Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megmentették, keresik a gazdáját

A napokban Harkán egy horgász a nádasban pórázzal kikötve talált rá egy körülbelül három hónapos, hatkilós, fekete színű, labrador keverék fiú kutyusra, akire segítség nélkül biztos halál várt volna.

Az eben nincs egyedi azonosító, gyerekszerető, szobatiszta, így szinte biztos, hogy lakásban tartották. Az állatvédők várják a jelentkezését annak, akinek információja van a kutya tulajdonosáról. Jelentkezni a 06-30/748-2551-es telefonszámon vagy a soproniallatvedok@gmail.com e-mail címen lehet.
Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. SzImike 2010. augusztus 16. 21:38
  „Kitűnő helyre került a blöki és rendőrségi bejelentést is tettünk, mert információnk van, a volt gazdiról

  www.soproniallatvedok.hu”
 • 22. cr 2010. augusztus 12. 14:06
  „Találtak gazdit a kutyusnak???Remélem igen!Jó lenne majd tudni mi lett vele!”
 • 21. SzImike 2010. augusztus 02. 07:58
  „Hiába vagyunk egyesület, bizonyítani akkor is tudni kell a történteket. Hogy ez szemtanú, vagy videó, vagy más, az mindegy. A rendőrség csak úgy fog foglalkozni az üggyel, ha van kézzel fogható bizonyíték.”
 • 20. Innen 2010. július 31. 22:42
  „Egyik este a saját "gazdái" verték agyon a láncon tartott kutyájukat... Zsákba tették, elintézték, majd elásták. Senki nem mer szólni, féltik a saját kutyáikat azok, akik tudnak az esetről. Sajnos sem videó, sem semmilyen bizonyíték nincs, csak egy tanú, aki félti a saját kutyáit. Na ilyenkor mit lehet tenni???”
 • 19. SzImike 2010. július 31. 17:51
  „Volt már rendőrségi ügyünk, amikor a háznál a tulajdonos távollétében altattak el egy kutyát. El lett simítva. Gondolom az állatorvos miatt. Persze ez csak feltételezés.”
 • 18. SzImike 2010. július 31. 17:48
  „Ha van bizonyíték és "tökös" a rendőrség, akkor megbüntethetik. De ez mind az ügyintézőn múlik.”
 • 17. moose 2010. július 31. 15:22
  „Sajnos a rendőrség ezügyben nem tehet semmit. a kutyát el kell lponi, a gazdiját pedig kitenni a sivatag közepére. ott bizonyíthat mennyire rátermett”
 • 16. máris 2010. július 31. 11:53
  „10-es 11 -es !! HOGY BÍRTÁTOK KI SZÓ NÉLKÜL ?? EZÉRT CSINÁLJÁK, NINCS BENNÜK VISSZATARTÓ FÉLELEM !! AKÁRMILYEN KIGYÚRT IS , VOLT, ÉN RENDŐRT HÍVTAM VOLNA, ÉS SZOROSAN A NYOMÁBAN MEGYEK !!”
 • 15. soproni 2010. július 30. 21:32
  „SzImike! Sajnos nincs több infóm és felvétel sincs az esetről.Szerintem ez a fickó biztos látható lesz még a városban,mert olyan magamutogatós fajta .Nem lesz nehéz felismerni,ha esetleg Ön is találkozna vele.Az elérhetőségeit ismerem és ígérem jelentkezem,ha sikerül többet is megtudni róla.”
 • 14. SzImike 2010. július 30. 20:13
  „12. soproni

  Valóban gyönyörű kutya. Sajnos szégyenteljes, de lassan Sopronban és környékén mindennapos lesz a kidobott állatok látványa. Mivel jelenleg még nincs telephelyünk, az állatok elhelyezése is problémát jelent. Írtunk az önkormányzatnak, hogy biztosítsanak számunkra egy telket. Kíváncsian várjuk a választ!
  Gyakorlatilag napi szinten keresnek minket kutya, macska, vadászgörény és még ki tudja milyen megunt állattal kapcsolatban.
  Szerencsére az osztrák állatvédőkkel jó a kapcsolatunk és amennyit lehet, segítenek is nekünk. Sajnos ez a soproni és környéki emberekről nem mondható el.

  Szakonyi Imre”
 • 13. SzImike 2010. július 30. 20:07
  „Kedves soproni és moose!

  Amennyiben pontosabb információik vannak a tulajdonos címéről és tanusítanák is a látottakat, esetleg van videofelvételük, mindent megpróbálunk a kutya érdekében, de félek, hogy nem fogunk sikerrel járni. Kérem, amennyiben tudnak segíteni, keressenek a 06-30/7482551-es telefonszámon, vagy a soproniallatvedok@gmail.com email címen.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre
  Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete
  elnök”
 • 12. soproni 2010. július 30. 19:06
  „A cikkhez: Olyan édes ez a kiskutya és most sajnálom csak igazán,hogy nem olyan körülmények közt élek,hogy befogadhatnám...”
 • 11. soproni 2010. július 30. 18:56
  „moose! Azt hiszem ma én is láttam a városban a pasit.Nem volt egyedül,egy másik sráccal sétáltattak két staffit.Ledöbbentem,amikor minden ok nélkül rácsapott a kutyára és végig ütlegelte ,közben dühödten rángatta a pórázt.Szegény kutya nagyon félt és bevallom én sem tudom mivel érdemelte ki ,hogy a gazdája bántalmazza.Egyébként egy ellenszenves,agresszívnak tünő,tipikus fehér atlétás kigyúrt srácról van szó és majd szétdurrant a feje,amikor a kutyát ütötte.Felháborodva meséltem az esetet valakinek aki ismeri a srácot,valahol a Rákosi utca környékén laknak és az ő kutyájára már ráuszította a staffiját.Az így nevelt kutyák idővel a rossz bánásmód hatására agresszívvá válnak és komoly veszélyt jelentenek majd környezetükre.Akkor majd a kutyát szidják,pedig nem őt tehet róla,hogy rossz kezekbe került és csak a félelemkeltés a fölényesség volt a cél a tartásával.”
 • 10. moose 2010. július 30. 16:09
  „FIGYELEM! A téma nem a cikkhez tartozik, de mindenki segítségét szeretném kérni! Állatkínzásról van szó! A városban elvileg a Rákosi utca környékén egy fiatal huszonéves fiú sétáltat egy bara színü staffordshire terrier kutyát. Az imént láttam őket a várkerületen és szomorúan kellett végignézenem ahogy folyamatosan ütlegelte a fiatalember a saját kutyáját. Az a szerencsétlen még be is pisilt közben és végég behúzott farokkal és közben hunyorogva figyelte folyamatosan a gazdiját hogy mikor kapja a következő ütést! Szörnyű látvány volt a kutya minden csapásnál felnyikkant. A gazdája tipikus bajkeverő suhanc kigyúrt gyerek izom trikóban vastag nyaklánccal. Aki bár mi közelebbit tud az ember honlétéről kérem azt itt írja meg. Bár mit meg fogok tenni hogy megmenekítsem azt a szerencsétlen párát. Job esetben az úgynevezett gazdáját pedig megbűntetni. SEGÍTSETEK!!!!!”
 • 9. LAZA 2010. július 28. 15:55
  „Spanyol agár a google keresőben érdemes beirni.
  Aztán lehet igazából szörnyülködni.
  Akik a soproni Deák téren szoknak sétálgatni láthatnak engemet egy illyen sorsüldőzőtt de győnyőrű és fenséges példánnyal.”
 • 8. Innen 2010. július 28. 11:29
  „Az én kutyám pontosan így néz ki, és hasonló körülmények között találtuk. A világ leghálásabb kutyusa lett belőle. Kívánom, hogy hamar igazi Gazdira találjon ez a blöki.

  Azzal nem szeretnék találkozni, aki ezt tette... Az ő érdekében.”
 • 7. xxyy 2010. július 28. 06:19
  „Én is felháborítónak tartom amit tett az illető!
  Igazából soha nem értettem az ilyet, miért ezt a módszert választja?!
  Múltkor egy ismerősőmék nejlonzacskóba csomagolt cicákat találtak... szerencsére megmentették őket...
  Nagyon helyes ez a kutyi, biztos lesz neki új RENDES gazdája.”
 • 6. SzImike 2010. július 27. 20:01
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Csak azon csodálkozom, hogy nem minket, vagy a gyepmesteri telepet keresték fel, hogy meguntuk a kutyánkat. Itt csak azt kérdezném az illetőtől, hogy majd a megunt gyermekét is kikötözi-e a nádasba. Boldogok vagyunk és hálával tartozunk annak a horgásznak, aki rátalált, mert nem hagyta elpusztulni, ezt a csodálatos teremtményt. Sajnos, ezeknek a galád embereknek a kilétére általában nem derül fény. Pedig egy példás büntetést megérdemelnének.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre
  Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete
  elnök”
 • 5. gall 2010. július 27. 18:45
  „nemhülye az,hanem 1 mocskos tetű.a hülye elfelejti,de ez tudatos volt.”
 • 4. MotorosPista 2010. július 27. 18:23
  „Extra hülye az ilyen!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik az iskolát Petőházán

Mintegy 31 millió forintból alakítják át az általános iskolához tartozó, volt szolgálati lakást… Tovább olvasom