Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Megszépült Széchenyi faluja, Nagycenk

A „Széchenyi faluja – Nagycenk kisléptékű turisztikai attrakciófejlesztése" című projekt zárónapját tartották hétfőn a községben.

A 185 millió forintos uniós támogatással, amelyeket a konzorcium tagjai önrészekkel is kiegészítettek, „a legnagyobb magyar" emlékéhez méltó turisztikai fejlesztési beruházások valósultak meg, melyek hozzájárultak Nagycenk kulturális, építészeti örökségének és természeti értékeinek megóvásához.

 nagycenkiek és az idelátogatók együttesen válnak az uniós fejlesztés nyerteseivé a polgármester szerint.
A nagycenkiek és az idelátogatók együttesen válnak az uniós fejlesztés nyerteseivé a polgármester szerint.


– A konzorcium tagjai – a GYSEV Zrt., az önkormányzat, a római katolikus plébánia és egy helyi vendéglátó-ipari vállalkozás – a saját területükön valósították meg a fejlesztéseket. Bár az önkormányzaté volt a kisebb részesedés, mégis a legnagyobb haszon a nagycenkieké – fogalmazott a Kisalföldnek Csorba János polgármester.

Az uniós projekt nyomán megújult többek között a Széchenyi Múzeumvasút, a Kisvasút Skanzen, a Széchenyi Mauzóleum és a Szent István-plébániatemplom.

A Széchenyi tér és a mauzóleum környéke tematikus élménypark ká alakult, ahol a látogatók tájékozódását háromnyelvű információs táblák is segítik. Hétfőn, a projekt zárónapján dr. Pápai Lajos megyés püspök celebrált szentmisét és megáldotta a Széchenyi Mauzóleumot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés a Páneurópai Piknik és Határáttörés 24. évfordulóján

A németek mindig hálával gondolnak mindazokra, akik lehetővé tették 1989-ben, hogy honfitársaik… Tovább olvasom