Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Megmérgezték a kutyát, letörték a sírról a díszlámpát

Harka - Megmérgezték a kutyáját, férje sírjáról letörték a díszlámpát, s a kerítését is megrongálták özv. Balogh Lászlónénak, aki beteg leányát egyedül gondozza.

– Nem tudom, ki lelte örömét abban, hogy megmérgezte a kutyánkat. Haragosom sincsen – fogott megpróbáltatásainak felsorolásába a 68 éves Ilus néni. – Több mint tíz éve egyedül gondozom 47 éves, születése óta beteg lányomat. Én is, Icu is szerette a négyéves kis tacskót, soha senkit nem bántott. Igazi családtag volt, ha elmentem hazulról vásárolni, ő vigyázott Icura. Az állatorvos azt mondta, valószínűleg megmérgezték, de ezt csak vizsgálat állapíthatja meg. Erre pedig nincs több tízezer forintunk. Ketten szerény nyugdíjból élünk, s ha Icu közgyógyellátásban is részesül, az én gyógyszerszámlám majdnem 15 ezer forint havonta. Gyakran járok a temetőbe is, férjem sírjához. Nemrég valaki letörte a díszlámpát, lelkileg ez is nagyon megviselt. Láttam, a többiekét is megrongálták. Kinek jut eszébe, hogy ilyen gaztettre vetemedjen? Aztán a napokban a kerítésemet is kifeszítették, a lötyögő drótfonat úgy néz ki, mintha csak odatett háló lenne...

Ilus néni hiányolja szeretett kutyusukat. Idén rájuk járt a rúd...
Ilus néni hiányolja szeretett kutyusukat. Idén rájuk járt a rúd...

– Sajnos, a mi falunkat sem kerülik el az úgynevezett utazó bűnözők – mondta Szabó Károly, Harka polgármestere. – Tavaly is többször jelezték, idegenek beosontak lakásokba, s vittek, amit vihettek. Lehet, ezúttal is ők próbálkoztak a kerítéssel, de megzavarhatták őket, s odébb álltak. A temetői rongálásokról is tudunk. Ki is írtuk a falu útjaira, hogy fémhulladék gyűjtése az egész falu területén tilos. Mégis, történtek fémlopások közterületről, víkendházakból az elmúlt hónapokban is. Ami a kutyát illeti, Ilus néni utcájában ismeretlenek az idén egy másik kutyát is valószínűleg megmérgeztek. Így ezúton is felhívom a harkaiak figyelmét, ha bárki gyanúsan közlekedő idegen autót vagy személyt lát, hívjon fel a 70/328-74-04-es telefonszámon, s mi intézkedünk, hogy megelőzzük a lehetséges bajt.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Judytka 2009. március 09. 22:09
  „Szia Tati
  Sajnálom,ami a kislánnyal történt..Igaz,hogy nem túl hosszú az élet az ilyen megoldásokra,amit javasoltam,de nincs jobb ötletem.A normális szomszéddal szinte szavak nélkül is megérti magát az ember,a másik fajtával meg nem érdemes vitázni,mert nem alkalmas erre..sajnos!Amúgy nekünk is van kutyánk,de nem teng túl bennünk a kutya kultusz,tudjuk(és ő is)hogy hol a helye..nem vagyok elfogult..sőt.”
 • 45. tati 2009. március 09. 12:12
  „Üdv!
  JUDYTKA!
  így van,ahogy írtad az ÉLET VISZONT NAGYON RÖVID erre.

  Még mielőtt az egyes számú közellenségnek kiáltana valaki ki:

  -akkor sem lett likvidálva a szomszéd kutyája,amikor az utcán az öcsém egy éves kislányának a karjából harapott ki egy darabot a támadása során....”
 • 44. Judytka 2009. március 09. 12:09
  „Természetesen az ember kellene,hogy az első helyen legyen,mint ahogy azt valaki alább írta is.(az ő nyugalma,lelki békéje,stb..)De megfelelő tolerancia és intelligencia hiányában nehéz közös nevezőre jutni a szomszédokkal.Hisz´ ahány,annyi féle!Némelyek nem értenek a normális(szép)szóból,egyesek bosszúból azért is keresztbe tesznek.Nem szeretem a hétvégén zajoskodó szomszédokat,de ez természetesen nem jogosít fel arra,hogy csúzlival kilőjem pl az ablakát,vagy megmérgezzem az ugató kutyáját.(esetleg őt) :)
  Talán,ha mi magunk tiszteletben tartjuk mások nyugalmát,odafigyelünk erre,előbb-utóbb ők is a miénket.. :)”
 • 43. zotya975 2009. március 09. 11:41
  „Jellemző dolog, ha két ember vitázik, ami szerintem arról szól, hogy mindegyik fél megpróbálja észérvekkel bizonyítani a saját igazát, hogy az, aki kezd allulmaradni a vitában mintegy mentve saját önérzetét elkezdi pocskondiázni és ócsárolni a másikat. Az egész dolog a cikkből indult ki, és gondolom a képen szereplő néni olyan ember akivel megpróbáltak és mégse tudtak szót érteni azok akik megmérgezték a kutyákat, és megrongálták a sírt. Gondolom a díszlámpa is zavart vkit, meg a keritést is azért feszegették ki, mert ugattak a kutyák.”
 • 42. Muaddib 2009. március 08. 22:57
  „Én nagy kutya párti vagyok így ez a rohadt dögözés egy, kicsit sérti a fülemet.
  Általában az emberek többsége nagyon önző és elvárná, hogy a világ úgy alakuljon, hogy neki a legkényelmesebb legyen.
  Az ilyenek mindig is szenvedni fognak, ha kutyáknak nem lesz hangjuk, akkor a tücskökkel lesz bajuk, mert nyáron szellőztetett ablaknál behallatszik.
  A kutya megmérgezés egy gerinctelen dolog mellesleg meg bűncselekmény is.
  Ettől a véleményemtől függetlenül aláírom, hogy vannak kutyatartók, akiket nem érdekli semmi, sem és nem próbálja nevelni a kutyáját.
  Egyik alapvető gond hogy sokan csak úgy tartanak kutyát, hogy nem foglalkoznak vele ők nem igazi kutyatartók ők csak egy riasztónak, tartják.
  Az igazi állatbarát és profi kutyatartó megválogatja milyen fajta kutya illik hozzá melyik
  típus ami alkalmazkodik a környezetéhez, stb.
  Az én volt kutyám /most jelenleg nincs/ napközben a postást is beengedte, sőt ki is kísérte.
  Ez sok foglalkozás eredménye. Igaz az is, hogy ha nem voltunk otthon senki nem tudott bejönni, mert odajött a kapuhoz és nem ugatott, hanem morgott.
  Nekem is volt egy bunkó szomszédom a kutya tartás terén és tudom, hogy milyen az, ha hiába szól az ember, hogy a nagydarab rotwelert ne engedje ki az utcára felügyelet nélkül.
  Balhéztam is vele, de a kutyát bántani sohasem jutott volna eszembe még annak ellenére, sem hogy ezt a fajtát nem igen kedvelem.”
 • 41. tati 2009. március 08. 21:45
  „üdv!
  okostóbiás ZOTYA,Te,mindenhezértő,mindenható,munka hőse!
  Mi van,ha próbáltuk?MInt egyik normális ember a másikkal,és nem vezett semmi eredményre,leszarták a véleményemet,és esetleg még ki is röhögtek,hogy én szólok.
  Az összes többi szomszéd csak a bajusza alatt mondogatja magában a sérelmeit,én nem vagyok ilyen,ahogy tanácsolod,szólok,de nem vezet eredményre?
  mit tennél a helyemben?
  Mégegyszer:
  -semmi mást nem szeretne az ember,csak nyugalmat,csendet a munkája árán megvett drága otthonában.
  TÚL NAGY KÉRÉS EZ?
  nemértem mit nem lehet ezen felfogni.
  választ írhatsz,meg is köszönöm,de részemről itt van a VÉGE,mert azt sem érted,mit szeretnék én,és néhány nem kutyabuzi pihenni vágyó ember,aki szintén becsületesen,és sokat dolgozik mint Te!
  mert sajnos nálunk sem kolbászból van a kerítés!
  ha abból lenne,talán a sok mocsok dög is kussban lenne amelyik egész éjjel indokolatlanul ugat,csahol,mert nappal persze húzza a lóbőrt,hogy éjjel produkálhassa magáz.

  Jóval lejjebb UNGI leírta nagyjából az igazságot:a kutyát meg kell nevelni.Minden kutya olyan mint a gazdija......”
 • 40. zotya975 2009. március 08. 19:12
  „Nem tudom, reggel olyan országban ébredtem fel, ahol a kutyaugatás tiltott dolog, a mérgezés meg legális? Ha nekem valami bajom van a szomszéddal, akkor átmegyek és beszélek vele. Ezt próbáltátok már? Vagy csak gyáván , titokban kutyát mérgeztek?”
 • 39. zorbas10 2009. március 08. 18:57
  „Én bizony el tudom képzelni,hogy valaki ilyet tesz,és IGAZA van!
  Nekem is ugatott évekig az ablakom alatt egy rohadék dög ami azért volt tartva,hogy ugasson(ezt a szomszéd mondta)
  Én is elintéztem volna csak anyáméknak nem akartam problémát.
  Ezeknek a kutyabuziknak igazán fölösleges szólni mert az ő kutyájuk az biztos,hogy joggal ugat meg amúgy is csukd be az ablakot vagy dugd be a füled a sz@rát a pisáját meg kerülgesd az utcán hiszen nem gondolod hogy ő összeszedi.(természetesen vannak kivételek)
  Ha zavar ne szólj nyírd ki és kész!(ha szólsz egyből tudják,hogy hol kell keresni a tettest azt a SZEMETET aki csak normális körülmények között akart élni)”
 • 38. zotya975 2009. március 08. 18:50
  „Feltünt, hogy nem Ausztiában vagyunk? Majd ha heti 40 órából meg tudok élni, akkor nem hétvégére marad a fűnyírás. Amúgy ha éjszakás vagyok akkor hétköznap délelőtt alszok, akkor engem meg akkor zavarna a fűnyírás nem ?”
 • 37. dr73 2009. március 08. 16:26
  „Az ausztriai törvényekkel maximálisan egyet értek,
  fűnyírás,zajos munkagépek,és egyéb Pl.:traktorok vasárnapi használatát tiltja!
  Igen,fel kéne nőni , és egy napot a pihenéssel tölteni,legalább!
  Legyen már fontos az EMBER!”
 • 36. kisróka 2009. március 08. 13:37
  „Vasárnap fűvetnyírni???

  Auszrtiában tilos. Lehet, hogy nálunk is be kéne vezetni?”
 • 35. dr73 2009. március 08. 11:31
  „A kutya nem véd meg senkitől!
  Jelez minden időben : postás,újságos,sétálók,macska ,nem macska,légy stb.
  Szóval hülyeség....
  A kutya hobbiállat, legalábbis a legtöbb helyen, csak épp a feladathoz nem nőttek fel az emberek!
  Igenis el kell fogadni,hogy zavarhatnak vele másokat,ezt tiszteletben kéne tartani és aszerint nevelni a dögöket.
  Nekem is volt 2 kutyám,elkerített udvarrészen,senkit nem zavartam velük,ha ugattak csak ránéztem és tudta,mert megtanulta a szabályokat.

  Mindennél fontosabb az emberi nyugalom,
  épp ezért lesz@rom a kutyásokat, a hőzöngő hozzászólókkal együtt.
  Tessék odafigyelni egymásra,ebbe beletartozik a mások pihenésre vonatkozó joga!
  Nem is értem hogy mehettek itt el témában a faültetés felé!
  ...és könyörgöm, legyen már fontosabb a másik ember,mint egy kutya!Persze vannak kivételek.”
 • 34. idurboy 2009. március 08. 10:50
  „udv!az biztos hogy valamit kerestek ot udvarban csori kutyát elintézték minél elöb potolni kel mert biztos hogy visza fognak nézni ezek nem pihenek amikor mások alszanak.”
 • 33. zotya975 2009. március 08. 08:27
  „Végülis mindíg lehet találni okot a kötözködésre, ha egész héten 12 órázok akkor ugye ne nyírjak füvet ha hazaérek 7 után, mert már van aki pihenni akar. Ha eljön a hétvége akkor meg azért ne, mert hétvége , van aki ekkor akar pihenni. Ha egyáltalán nem nyírok füvet akkor miért olyan nagy a gaz a házam előtt.De ha szabadságot veszek ki, és kedden délelőtt nyírok füvet, akkor meg aki éjszakás, azt fogom zavarni. Végülis van megoldás? Amikor panelban laktam és polcot fúrtam fel a falra átmentem a szomszédba megkérdezni mikor mennek el otthonról, mivel tudtam, hogy kisgyerek van , és nem akartam zavarni. Nem mondták meg, mert biztos ki akarom pakolni a lakást, azért kérdezem. Természetesen ahogy elkezdtem abban a pillanatban átjöttek, hogy alszik a gyerek. Ezzel azt akartam mondani, hogy van olyan akinek semmi se jó.”
 • 32. ungi 2009. március 07. 20:59
  „Nekem ket kutyam van. Nem ugatnak! Megneveltem öket. Eltartott vagy ket hetig, de megertettek. Felkeltem ejszaka akkor is, ha csak harmat vakkantott, es megbeszeltem velük, hogy nem szabad. Kb. tiz nap utan eleg volt csak a vilagitast felkapcsolnom. De a szomszed kutyak, azok bömbölnek egesz ejjel. Hat becsukom az ablakot, es alszom. Meg meg a szomszedasszony is koran kelö, es hal istennek jo hangos beszedü is. Hat ra mar mergessebb vagyok. Mert hat egy embernek csak okosabbnak kellene lennie, hogy nem zavarja a kiabalasaval reggel 7 -kor az aludni akarokat.En minden esetre minden munkamat ugy idözitem, hogy ne este 6 utan, es hetvegen larmazzak. Hagyok mindenkit pihenni. Meg amugy, minel több embert ismerek meg, annal jobban szeretem a kutyaimat.”
 • 31. Judytka 2009. március 07. 19:53
  „Kedves Tati!
  Szomorú vagyok,hogy ilyenek történnek Győrújbaráton...(és máshol is..)
  Elég nagy falu,bármi megtörténhet,és nem hiszem,hogy tudnom kéne róla.”
 • 30. tati 2009. március 07. 19:36
  „Üdv!
  aranyközépút.
  van fűnyíróms azt bármikor használom,ha van időm,de hétvégén nem.Pedig én is dolgozok minden nap,és még hétvégeken is.
  Nem zajongok hétvégeken,éppen az említett okok miatt.Ezt a Környéken szinte minden szomszéd betartja.Afféle íratlan törvény.
  Más :
  csak hogy az okoskodásodra válaszoljak,én nem minősítettelek,nem is tehetném hisz nem ismerlek.
  Te se tedd,nem lenne igazságos,és tiszteletlennek is tűnik.Még jó hogy nem vagyunk egyformák,mindenkinek van saját véleménye.
  Még egy apró adalék:nemrég sajnos elhunyt az utcánkban egy idős hölgy.Hogyan,hogyan se,rengetegen beköltöztek a házába.Ehhez semmi közöm,de látom,hogy elég lepukkant népek.Ami viszont aggaszt,hogy egy iszonyú kinézetű pitbull kutyájuk van,ami rendszeresen méregeti a buszról hazafelé igyekvő gyerekeket,mivel az utcán lófrál szabadon.
  Többen jelezték a szülők közül,hogy a jegyzőt felkeresik,nem tudom,meg is tették-e?
  Nos én tanácsot kértem egy önkormányzati képviselőtől,aki azt mondta,semmit nem tudnak tenni,ha nem tetszik vegyem kézbe a dolgot.
  Kérdem én,ha valami komoly sérüléses eset előfordul emiatt,akkor is ilyen nagy a kutyabarátság?
  JUDYTKA,még mielőtt hozzászólnál,hogy ez nálatok elképzelhetetlen,leírom,hogy ez gy.újbaráton történik....”
 • 29. AranyKözépút 2009. március 07. 19:00
  „tati, egyáltalán nincs igazad. Egy kutya nem ugat napi 8 órában, ezt ne magyarázd be senkinek. Akkor ugat, ha oka van. Másrészt: ha nem kutyáról, hanem mondjuk a szomszéd gyerekeinek ricsajáról van szó, akkor szerinted ez legitimálja máris a gyerekek kinyírását? Mert kb ezt mondod!
  Szóval nem neveznélek intelligensnek, max. az a véleményem, hogy a tolerancia teljes hiánya jellemző rád. Tudod te mi az intelligens megoldás: az, hogy megbeszéled, ha nem megy,akkor megbeszéled, hogy miért lehet megoldani a problémát, mi az akadálya. Ha ezután sem lesz változás max szólsz a jegyzőnek. EZ AZ INTELLIGENS megodlás, egy kutya megmérgezése SOSEM AZ. Másrészt itt valaki okosan írta: a fűnyíró zúgás az igazán kiakasztó, nem a kutyaugatás. Neked van fűányíród? mert akkor ezután kétszer is gondold meg mikor használod. Hátha valaki ugy gondolkodik mint te és majd jól szétkapja h”
 • 28. Judytka 2009. március 07. 18:55
  „Egy ok a sok közül,ami miatt jobb az asszony mellett Zotya.. :)”
 • 27. zotya975 2009. március 07. 18:52
  „Ja jó falun az biztos, én nyáron amikor nagyon meleg volt a padlástérben kimentem aludni a hintaágyra, szerencsére szúnyogok se voltak, de éppenhogy elaludtam az a hülye kutya belenyalt a fülembe, úgyhogy inkább visszamentem az aasszony mellé. Csak sajna árulják a szomszédék a házukat, remélem a következő tulajjal is jól ki lehet jönni.”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizarr fogások - Ön megenne egy tengerimalacot?

Nem szűkölködik bizarr fogásokban a magyar konyhaművészet (ha van ilyen). Malac- vagy… Tovább olvasom