Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nagy Tamás a nyolcadik

Sopron - Nagy Tamás soproni elnök foglalja el az MDF európai parlamenti listájának 8. helyét. A párt országos választmánya a hétvégén fogadta el a javaslatot.

Az MDF országos választmánya 48:44 arányban fogadta el az elnökség javaslatát a párt európai parlamenti listájáról. A Bokros Lajos és Habsburg György által vezetett lista 6–10. helyén szakpolitikusok szerepelnek. A 8. helyen Nagy Tamás, az MDF soproni elnöke áll, aki a párt ifjúsági- sport- és szociális kabinetjében szakértőként is segítette a vezetés munkáját. – Ez a jelölés üzenetértékű, hiszen ha nincs is reális esély nyolcadikként Brüsszelbe jutni, de a választmány ezáltal is elismerte eddigi tevékenységemet – mondta el sajtótájékoztatóján Nagy Tamás. – Igazi, konzervatív gondolkodásnak értékelhető az is, hogy a teljesítményelvet figyelembe véve az EP választások legjobb eredményeit elérők automatikusan bejutó helyet kapnak a párt 2010-es országgyűlési listáján.

Nagy Tamás hozzátette, őt a parlamentbe kerülésre esélyesként tartják számon. – Így az EP választásokkor nemcsak uniós képviselői, de még egy soproni országgyűlési helyhez is segíthetik településüket a soproni választók – zárta az elnök.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. oszvald.ferenc 2009. március 15. 23:36
  „Kedves nocomment, találó a ,,nick" neve, tényleg nem tudok mit hozzáfűzni a megjegyzéséhez, hacsak nem azt: ha 40%-ra vágynék, már valamelyik nagy pártban üldögélnék.
  Kedves Feri1, az Ön által citált idézet a MN 2004 szeptember 7.-i számából való. Hónapokkal az EU választás után. Ahol a lakitelkiek végig az MDF - és Olajos Péter - ellen kampányoltak, úgy, ahogy ezt Orfeusz esetében már felidéztem. Ön szerint ezt Orbán Viktor, vagy Gyurcsány meddig tűrte volna saját pártjában? Miért akart minket elnyomni a Fidesz és a lakitelkiek? És nem volt igazuk: ez egyrészt látszik azon, ahogy most viszonyul a Fidesz Olajos Péterhez, másrészt az MDF 1 jobboldalra letett mandátuma kellett a jobboldal győzelméhez: Fidesz 12, MSZP 9, SZDSZ 2. Olajos nem a liberálisoknál, szociknál, de mégcsak nem is a zöldeknél ül.
  Kedves Orfeusz, SZ. nem az első és nem is a második jelöltje volt az MDF-nek...és ha vállalta volna? Most őt vennék elő Tamás helyett. Érdekes amit ír (bocsánat, hogy az első hozászólásomban letegeztem): MDNP renegátokat nem fogadhatta be a Fidesz. De a lakitelki renegátokat igen. Egyébként pont itt Sopronban sok MDNP-s a Fidesznél kötött ki...
  Említi még Boross Péter nevét, vele teljes mértékben egyetértek: bár nekem nem Bokros Lajos személye, inkább a megválasztásának módja zavar rettenetesen. Attól meg nem félek, hogy engem kizárnak, egyrészt nem vagyok én olyan nagy ember, másrészt megyek magamtól, ha már nem tudok segíteni. De most még tudok. Ha esetleg a hajóm nem jó irányba megy, akkor nem az a megoldás, hogy átmászok egy másik hajóra, hanem próbálom a mi hajónkat jó irányba terelni.
  És végül: nem vagyok gyűlölködő, haragtartó ember. Nagyon elszomorít, hogy idáig fajult a viszonyunk a Fidesszel...erről a folyamatról sokat tudnék írni. Sokszor megkaptuk, hogy a Fidesz vitt be a hátán (ld. itt is) - kuss a nevünk. Egyszerűen nem akartuk ezt tovább hallgatni, és úgy gondoltuk: van még hely a jobboldalon, hiszen se KDNP, se kisgazdák. A Fidesz nem így gondolta (ld.:2004 EP választás).
  Az EP választás estélyén az akkori elnökkel átmentünk a Fidesz irodába - hogy gratuláljunk. Szívből örültünk a jobboldal győzelmének - és hogy ehhez mi is hozzájárultunk. M.Á. ismertette az eredményt, a végén. MDF 5,33% - 1 fő. Fütty ,,na ez kellett volna még nekünk" bekiabálás és ,,abnormális Ibolyázás" fogadott minket...tudták, hogy ott vagyunk...tudniuk kellett. Így kezdődött...”
 • 27. bobo 2009. március 13. 18:59
  „De ki az az Sz.?

  Politikus, bíró, ügyvéd.. ?”
 • 26. Orfeusz 2009. március 13. 18:02
  „Kedves Oszvald Feri! Ha anno Sz. vállalja Sopronban az MDF országgyűlési képviselőjelöltségét, Nagy Tamás szóba sem került volna, csak azt tudjuk, nagyon-nagyon be akar kerülni a helyi politikai elitbe. Dögölődzött a FIDESZ-nél is, csak ott minden hely foglalt volt. Ez az MDF nem a húsz évvel ezelőtti MDF! Az alapítók zömét
  hol kipiszkálásokkal, hol a Herényi-féle törvénytelenségekkel kizárásokkal eltávolították. Talán hallott a
  frakcióvez. és az MDF vesztes pereiről. MDNP, a renegátok? ? Simán elárulták az MDF-et, a pártütőket nem fogadhatta el a FIDESZ. Kétszer a FIDESZ a hátán bevitte az MDF-et a parlamentbe, 2006-ban ( 5 %... )a Smuk féle veterán szocik. Szerencsétlen Antal József szégyenében elbujdosna, ha tudná, mi folyik a nevében. Boross Péter is elunta Ibolyka pelenkázását.... Már neki is sok volt az árulásokból. Nem érti, hogy féltucat politikai sz......s eszközei, kedves Feri!!!! Mindig, mindenkit elárult az Ibolya Zrt! Ha úgy hozza a szükség,
  Nagy Tamással és Önnel is megteszik. Matolcsy, Járai stb? Egy ország vagyunk, nem az a kérdés honnan jövünk, hová megyünk - ez kérdés! Most a progressziót a FIDESZ jelenti!”
 • 25. nocomment51 2009. március 13. 15:25
  „24# Lesz ez még kevesebb is labanc !

  2006
  13. vk.: 1. Mágel Ágost (Fidesz-KDNP) 50,53 %; 2. Dr. Horváth Béla (MSZP) 29,84 %; 3. Dr. Szekeres Csaba (SVE-SZSE) 9,58 %; 4. Dr. Molnár József (SZDSZ) 3,86 %; 5. Dr. Oszvald Ferenc (MDF) 3,28 %; 6. Horváth Tamás (független) 2,91 %.”
 • 24. FREDDY/S 2009. március 13. 15:22
  „Sopron a rendszerváltáskor sikeresen holtvágányra szaladt, és ezt a fejlődést folytatta tovább, azért vagyunk most itt, nemde...”
 • 23. oszvald.ferenc 2009. március 13. 10:59
  „Kedves (demokrata) fórumozók, sokszeretettel köszöntök mindenkit, ez az első hozzászólásom itt a kisalfold.hu-n. Kedves Orfeusz! Szavaid ismerősen csengenek, 2004-ben is ezt mondta a Fidesz: hogy nem érdemes ránk szavazni. Azt az Olajos Pétert torpedózták, akit most persze magasztosítanak. Én egyébként sajnálom Pétert, komoly szaktekintély volt. De Bokros is az. Balról jött ez is igaz. Balról, mint ahogy Matolcsi, Járai, Csintalan és soproniakat nem is említenék, mert még megorrolnak rám. is. Meg az egész Fidesz a liberális oldalról. Szóval ez Bokrossal szemben nem érv. El kellene olvasni a mostani programját - amig nem tettem ezt, zsigerből én is elutasítottam az ő jelölését.És abban igazad van, hogy elegáns külsősként könnyű okosnak lenni - hisz Bokros is a volt, mikor pl. a szlovákoknak adott tanácsot...meg lehet nézni, hol járnak most északi szomszédaink. És még valami: már 2006-ban is megkapta az MDF, hogy politikusai megélhetésiek. JA, az 5,04% a biztos megélhetés, ugye? Nem Lezsák, Balsai a megélhetési, aki tuti befutó helyet kapott? Az a Lezsák, aki 1994 után ellenzéki pozicióból csinált 1% os pártot a 13%-osból. Az a Lezsák, aki a Fidesszel szemben a kisgazdák mellett tartott ki, és emiatt (is) a Fidesz kapcsolatot pártoplók kiléptek és megalakítottálk a később pont a Fidesz által mocskolt MDNP-t. Szóval ennyit Nagy Tamás megélhetési politizálásárólSok mindent írhatnék még, de inkább csak reagálok a hozzászólásokra...Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 22. hokiel 2009. március 13. 06:59
  „). hozzászóló
  Annak idején Hirschler rezsőnek azért kellett mennie, mert ún. nagyvállakozóként összeférhetetlen volt az álszent politikai életnek. Aztán változott a világ, és Walter Dezső már nem volt összeférhetetlen...
  Ki érti?”
 • 21. Telepathia 2009. március 13. 06:46
  „Már nincs is gyakrolatban MDF frakció!”
 • 20. molten13 2009. március 13. 06:30
  „Melyik cikkhez szóltál hozzá okoska? Vagy csak lenyomtad a CTRL+V - t?”
 • 19. Totyis 2009. március 12. 20:49
  „Büszke lehet Nagy Tamás a senkiháziak listájára! BUKOTT VÖRÖS TALPAT NYALÓ BANDA!”
 • 18. Orfeusz 2009. március 12. 14:12
  „Hock Zoltán és Pettkó András is kiszállt Ibolya cirkuszából. Hamarosan a frakciót is otthagyják. Nagy Tamás helyében én elgondolkodnék, hogy süllyed a hajó, már a mentőcsónak felé kaparja magát a kapitány. Tovaris Ibolya konyec ... Emlékeznek még a valódi MDF 1989/90-es Tovarisi konyec plakátjára? Jönnek vissza a nemzeti konzervatívok, Lezsák, Balsai, Kelemen és a többiek. Hajrá Nemzeti Fórum! Hajrá MDF Iboly, Herényi, Csapody, Karsai ( és N. T. )nélkül.
  Panni68: még van lehetőség! FIDESZ-nek hívják a csapatot és - talán - ők nem fogják elcseszni!”
 • 17. panni68 2009. március 12. 13:08
  „Orfeusz !! szerinted van ebben az országban olyan párt vagy ember aki ez a sok szart helyre rakhassa,nekem sajna nem ugrik be senki ,aki tenne is nem csak prédikál”
 • 16. Orfeusz 2009. március 12. 08:27
  „Minden, az MDF-re adott szavazat az EP választáson elveszik! Bokrost MDF-esként és másként is
  életveszélyes támogatni. Elvenné a nyugdíjat, elvenné a szociális juttatásokat, elvenné a GYES-t,
  a GYED-et, a családi pótlékot. Neki mindegy, úgyis milliárdos, nem hiányzik a pénz csak a rang. Elegáns külsősként könnyű okosnak lenni! Az MDF már annyira lejáratta magát, hogy nem szabad támogatni! Nagy Tamást sem, hiszen megélhetési politikus, minden elkötelezettség nélkül, aki fizeti, annak a szekerét tolja.
  Legyen éppen ilyen vagy olyan a széljárás.”
 • 15. Telepathia 2009. március 12. 08:11
  „Biztos nyolcadik lesz 50 szavazattal Tamás”
 • 14. Intel 2009. március 12. 07:14
  „Ne feledjétek, a jelenlegi pártoknak nem érdeke, hogy Bokros Lajos érkezzen, mert ő csak saját programot hajt végre!
  Ami nem a saját érdekeket szolgálja!”
 • 13. bobo 2009. március 12. 01:27
  „Egyszer volt, hol nem volt..

  http://cyberpress.sopron.hu/showbinary.php/mdf20041105.jpg”
 • 12. kisróka 2009. március 11. 21:12
  „Re: #9. Nagy_Imre_Vancouver
  ==========================
  Na kinek a keze volt benne? Az MSZPnek. Nem tetszett nekik, hogy vállalkozó.

  Bezzeg a mai MSZP-ben szinte csak azok vannak. Kezdve a hal fejével...”
 • 11. Intel 2009. március 11. 21:00
  „Ha az MDF-t Bokros szintű emberekre építik, akkor lesz nekik szavazó bázis!
  Mivel akkor én is oda fogok!

  Emberek nem politikusokat, tanárokat kell választani!
  Hanem gazdasági szakembereket, és olyanokat akik bizonyítottak már a világban!”
 • 10. kertész 2009. március 11. 20:28
  „Álom,álom édes álom.Lassan már tagsága sem lesz az MDF-nek ,ki fog reá szavazni? Ibolyka egy nagy álmodozó.”
 • 9. Nagy_Imre_Vancouver 2009. március 11. 20:13
  „Re: 7. Kisroka
  Tokeletesen egyetertek Hirschler Rezsot illetoen. Ugy emlekszem lemondott de azt nem tudom miert. Kivancsi lennek.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért kell fizetni az internetért, ha nem is működik?

Táp-Sopron – Legalább egyszer már biztosan megtapasztalta minden internetfogyasztó, hogy… Tovább olvasom