Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Méhmérgezés Sopronban: egy gyanúsított van

Mérgezés miatt tizenhárom méhcsalád pusztult el idén tavasszal Sopronban. Információnk szerint az ügynek egy gyanúsítottja van.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, vad és barbár pusztítás történt idén áprilisban Sopronnál, a Páneurópai Piknik felé vezető út melletti méhtelepen. Akkor még ismeretlen, ismeretlenek mérgezték meg az itt lévő rovarokat.

Hat család azonnal elpusztult, a többi pedig néhány nap alatt. Horváth Antal tulajdonos emiatt feljelentést tett. Az eset után, a helyszínen a méhész azt mondta, hogy három embert látott ott a kérdéses időben, s nekik feltehetően nagy közük lehet a mérgezéshez.

Hat család azonnal elpusztult, a többi pedig néhány nap alatt.
Hat család azonnal elpusztult, a többi pedig néhány nap alatt.


A nyomozást elfogultság miatt a kapuvári rendőrkapitányság folytatta le. Információnk szerint az ügyben egy személyt gyanúsítanak. Az iratokat rongálás vétsége miatt pedig már átküldték az ügyészségre.

- A piknik közelében lévő területen szaporításra tartottam a méheket - mondta el megkeresésünkre Horváth Antal. - Oda lett a idei és a jövő év, hiszen nem tudom bővíteni a méhészetem. A kár több százezer forint, az pedig különösen fájó, hogy az idei évben nem sikerült a szaporítás.

Mint megtudtuk, a most folyó eljárástól függetlenül a tulajdonos feljelentést tesz a polgári bíróságon. A kárát szeretné ezen eljárás keretében megtéríttetni. S ehhez az kell, hogy előbb a bíróság mondja ki a bűnösséget, s azt is, hogy ki követte el a mérgezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás után többször robbant be egy transzformátor állomás Sopronban - képgaléria

Egymás után többször robbant be egy földre telepített transzformátor állomás Sopronban szerdán fél… Tovább olvasom