Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mire költik a képviselők a 200 ezres szabad keretüket?

Sopron - A soproni közgyűlés 25 képviselője évente fejenként 200 ezer forintos kerettel szabadon gazdálkodhat körzete támogatására. A Kisalföld utánanézett, mire költötték idén ezt az összeget. Akadtak olyan városatyák, akik nem is tudtak a lehetőségről.

Dr. Simon István (Fidesz): – Nem bíztam semmit a véletlenre, a keretemet még az év elején közösségi célokra fordítottam. Nyugdíjasklub és több civil szervezet között osztottam szét a pénzt.

Biczi László (MSZP): – Több pártbeli képviselővel együtt az összegeket a Deák téri Családi Napok programjának megrendezésére fordítottuk. Ezt az MSZP tavaly, a tér átadásakor kezdeményezte, s szeretnénk belőle hagyományt teremteni, minden évben megrendezni. Célunk, hogy minél színvonalasabb eseménnyé nője ki magát a Családi Napok programja.
Dr. Szekeres Csaba (Civil Összefogás): – Új számomra ez a helyzet. Eddig úgy tudtam, csak a tizenöt egyéni körzet megválasztott képviselője élhet a saját keret felhasználásával, jómagam pedig listás képviselőként tevékenykedem immár hatodik éve. A 2002–2006-os ciklus elején fel is vetődött ez a kérdés, de akkor azt a választ kaptuk, nekünk, listás képviselőknek nem jár ez a keret. Azóta sem tájékoztatott bennünket senki, hogy ez a helyzet megváltozott. Mindenesetre ezt a pénzt a jelenlegi, kialakult gazdasági helyzetben szociális célokra fogom fordítani: a Széchenyi-gimnáziumnak ajánlom fel, a hátrányos helyzetű diákok támogatására.

Németh Árpád (Védegylet):
– Friss nekem ez az információ, hogy a listás képviselők is rendelkezhetnek a 200 ezer forintos kerettel. Most tájékozódnom kell, milyen jótékony vagy hasznos dologra fordíthatnám ezt az összeget, mire elegendő ez a pénz. A legvalószínűbb, hogy a Széchenyi-gimnáziumnak adományozom, fordítsák jótékony célra.

Nagy Tamás (MDF): – Az idei keretemet a mozgássérült sportolók támogatására ajánlottam fel még az év elején. Az összegből fedezték a teremdíjat és mezekre, felszerelésekre, sporteszközökre is költöttek.

Kóczán Zoltán (SZDSZ): – Úgy tervezem, hogy mint minden évben, a város szociális létesítményeit, intézményeit fogom megajándékozni. Ezúttal a Tómalom utcai gyerekotthonnak és a Balfi utcai idősek otthonának juttatok előzetes egyeztetés után. A karácsony jó alkalmat teremt erre.

Varga Mária (KDNP): – A tavalyihoz hasonlóan ötvenezer forintot a Hősök temetője és a köztemető virágosítására fordítottam az összegből. Százezer forinttal az ifjúsági tábort támogattam, amikor a szelídgesztenye témájában szerveztek országos rendezvényt, amelyen kutatók és akadémikusok is részt vettek. A maradék ötvenezer forintomat pedig a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szánom.

Olvasóink írták

 • 7. Telepathia 2008. december 27. 16:39
  „Borra, nőre és kábitószerre.”
 • 6. Telepathia 2008. december 24. 07:20
  „A képviselők saját el nem végzett munkájuk elégtelen bizonyítványát állították ki, ezen megnyilatkozásaikkal. Nem tudom egyáltalán minek vannak ott a közgyűlésben.”
 • 5. anca 2008. december 23. 10:08
  „Jó, egyesek nem tudják!? Elhiszem. (Akkor valami nagyon nincs rendben Házon belül a kommunikációval!)

  Ennél jobban irritál az, hogy ennyire nem figyelnek oda az érintettek egy olyan lehetőségre, amikor valami keveset - mert 200 EFt/év nem egy nagy összeg, sajnos - adhatnának általuk is támogatandó célra, mellesleg az adófizetők pénzéből a választópolgároknak. Akkor lenne a legszebb, ha nem csak a választópolgároknak adnának, hanem annak a közösségnek, ami Sopron városa, lakossága.

  Nem mondom, hogy könnyű közéleti embernek lenni, választottnak vagy listán bekerültnek. Még annyira sem, hogy könnyű köztisztviselőnek, közalkalmazottnak lenni. Azt viszont tudom: nagyon nem könnyű kiszolgáltatottnak lenni! Néha, egy percre, szálljanak magukba, bányásszák elő az évek, évtizedek alatt "politikussá" lett énjükből azt az embert, aki indult annak idején. Akkor, amikor még nem tanulták meg a többiektől azt, hogy hogyan lehet, hogyan érdemes... Mert egymástól tanulják! Eljön az idő, amikor szégyellni fogják (jó esetben)!
  Boldog Karácsonyt!”
 • 4. joco 2008. december 23. 05:30
  „látó 2008.12.22. 21:04 hát megint jól "látó"-d a lényeget.”
 • 3. látó 2008. december 22. 21:04
  „Azon képviselők mindegy milyen színben, nyugodtan visszaadhatnák a mandátumukat azonnal, akik azt állítják nem tudtak a lehetőségről, ezzel gyakorlatilag azt mondják, évek óta úgy szavaznak a város költségvetési rendeletéről és annak mellékleteiről ,hogy azt érdemben nem olvassák végig, és nem értik a tartalmát....ergo alkalmatlanok a feladatra!”
 • 2. Jay80 2008. december 22. 21:02
  „igazad van nemde...”
 • 1. FREDDY/S 2008. december 22. 18:20
  „Jó lenne, ha minden állampolgárnak is biztosítanának ilyen keretösszeget, mert akkor szebb lenne a karácsony nekik is, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giczy János az idei Pro Urbe Sopron díjas

Sopron - Pro Urbe Sopron díjjal tüntették ki Giczy Jánost. A festőművész a vizuális nevelés… Tovább olvasom