fogyatékkal élők sportját – fogalmazott Nagy Tamás (MDF) a városi sportkoncepcióval kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatóján. – Segíteni kell a magántőkét, amely hozzájárul Sopronban a sportolási lehetőségekhez. Biztosítsa az önkormányzat az Anger-réti sportttelepen egy multifunkcionális csarnok kialakítását és vállaljon garanciát a rendezvények odairányítására. Elengedhetetlen továbbá egy műfüves labdarúgó pálya és egy tanuszoda építése.

Nagy Tamás azt is elmondta, az utánpótlás nevelésre szánt összegek felhasználását átláthatóbbá kellene tenni, hogy ezek a pénzek ténylegesen a gyermekek sportolását segítse. Pruzsinszky Tamás, az MDF sportbizottságának elnöke hozzátette, a több éve stagnáló alaptámogatás összegét növelni kell, és külön támogatási alapot kell létrehozni a kiemelt sportágaknak.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. látó 2008. november 26. 14:14
  „Tisztelt Nagy Tamás képviselő úr!

  Ön mit választana, kérem konkrétan válaszoljon! Maradjon meg a Női és Férfi kosárlabdaclub, vagy zárjunk be iskolákat, óvodákat, esetleg a Hivatalt? A helyzet azt gondolom minimum ennyire komoly! Vagy netán van jobb ötlete? Nekem lenne néhány! Persze nem biztos, hogy szavazatot hozó intézkedések!”
 • 22. NagyTamas 2008. november 26. 12:32
  „Tisztelt "valaki13"!Sportfelügyeleten Zambo Mátyásnál.312479 a telefonszám.”
 • 21. valaki13 2008. november 25. 19:35
  „Tisztelt Nagy Tamás képviselő úr!

  KINÉL ÉS MILYEN ELÉRHETŐSÉGEKEN LEHET ÉRDEKLŐDNI AZ INGYEN AMATŐR ( BARÁTI TÁRSASÁG ) SPORTOLÁSRA HASZNÁLHATÓ TEREM UTÁN?

  TISZTELETTEL KÉREM TÁJÉKOZTATÁSÁT, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÖK!”
 • 20. NagyTamas 2008. november 25. 18:49
  „Tisztelt hozzászólók!A város közel 150 millió ft.ot költ sporttal kapcsolatos létesítmények fenntartására.100 millióval az élsportot,tovvábbi több mint 100 millióval az utánpótlást,iskolai sportot,kisebb egyesületeket
  támogatja,úgy gondolom országos viszonylatban ez nem kevés.A felhasználás ésszerűsítése és ellenőrzése is nagyon fontos.A város ingyen termet biztosít amtőr kosárlabda és labdarúgó csapatoknak is,erre idén is nyert minisztériumi pénzt.Érdeklődni a sportfelügyeleten lehet.Amit a focipályán történtekről irtak az engem is felháborít,ha ilyen előfordul mégegyszer kérem értesítsenek,igérem igyekszek közben járni.Tisztelettel Nagy Tamás városi képviselő”
 • 19. pulci 2008. november 25. 12:49
  „Ez siralmas 5 eves gyerekek biztos tönkreteszik a palyat amit sfac meccsekre tartanak fenn, mert az sc sopron ugyis a stadionban jatszik. Pont ilyen dolgokkal erik el, hogy a szülöknek es fiataloknak elmenjen a kedve a sporttol többek között ezert tartunk ott ahol vagyunk...”
 • 18. mindigatutit 2008. november 25. 11:41
  „addig nem lesz előrelépés amíg ilyen hozzáállás van egyes emberekben.ez velem történt meg.tavaly kinn voltunk a családdal egy alacsony osztályú foci meccsen a haveromékat megnézni az angeron.vége a meccsnek,mondom az 5 éves fiamnak,hogy menjenek párat rúgni a pályára a többi kisgyerekkel.erre odajön valami gondnok féle és azt mondja,hogy vigyük le a gyerekeket ,mert tönkre teszik a füvet!!mondom neki az valami vicc?nem ,hanem neki ki van adva,hogy senki nem mehet a pályára meccs után.na,szóval mit várunk,ha ilyen hozzáállással találkozik az ember.”
 • 17. valaki13 2008. november 25. 09:26
  „Tisztelt Nagy Tamás úr!

  kÉREM TÁJÉKOZTASSON, HPOGY HOL LEHET EGY BARÁTI TÁRSASÁGNAK A VÁŰROSBAN, A VÁROS ÁLTAL FINANSZÍROZOTTAN TEREMBEN FOCIZNI????”
 • 16. látó 2008. november 25. 08:04
  „Tisztelt Nagy Tamás képviselő úr!

  Kérem, tételesen sorolja fel, hogy pl. az idei évben városunk költségvetéséből kik és milyen összegű "támogatást" kaptak "sport" célokra! Hiszen idén is több százmillió Ft előirányzat (nem pénz!) állt rendelkezésre ilyen irányú nem kötelező feladatok finanszírozására! És ha ezt megtette tegye fel a kérdést, hogy ez a pénz valóban oda jut, ahol 1 Ft-ból 4 Ft megtakarítás keletkezik, amivel egyébként teljes mértékben egyetértek! Sajnos ez ma azonban nem több közhelynél!”
 • 15. NagyTamas 2008. november 24. 22:22
  „Tisztelt hozzászólók!Köszönöm gondolataikat!Remek és megszívlelendő ötlet a meglevő sportpályák széleskörnek való megnyitása,felügyeletet meg kell szervezni,erre úgy tudom az előző években volt is országos pályázati pénz.Azzal,ha megengedik vitatkoznék,hogy a mindennapos testneveléssel elvennénk a fiatalok sportoláshoz való kedvét.Ez testnevelő tanár függő,s bizok benne,hogy színes jól szervezett órákkal kedvet lehet csinálni a sporthoz. "valaki13" felvetette,hogy honnan lesz ehez pénz.Városunk eddig is szép összeggel segítette a sportot,az eddigi összegeket kell hatékonyabban,átláthatóbbá,ellenőrizhetöbbé tenni.Nemzetközi felmérések szerint minden sportra szánt 1 forint,4 forint egészégügyre fordított összeget mentesít.Ez nem kidobott pénz,hanem az egyik legjobb befektetés!!!”
 • 14. pulci 2008. november 24. 12:39
  „Egyetertek az utolso hozzaszolokkal termeszetesen meg kell örizni a meglevö sportpalyakat mert ha azok nincsenek hova menjenek a fiatalok sportolni. Emlekszem meg amikor par evvel ezelött meg az egyetemre, hunyadira es a jozsef attila utcai palyakra jartunk minden hetvegen es sokszor összejöttünk 10-en ,20-an hogy egy jot focizzunk. Ma azonban az egyetem mar le van zarva a lakotelepi palya megszünöben csak az sc sopron palyai maradtak amin meg edzeseket, hetvegen meg meccseket tartanak...”
 • 13. mézgaaladár 2008. november 24. 10:52
  „Akkor most kérem, olvassa el mindenki a koncepciót, mielőtt billentyűzethez ül!”
 • 12. Bokk 2008. november 24. 10:34
  „Egyetértek, érdemes lenne a lakóparkok helyett közösségi, sportolásra alkalmas területeket kialakítani. Pl. a volt Matáv pálya. Lőverek alja, ideális helyszín, kellően nagy, nem a város széle, mert lassacskán csak ott van beépítetlen terület, vajon ott tényleg lakópark kell? A képviselők tényleg ezt látták megoldásnak, mikor megszavazták a rendezési terv módosítását?
  Lehetne egy nagyobb játszótér, labdarúgó- és kosárlabdapálya, görkorcsolyás és gördeszkás rész, és még sok minden más is. Szépen bekerítve, éjjelre bezárva, a polgárőrséggel pedig lehetne szerződést kötni, hogy időnként ránézzenek. És mindezt nem is kellene azonnal megvalósítani, csak apránként, ahogy jut rá pénz. Először a telek, aztán szép lassan kinőhetne egy szabadidőpark. Még nem késő, ott még nem állnak lakóházak.”
 • 11. Csodabimbó 2008. november 24. 01:46
  „Nem a mindennapi testnevelésórákat kell bevezetni, mert azzal csak elvesszük a fiatalok kedvét a sportolástól, hanem kosárlabda és focipályákat kell építeni közterületeken amíg a gazdasági helyzet ezt nem engedi meg, addig is az iskolák udvarán levő pályákat kell rendbehozni, odatenni egy vízcsapot meg egy kis lelátót és meg kell nyitni a város lakói előtt az összes ilyen udvart, h ne kelljen bemászni. Mindig is ezek voltak a soproni utánpótlás gócpontjai, de a pályák helyén lakóparkok épülnek, ennyit a felelős városirányításról. Ha a fiatalok nem tudnak összeverődve focizni, mert nincs pálya, helyette majd füveznek, arra elég egy pad is, de ezt a problémát majd egy másik generáció fogja megoldani, mert a mostani kapzsi és szűklátókörű társaság, fölös energiáját a politikai csatározásokban vezeti le.”
 • 10. valaki13 2008. november 23. 19:22
  „fcsoproni!

  ÚGY KERÜLT IDE - HOGY A SPORTKONCEPCIÓ CSAK EGY TERV - AZT MEG KELLENE MAJD VALÓSÍTANI - S MINT MINDENTERV MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ EHHEZ IS PÉNZ KELL, KELLENE MAJD.

  A PÉNZ PEDIG CSAK OTT VAN AHOL ÉRTÉKTEREMTŐ GAZDASÁG VAN - AHOL AZ EMBEREK TUDNAK FOGYASZTANI, MERT VAN ÁLLÁSUK ÉS FIZETÉSÜK. - S EBBŐL VAN A KÖZÖSSÉGNEK ( ÁLLAMNAK, TELEPÜLÉSNEK ) BEVÉTELE -ADÓ, ILLETVE AHOL VANNAK TŐKEERŐS SZPONZOROK.

  CSAK EZÉRT KERÜLT IDE!”
 • 9. fcsoproni 2008. november 23. 15:34
  „8. valaki13 2008.11.23. 11:44
  Ez az oldal Sopron sportkoncepciójáról szól. Nem tudom, hogy került ide Bajnai Gordon nyilatkozata?
  Támogatni fogja a soproni sportot vagy befektető lesz?”
 • 8. valaki13 2008. november 23. 11:44
  „Természetesen ebben a helyzetben ez a szakpolitikai terület a legfontosabb!!!

  Sok munkahely szűnik meg

  Bajnai Gordon szerint számítani kell arra, hogy Magyarországon a következő hetekben ezres nagyságrendben fognak megszűnni munkahelyek,
  ugyanakkor a kormány a kis- és közepes vállalkozásoknak célzott támogatást ad a munkahelyek megtartására, újak létesítésére

  a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter erről szombaton Budapesten, az MSZP választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón beszélt.

  A héten bejelentettek szerint a közeljövőben 1760 munkahely fog csoportos létszámleépítéssel megszűnni, az előző héten bejelentett 1400 után - közölte a politikus kérdésre válaszolva.
  A miniszter szerint ez a folyamat gyorsulni fog, és rövid távon nem várható változás, azaz arra kell számítani, hogy a következő hónapokban romlani fog a helyzet.
  Felhívta arra a figyelmet, hogy egyelőre Nyugat-Magyarországon nagyobbak a leépítések.”
 • 7. valaki13 2008. november 23. 08:36
  „HA NINCS SOPRONBAN GAZDASÁG, IPAR - AKKOR MIBŐL AKARJÁK A SPORTOT FINANSZÍROZNI??????”
 • 6. pulci 2008. november 22. 21:17
  „Bocs de ehhez a cikkhez nyilván nem a mélygarázzsal kapcsolatban fogok hozzászólni ha zavar az a te bajod.”
 • 5. valaki13 2008. november 22. 11:48
  „NOS MEGINT MEGTALÁLTUK A "LEGFONTOSABB" TÉMÁT!

  EZ MAJD KIHÚZZA A VÁROST A SZ....R....B...ÓL?”
 • 4. fcsoproni 2008. november 22. 06:33
  „pulci!
  Teljesen egyet értek Veled. A legnagyobb probléma, hogy az önkormányzat nem akarja támogatni a labdarúgást még ifjusági szinten sem. Nekik ebböl csak gond van. Ha ígéretüket betartották volna, akkor a tavalyi u19-es csapatot a vasuttal összefogva felhozták volna nb 2-es szintre. A stadion öt év múlva az enyészeté lenne, de szerencsére akkor már nem ők lesznek (önkormányzat) döntési helyzetben. Én tőlük már semmit nem várok. Remélem az új összetételű önkormányzat 2010-ben másképp gondolkodik.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kér a Zichy-Meskó- palotából az Akadémia

Sopron - Kútba esik az elképzelés, hogy az MTA jutányos áron megvásárolja, helyreállítja – és… Tovább olvasom