Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Mentoráljon ön is! A kárpátaljai Csongor települést támogatja Sopron

Sopron önkormányzata a Kárpátaljai Csongor települést támogatja ötmillió forinttal. Ön is tehet felajánlást!


Sopron közgyűlése úgy határozott, hogy csatlakozik Dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöknek a kezdeményezéséhez és a kárpátaljai Csongor település támogatására 5 millió forint támogatást biztosít.

A médiából értesülhetünk a szomszédos Ukrajnából érkező szomorú és tragikus hírekről. Az országban zajló események érintik az ott élő magyarokat is. A háború sújtotta ország magyarok lakta vidékén a mindennapi megélhetés egyre nagyobb gondot okoz - olvasható a városháza közleményében.

A miniszterelnöki felkérésnek eleget téve Sopron egy mentori, patrónusi feladatot vállal, amire a Csongor településén élő magyaroknak a következő hónapokban és években égető szükségük lesz.

Csongor jelenleg több mint 2300 lelket számláló szinte teljes egészében magyarok lakta település. A község 23 kilométerre fekszik Munkácstól.
Szeretnék kérni a soproni polgárokat, hogy csatlakozzanak az önkormányzati kezdeményezéshez. Sopron önkormányzata a 11600006-00000000-63368046 számú számlaszámra várja a pénzbeli adományokat. A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a következő szöveget: adomány Csongor település patronálására.

Reményeik szerint ez a patronálás egyrészt kellő mértékben erősíti az anyaországi magyarok kapcsolatát, szolidaritását a Kárpátalján élő honfitársainkkal, másrészt akár egy testvérvárosi kapcsolaton túlmutató barátság kezdetét jelenti a két település, Csongor és Sopron polgárai között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenesen bezárták a Bormarketing Műhelyt Sopronban

Hetek óta „betegség miatt" zárva tart a Fő térhez közeli Bormarketing Műhely. A borosgazdákat… Tovább olvasom