Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Megkezdődött a soproni állatmenhely szervezése

A szervezők levelet írtak több bevásárlóközpontnak is, hogy területükön pénzadománygyűjtést szervezhessenek.


A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete gyűjtés szervezésével egyidejűleg hivatalos levelet fogalmazott meg Sopron Város Jegyzőjéhez, amiben kérték, hogy írja le nekik egy menhely létesítésének feltételeit - írja a corvinusradio.hu.

Szakonyi Imre elnök tájékoztatása szerint levelet írtak több bevásárlóközpontnak is, hogy területükön pénzadománygyűjtést szervezhessenek, kizárólag menhely létesítésének céljából. Elmondta, több felajánlást is kaptak magánvállalkozásoktól, hogy náluk is kihelyezhetnek urnát ebből a célból.

Kiemelte: az egyesület bankszámlájára már érkeztek támogatások kifejezetten erre a célra. „Várjuk a további támogatásokat a soproni állatmenhely létrehozásához" – hangsúlyozta az egyesületi vezető.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. bolognese1 2012. március 03. 21:04
  „Köszönöm azoknak,akik megkerestek!”
 • 38. bolognese1 2012. március 02. 20:26
  „"24. bolognese1 2012.02.29. 16:07"

  Sajnos egyetlen állatvédő sem olvasta a soraimat...Biztos,hogy jó helyen kopogtattam?”
 • 37. benfektes 2012. március 01. 18:00
  „Tisztelt RONIN!
  Nem a helyesíráson kéne fennakadni hanem a lényeget meglátni az égészben. Ha van szponzor legyen menhely, váltsa ki a gyepmesteri telepet.De a kutyák további sorsáról is kell dönteni.Ha egy hónap alatt megtelik mi lesz akkor? Ha a menhely becsődöl mi lesz a kutyák sorsa? A menhelyen kulturáltabb körülményeket lehet biztosítani mint az önkormányzati telepen.Csak ne az legyen hogy van menhely akkor felelőtlenül lehet szaporítani és utcára dobni a kutyákat.FELELŐSSÉGTELJES KUTYATARTÁST!!!”
 • 36. Ovinkor 2012. március 01. 14:26
  „32. moose 2012.03.01. 10:00
  Nyugaton a tenyésztők nem ilyenek. Szinte minden fajta tenyésztési hibáit próbálják kiküszöbölni.

  Olaszországban pl. nápolyi masztiffból évente csak kb. 1000-et engednek megszületni, s kb. 100 kutyáról mondják ki, hogy érdemes abban az évben fedeztetni. A kutyatenyésztés ott a fajta iránti szerelem, nemes versengés, s inkább anyagi ráfizetés, pedig egy kutya félmillió forintba kerül.

  Nálunk viszont...”
 • 35. RONIN 2012. március 01. 12:52
  „állatszerettetjéjükröl.
  27. benfektes 2012.02.29. 18:08
  aha! értem... :))))))))”
 • 34. RONIN 2012. március 01. 12:00
  „végre valaki tesz valamit....
  nem acsarkodni kellene, hanem ÖSSZEFOGNI!!!!!!!!!!!!!! ...uzeránsok”
 • 33. mz/x 2012. március 01. 11:50
  „A gyepmester teljesen korrekt, én is hívtam többször elütött állatok miatt, mindig haladéktalanul elvitte!!!”
 • 32. moose 2012. március 01. 10:00
  „Benfektes. A te hozzászólásod volt idáig a leg ésszerűbb. A kutyatenyésztés egy beteges dolog. Hogy az ember a saját kedvenceiből húz hasznot,mesterségesen szaporít, közben kis kennelekben tárolja szerencsétleneket, szánalmas. A kutyakiállítás pedig méginkább. Életemben egyszer voltam ,de az elég is volt. Tele nagymenő egoista emberekkel, akik dicsekednek az úgymond tökéletes állataikkal. De kérdezem én. Hol kezdődik egy tökéletes kutya, Egy angol bulldognál aki szerencsétlen alig kap levegőt, végül idő előtt szívnagyobbodásban pusztul el, vagy a csúszda hátu németjuhásznál . Mert mennyire szuperul is néz ki szerencsétlen ha az egész kutya úgy néz ki mint ha valaki folyton a fenekén ülne.Aztán minden 4. nek csípőproblémái vannak. És még sorolhatnám. Kérdés kinek mi a fontos, egy drága kutya pöpecül megcsonkított fülekkel, aminek az értéke több százezer forint, és büszkén ki lehet vele ülni egy kávézó teraszára, vagy elmenni egy menhelyre és kiválasztani egy olyan keverék kutyust ami teljes mértékben ugyan olyan hálás mint egy fajtatiszta , esetleg egészségesebb, hosszabb életűbb.Csak egy okot mondjon valaki.Mitől értékesebb egy tetovált fülü kutyus”
 • 31. tmm 2012. február 29. 20:11
  „Nem értem továbbra sem mit is akarnak itt az emberek. Ha bűncselekményre utaló jel van, akkor tessék az illetékes hatósághoz fordulni. Ha nincs, akkor el kell dugulni. Ha nem ezt teszi valaki akkor rágalmaz, sőt bűncselekmény ismeretében ha nem tesz semmit maga is bűncselekményt követ el. Hasznos lenne a bizonyítékokat a sárdobálóknak elővenni, vagy nagyon csendben maradni.
  Másrészt amit sárdobálnak az egy egyesület. Be lehet lépni és le lehet váltatni az elnököt és akár a teljes vezetést. Jó magyar ökörség, hogy ha valami nem tetszik csinálok másikat és majd jól tönkreteszem a másikat. Szép szokásunk a széthúzás, névtelen rágalmazás, stb, stb. Ezért nem jut ez az ország előre soha mert ha ez (az egyébként általam nem ismert, még csak nem is hallottam róluk) társaság csak eddig a fórumig jut el az okoskodással akkor Ők is egyenlők egy nagy nullával.”
 • 30. benfektes 2012. február 29. 19:06
  „Szerintem a legnagyobb segítség az lenne ha nem szaporítanánk feleslegesen az állatokat.A felelős állattartás sokat segítene, meg az ivartalanítás.Az állatmenhely jó ötlet de tegyük felelősségteljesen.Szerintem adjunk esélyt a menhely megépítésere.Aki teheti adakozón és meglátjuk hogy mi lesz.”
 • 29. sopi06 2012. február 29. 18:39
  „Szerintem nem az a szívfájdalma, hogy a konkurencia is menhelyet csinál. Hanem, hogy évekig nem tettek ennek érdekében semmit, és most hirtelen nekik is nagyon fontos lett. Hozzáteszem egyikőjüket sem ismerem. Viszont megértem Cabardini felháborodását. A cikk olvasása utána rögtön az jutott eszembe, hogy de jó, hogy a város különböző területén lehet adakozni. Viszont a hozzászólások után valószínűleg nem ilyen formában szeretnék segíteni.”
 • 28. 1x2=? 2012. február 29. 18:29
  „Németország-rendörségi kontrol-magyar "kisbusz" 200 kiskutyus- 4-5 hetesek-zsufolás a "köbön"-ÉTEL-ITAL-"semmi"
  Szerencsére el"kobozták " Öket. Most gazdira várnak, akik tulélték, na ok. Különben a történet IGAZ ano 2012.”
 • 27. benfektes 2012. február 29. 18:08
  „Tisztelt TBC.

  Az animal life azért vitte el a kutyákat mert nagyon hideg volt.Nehogy megfagyjanak a kutyák a hidegtől.A kutyák sorsát sajnos senki sem követi nyomon.Az hogy az Animal life mennyi kutyát víssz el az csak örajtuk mulik.Meg kell nézni a honlapjukat hogyan áztatják el a soproni telepet és utánna kell véleményt mondani az állatszerettetjéjükröl.Ők is adományból élnek és minél jobban eláztatják a magyarokat annál jobban élnek ők.”
 • 26. prakker 2012. február 29. 16:42
  „Nekem csak annyi a véleményem, hogy nem újat kell csinálni, hanem a régit fejleszteni, megbecsülni.”
 • 25. Csibbbe 2012. február 29. 16:23
  „Előrebocsátom, maszek állatvédő vagyok, így egyik csoporthoz sincs semmi közöm.
  Engem is sokszor hívnak, hogy itt egy kutya, ott egy kutya és sajnos nekem is más fórumokat kell egyes esetekben ajánlanom, mert menhelyem nekem sincs, így a kutyákat sem tudom mindig hova tenni.
  Cabardini, valahogy leegyszerűsítve a dolgot, úgy tűnik (nekem), hogy itt az egyik szívfájdalom az, hogy "lenyúlták" a Soproni Állatvédők a menhely ötletét? Ez nem olyan nagy ötlet... Meg ahogy én tudom, tervben van már egy ideje náluk is a menhelyépítés gondolata. Miért fáj az, hogy a "konkurencia" is menhelyet csinál? Ennek örülni kellene és megmutatni, hogy kell jobban csinálni. A pénzügyi része más, de erre tényleg nem ez a megfelelő fórum... De tényleg nem akarok piszkálni senkit, pártatlan vagyok :)
  Más. Ha jól értem, ti koordináljátok az örökbefogadásokat az Animal Life-al. Mennyire nyomonkövethető, hogy hova kerülnek a kutyák? Merthogy az ismerősöm ismerőse látta a papírozását az egyik útra készülő kutyának, és azon egy bécsi kísérleti telep volt feltüntetve... De ezt tényleg csak hallottam, nem láttam...”
 • 24. bolognese1 2012. február 29. 16:07
  „Tisztelt állatvédők!
  A segítségüket szeretném kérni 4 kutya elhelyezésében,új gazdik keresésében!Egy bolognese 2.5 éves kanról és három havanese- bolognese 9 hónapos kiskutyáról lenne szó!
  ibolya5407@gmail.com
  Tisztelettel megköszönöm a megkeresésüket,segítségnyújtásukat!
  Ibolya”
 • 23. soproni 2012. február 29. 13:12
  „17.Tisztelt a.b.c!Kérlek csak egyetlen mondatot idézz a hozzászólásomból,ami arra utal,hogy védek valakit "nagy mellel"!Szakonyi Imrét nem ismerem ,de nem ez az oka annak,hogy az itt említett rágalmak miatt nem alkottam róla véleményt.Feltevések és vádaskodások alapján amúgy sem szoktam,csak esetleg akkor,ha konkrétan meggyőződöm az állítások valódiságáról.Akkor is inkább a személyes megkeresés híve vagyok,hisz problémát megoldani csak úgy lehet.Mivel nem értetted meg a mondandóm lényegét(vagy el sem olvastad rendesen)ismételten bemásolom,hogy mi az ,amit csak megerősíteni tudok"Biztos,hogy nem egy napilap hasábjain vonnám felelősségre azt,akivel személyes problémám van és valószínű,hogy nem ilyen hangnemben,ha nem megpróbálnám higgadtan!" 11. cabardini!Megértem a Te felháborodásodat is,de hidd el,hogy nem leszel előbbre azzal,hogy ennek itt adtál hangot! Valószínű,hogy Szakonyi Imi azért nem reagál,mert nem egy ilyen fórumot tart alkalmasnak rá.Akik ismerik a Ti szándékotokat (többek közt én is)és benneteket támogatnak,azok nem pártolnak el tőletek.Akik Szakonyi Imit,azok úgy is kitartanak mellette.A Jerevánra is vittem több doboz ennivalót és befogadtunk már több kutyát is ideiglenesen,mert az én családom is állatszerető,de ezek a döntések az állatok védelmére történnek és nem azért,mert szimpatikusabb lenne az egyik állatvédő a másiknál.”
 • 22. bigyobb 2012. február 29. 12:47
  „cabardini

  En csak azt latom, hogy van ket csoport, mely kulonbnek hiszi magat a masiknal. Kozben - pl. ezen az oldalon is - egymast szidjak. Na ez a szanalmas.”
 • 21. TBC 2012. február 29. 11:49
  „Kedves bigyobb!A "másik" csoport nem kért pénzt se tőled se mástól!EBBEN NAGYON KÜLÖNBÖZNEK EGYMÁSTÓL!!!
  Kedves benfektes!Mi a gyepmester munkáját is segítjük és kijelenthetem bátran,hogy nekünk köszönhetően nincs tele a sintértelep.Amikor a gyűjtés szervezve lett akkor még 15 kutya volt a telepen amit az utóbbi 2 hétben az Animal Life-al közösen sikeresen gazdához juttatunk 14-et!!!”
 • 20. cabardini 2012. február 29. 11:01
  „kedves Bigyobb! nem tudom, ismeri-e az előzményeket, nekem volt szerencsém Szakonyi Úr leveleit olvasni.. ezekhez képest az én kommentem, egy édes-kedves szerelmes levél :D nem rágalmaztam, felszólítottam, hogy amennyiben alá tudja támasztani valamivel a mondandóját, úgy kérem, ezt tegye meg! Azt írják több felajánlás is érkezett.. szerintem joguk van tudni, mit kezdett az egyesület a pénzükkel, a pénzünkkel!! De megnyugtatom, nem került még szóba a kérdés, hogy nálunk milyen helye lenne a pénzének, ugyanis MI MÉG NEM KÉRTÜNK PÉNZT, csak építési hulladékot, valamint rongyokat a kutyák alá... :) Én pedig odaírtam a bejegyzésemhez, hogy amennyiben bármi bizonyítékot kapunk arra, hogy tett már valamit az ügy érdekében, nyilvánosan bocsánatot kérek!! És hogy miért így és itt kell ezt lerendezni? Csak követem az EGYESÜLET példáját. Ha ők követelhetik mások elszámoltatását, úgy mi is követelhetjük tőle. Vagy mégsem?? A gyepmester kérdésében csak azt tudom mondani, hogy mikor én legutóbb ott jártam, (múlt hét talán csütörtök) épp egy kóbor kutya miatt jött be Nagycenkről, valamint a balfi utcában elütött macskák miatt, amiknek tetemét is akkor tette a konténerbe.. de ez megint csak egy személyes tapasztalat..”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU bíróság: Túl olcsón adták el a bankot

Az unió szerint jogszerűtlen volt az ausztriai Bank Burgenland eladása. A döntés nem jogerős.
Tovább olvasom