Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Miniszterek farmerben

Hiller István kulturális, valamint Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminiszter is ellátogatott szombaton a régió legnagyobb könnyűzenei rendezvényére, a Volt Fesztiválra.
Mindkét politikus azért érkezett Sopronba, hogy közvetlenül tájékozódjon a fiatalok szórakozási és kulturális szokásairól. No és hogy jól érezzék magukat.

Hiller István
Hiller István 9.5-ös Saab autóval, farmernadrágban, farmerdzsekiben és oldalán Sziámi Müller Péterrel érkezett a soproni Volt Fesztiválra szombat délután. A kulturális miniszter úgy nyilatkozott: a jelenlétével is fel kívánta hívni a figyelmet a fiataloknak szóló eseményre. Megérkezését követően gyorsan bekapott néhány falatot, legurított egy korsó sört, majd a Volt Rádió szabadtéri stúdiójában „eszmét cserélt" Sziámi Müller Péterrel.

– Nem produkáltunk mást, mint amikor a kocsmában beszélget két, azonos hullámhosszon lévő ember – mondta utólag a miniszter. A Kisalföldnek kifejtette, örömmel jött a rendezvényre. Úgy véli, a magyar kultúra tudja produkálni azt, ami sajátos és a kornak megfelelő. Przi a hagyományokat és nyitott az újra.

– Sopron egy olyan közösség, amely ezt a kettőséget mindig szem előtt tartotta. A Volt Fesztivál az újszerűt jelképezi. Fiatalok ezrei jönnek, szórakoznak, kapcsolatokat alakítanak ki, s a saját módjuk szerint értéket teremtenek – fogalmazott a soproni születésű Hiller István, majd hozzátette: – A kulturális miniszternek a hagyományőrzés mellett az újfajta értékek megteremtésénél is jelen kell lennie. Egyébként pedig, tetszik az egész.

Áttérve a hagyományos értelemben vett kulturális rendezvényekre, a politikus elégedetlenségét hangoztatta, hiányolta az összehangoltságot a nyugat-dunántúli régió programjai között.

– Győr, Sopron, Fertőd, Szombathely és Kismarton (Eisenstadt) külön-külön rendkívül rangos programokat szervez – gondoljunk csak a Soproni Ünnepi Hetekre, vagy akár a Győri Nyárra –, de egy kívülálló rendezetlenséget tapasztal közöttük. Nincs összehangolva a térség kulturális politikája, pedig nem lehet csak a saját városunkat tekinteni, nagyobb, regionális léptékben kell gondolkodni, s ebbe a határ túloldalát is beleértem.
„ Arra biztatom Nyugat-Dunántúl kultúrával foglalkozó szakembereit, változtassunk az eddigieken, tekintsük át közösen a problémákat és a lehetőségeket!"

Hiller István mindehhez hozzátette: – Én nem a kultúrpolitika, hanem a kulturális politika hitét vallom. Nem megrendezni akarom, hanem koordinálni és összekapcsolni a különböző programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatérhet a polgármester

A jövő hét második felében kiengedik a budapesti  kórház sebészetéről Walter Dezsőt. A… Tovább olvasom