Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Megütötték a nénit a soproni trafikban? A tulajdonos nem tud róla

Életszerűtlen, hogy egy olyan trafikban bántalmazzon a biztonsági őr egy idős asszonyt, ahol több kamera is üzemel – nyilatkozta Biacsics Gábor, miután üzletét hírbe hozták. Az intenetes portálokon szerdán megjelent cikk szerint ugyanis üzletéből kidobtak egy idős asszonyt.
Az egyik soproni trafikban szeretett volna cigarettát vásárolni egy idős néni. Bankkártyával akart fizetni, ám mivel az összeg 1500 forint alatt volt, így ezt nem tehette meg.

Az eset vége az lett az interneten kedden futótűzként terjedő írás szerint, hogy a biztonsági őr kidobta az utcára a nénit, aki emiatt meg is sérült. A cikk szerint a sértett a kapitányságon feljelentést is tett volna, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény...

A történetet szerdán felkapta az internetes oldalak közönsége, a cikket több országos média is átvette. Pedig nagyon úgy néz ki, nincs sok alapja...

A trafik májusig működhet a mostani helyén.
A trafik májusig működhet a mostani helyén.


– Az üzletben több biztonsági kamera is működik, amelyek mindent felvesznek, ami a trafikban történik – mondta a kisalfold.hu-nak az évek óta dohánykereskedelemmel foglalkozó Biacsics Gábor. Az ügyben portálunk volt szerdán délutánig az egyetlen, akinek nyilatkozott az érintett trafik tulajdonosa.

– Pont egy ilyen helyen bántalmaznánk bárkit is, ahol minden lépésünk figyelve van? Több napra visszamenőleg megnéztük a felvételeket, és hasonlóval sem találkoztunk.

Az alkalmazottakkal is beszéltünk, de ők sem emlékeztek olyan esetre, amikor egy idős nő tért volna be hozzánk, így nem is tudtunk kit kitessékelni – mondta el a meglepett és bosszús tulajdonos.

Horesnyi Dániel a trafik technikusa a videófelvételek mellett. Fotók: Magasi
Horesnyi Dániel a trafik technikusa a videófelvételek mellett. Fotók: Magasi


– Jelentős kárunk keletkezett, hiszen könnyen be lehetett azonosítani a mi trafikunkat. A végső mérleget napok múlva tudjuk majd megvonni – folytatta, hozzátéve: kézenfekvő lenne konkurenciaharcra gondolni, de ez sem lehet magyarázat, mivel az új törvényi előírások szerint májustól be kell zárniuk. Bevásárlóközpont mellett nem üzemelhet nemzeti dohánybolt.

 Nem volt feljelentés: A Soproni Rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés ebben az ügyben – tudtuk meg a megyei rendőrfőkapitányság sajtóügyeletén.

Úgy tudjuk, a trafik üzemeltetői leadták a rendőségnek a videófelvételeket és valószínűleg feljelentést is tesznek az ismeretlen cikkíró ellen.


– A panaszkönyvünk is üres. Nem is értjük a történteket – csóválja a fejét a trafikos, akinél a bankkártyás fizetés rendszerére is rákérdeztünk.
– Ezerötszáz forint alatt valóban nem lehet bakkártyával fizetni – tudtuk meg.

– Erre külön tábla is felhívja a figyelmet. Ilyen esetben a vásárló vagy kér még más terméket, esetleg vesz le pénzt a közeli bankautomatából. Azaz van megoldás erre is.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM Sopronban: a fitalokat kérdezik

Országjáró körútjuk során Sopronban tartott sajtótájékoztatót Barabás Richárd és Simándi Szelim, az… Tovább olvasom