Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Mithras-fesztivál Fertőrákoson

Fertőrákos - Pénteken kezdődik a Fertőrákosi Mithras Fesztivál programja. 18 órakor találkozó a Fertőrákosi Kirándulás Információs Pontnál.
A résztvevők elektromos autóval a Mithras-szentélyhez haladnak, ahol dr. Tóth István emléktáblájának avatására kerül sor. Bemutatják dr. Tóth István Mithras Pannonicus, valamint A fertőrákosi Mithraeum című könyvét, továbbá Gabrieli Gabriella Mithraeum, Fertőrákos és Szerdahelyi Zoltánné–Szerdahelyi Zoltán Fertőrákos – Képes turistakalauz című köteteit. Utazás elektromos autókkal a fertőrákosi kőfejtőhöz, ahol a Familia Gladiatoria Napfutó című darabja tekinthető meg. 

Szombaton  10 órakor a Strokes együttes koncertje, 11 órától az országos rajzpályázat és fotópályázat díjkiosztója kezdődik. 13.30-kor a fertőrákosi óvodások adnak műsort, majd a Fertőrákosi Német Dal- és Kultúregyesület, azután a fertőhomoki Kajkavci tamburazenekar és tánckar előadása kezdődik. 15 és 18 óra között a Familia Gladiatoria Hogyan harcoltak a gladiátorok? című műsorát adja elő, utána pantomimjáték következik a Garabonciás együttestől. Egész napos programként a Mithras-szentélyhez 9 órától 30 percenként elektromos kisautók indulnak, és lesznek kézműves-foglalkozások is. A Mithras-fesztivál után Sebestyén Márta ad koncertet a fertőrákosi Barlangszínházban 19 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfüves napraforgó Sarródon

Parlagfűvel fertőzött területekkel kapcsolatban közel hatvan bejelentés érkezett a megyei szakigazgatáshoz július elsejétől. A negatív rekord Sarród külterületéhez fűződik tizenhat hektárnyi, parlagfűvel borított napraforgótáblával. Tovább olvasom