Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Megérkeztek a vízágyúk a Kossuth térre

Hét embert állítottak elő a rendőrök Budapesten vasárnap a népszavazás napjára bevezetett fokozott ellenőrzések alatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendezvények biztosításában résztvevő rendőri erők már nap közben elfoglalták kijelölt helyeiket.

Legfrissebb 19.30

Hét embert állítottak elő a rendőrök Budapesten vasárnap a népszavazás napjára bevezetett fokozott ellenőrzések alatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendezvények biztosításában résztvevő rendőri erők már nap közben elfoglalták kijelölt helyeiket. A rendőrség tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzéseket megelőzési céllal vezette be a budapesti rendőrfőkapitány.

Az ellenőrzéskor a rendőrség igazoltathatja az embereket, ruházatukat, járműveiket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a bevitelét a rendezvényekre megtilthatja. Az ellenőrzések célja a megelőzés, és a rendőrség úgy hajtja végre ezeket, hogy ne zavarja az embereket, vagyis csak a kifejezetten gyanús embereket ellenőrzik.

Délután hét óráig hét embert állítottak elő. Közülük egyet köröztek, 18 óra 10 perc körül pedig a Budapest V., Báthory utca - Honvéd utca sarkán egy férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt fogtak el. A közlemény azt nem írja, hogy mit találtak a férfinél. Öt embert azért állítottak elő, mert nem tudták igazolni magukat. A


Kossuth Lajos térre vezető utcákat lezárták, ugyancsak rendőrök állják el az utat az MTV székházánál. Délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál állnak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldik.

A kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuknak hátizsákját is átvizsgálják.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

Vasárnap estére két szervezet jelentett be megmozdulást a Kossuth Lajos térre, illetve a Szabadság térre. Sopronban a Fő térre kértek és kaptak engedélyt a demonstrálók.

 

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. magyaro 2008. március 11. 22:38
  „idiota már írtam milyen találó a neved!!!
  Egy tanár is ad az államnak, ha mást nem is, akkor is sokat, mert a fiataloknak ad tudást, de te nem kaptál, mert az iskola mellé jártál, a kocsma tanszékre.”
 • 23. közalkalmazott 2008. március 11. 09:36
  „idiota!
  Egy területen szereztem a 3 diplomámat, ebből kettőt munka mellett költségtérítéses formában. Mindezt azért, hogy a szakterületemen több ismerettel rendelkezzem, amit átadhatok a gyerekeknek. Én tényleg nem adok semmit az államnak, "csak " tanítok. A célom, hogy kevesebb "idiota" legyen. Az egészségügyis sem ad semmit az államnak, mégis szükség van rájuk.”
 • 22. Baradlay 2008. március 11. 01:47
  „Vizagyuk,2000 rohamredor ( voros fasisztak)! Talan ferko megremult a nepharagjatol?
  Rozenfelt elvtars idejeben nem volt ilyen balhe,Sztalin,Hitler tanulhatott volna ezektol az allatoktol!
  Remellem valaki szettlovi az a skizofren agyat!”
 • 21. idiota 2008. március 10. 21:21
  „Közalkalmazott!

  Az államnak 3 x kerültél pénzébe. Nem vagyok biztos abban, ha saját költségeden kellett volna tanulnod, hogy 3 diplomád lenne. Az Én véleményem, aki 3-hoz ért, igazán egyikhez sem ért.
  Te , semmit nem adsz az államnak!!! Az állam ad neked 102 ezer forintot a közös pénzböl. A 61-et adja és veszi a közösböl. Amit Te befizetsz , egyenlö a 0-val. Ebböl nem lehet vigéckedni.”
 • 20. közalkalmazott 2008. március 10. 11:05
  „nonem!
  Biztos minimál béres vállalkozó vagy. A lopott pénzedből tudod fizetni az eltörölt díjakat. Nekem van 3 diplomám, 17 éve tanítok, hazaviszek 102 000 Ft-ot, és levonnak 61 000 Ft-ot a fizetésemből. Ebből gazdálkodják ki a költségeket a kormányban.”
 • 19. Kapuvári 2008. március 10. 09:59
  „Idióta lázongók!egyszer levonják a fizetésből,egyszer kifizeti a vizitdíjat,egyszer követeli az orvos a borítékot,egyszer fizet a gyógyszertárban!hányszor akartok fizetni!majd nem hülyeségekre költ a kormány,nem cigányokat pénzel,nem hatástanulmányokat készíttet,nem utazgat new yorkba annyit, nem diszkóvilágításra nyúlják le az eus pénzt, és nem kommunikációra költ milliárdokat,aztán jut az egészségügynek is!van pénz,csak nem oda teszik,ahova kéne!”
 • 18. matriné 2008. március 10. 08:28
  „Ha én orvos lennék szinte élvezetből is belétek vágnáma szikét, s kioprerálnám belőletek a hülyeséget! Én úgy mint a kormány a zsebetekből a díjazásotokat!”
 • 17. vaskakas 2008. március 10. 07:03
  „Emberek a vizitdíj nem oldaná meg az egészségügy problémáját ez a háziorvosoknál marad.DE aki akarja ezután is átadhatja.Én dolgozom és munkabért kapok.Jó is lenne ha minden miunkafázis után még 300 ft ütné a markom.A fejem sem fájna.A Korházi napidíjról pedig annyit,hogyha Így folytatódik lassan a nővéreknek is 300 ft kell minden kórterembe lépéskor.(nem mintha sajnálnám tőlük).A tandíjat pedig igenis fizesse az aki úgy bukdácsolja végig a felsőoktatást.Aki tanul annak pedig minden támogatást meg kell adni.”
 • 16. bgabci 2008. március 09. 23:31
  „jógyereknek igazat adok .Én inkább fizetek 300-at, mint 10-50 ezret a jopofizásért egy dokinak.”
 • 15. P.Anna 2008. március 09. 22:59
  „nonem!
  "Ezt a célt szolgálta volna a vizit és napidíj és a jobb , eredményesebb tanulásra ösztönzött olna a "tandíj" is."

  Ez egy orbitális hazugság, amit te természetesen bevettél.
  Emeljük fel a kenyér árát 1000 ft-ra, akkor majd az emberek nem dobnak annyit a szemétbe.
  Ha befizetik az emberek adók és járulékok formájában az e.ü.-re, az oktatásra és a többi közszolgáltatásra a pénzt, azt tessék abból megoldani.
  Ha nem megy, akkor legyen minden fizetős, de ne szedjék be kétszer ugyanannak az árát!
  Ja, és az államigazgatás nem pedagógia.”
 • 14. Egy kórházi 2008. március 09. 22:44
  „nonem!
  Lehet, hogy 2002-ben volt egy nagyobb béremelés, de még így is az átlagbérünk a soproni kórházban 85 ezer Ft azoké 85 ezer akik nap mint nap az életekért dolgoznak!”
 • 13. nonem 2008. március 09. 22:18
  „Kedves P.Anna! remélem nem csak együgyed van! Kérdésem a megállapításodra:milyen színvonalon? Érzem, hogy a pedagógia nem erős oldalad. A gyermekednek, ha van ilyen, feltételezem hogy igen, akkor adsz zsebpénzt úgye? És arra neveled a gyermekedet, hoy a szükségeset vegye meg és közben takarékoskodjon! Magyarul hozzászoktatod ahhoz, hogy pénzbe kerül minden- és természetesen azt is érzékeleteted Vele, hogy gazdálkodj a pénzzel. Ezt a célt szolgálta volna a vizit és napidíj és a jobb , eredményesebb tanulásra ösztönzött olna a "tandíj" is. Ez számodra már magas-gondolm, válaszodat pedig ismerem!”
 • 12. nonem 2008. március 09. 22:10
  „az eredmények ismeretében sajna az következtethető ki, hogy 10 fillérért a kecskét is megb*-ná sok ember-pl most több mint 3 millió. Mert ha 4 milló ember kapott mentességet a fizetésre, akkor nem értem az egészet. Ennek a kormánynak kényszerpályája van! Egyrész a konvergencia program-mert az EU elvárja a paraméterek teljesítését, különben nincs támogatás, mégjobban késik az EURO (ami szerintem nem baj- persze mást mondanak az exportörök és importőrök), s közben többszáz milliárdért autópálya, ami megalapozza befektetők idevonzását éppúgy, mint saját kényelmünket. Érdekes az is, hogy a közalkalmazottak, pedagógusok, stb akik jelentős béremelést kaptak még 2002-ben, már elfelejtették. Pedig az a pénz hiányzik a kasszából! Ezt b*ta el Medgyessy! L*szt kellett volna fentieknek adni, akkor nem itt lennénk. A magyar sajna már csak olyan-tisztelet a kivételnek, hogy csak magára gondol, gyermekére, unokájára már nem- "diófát" kellene ültetni, nem lopni díszcserjét pl. ma a fehérvári felüljáró mellől- kedves fiatalok, lehet szülői megbízásra!”
 • 11. P.Anna 2008. március 09. 22:03
  „nonem!

  Ostoba és demagóg vagy.
  A befizetett járulékok bőven fedeznék az eü. ellátást.
  Talán kevesebbet kéne ellopni belőle.”
 • 10. breki 2008. március 09. 22:00
  „Navracsics megemlítette Kókánynak miből lehetne pótolni,automatikusan a zsebéhez kapott.Talán még fel is szisszent
  annyira húsba vágó kérdés volt.
  Szerencsejáték RT privatizáció? Ejnye ejnye 3 grammal könnyebbek!”
 • 9. Jógyerek 2008. március 09. 21:28
  „dz!
  Látod, ez a baj, hogy dugjátok az orvoskat pénzzel. Érdekes ha önként adsz a dokinak 1000 vagy 50 ezer Ftot az nembaj, de a nyavajás 300 Ft az igen. :-s”
 • 8. dz 2008. március 09. 20:57
  „Az MSZP választási ígéreteiben nem volt szó se vizit díjról se tandíjról se kórházi napi díjról, sőt teljesen az ellenkezőjéről volt szó, vagyis átverték a szavazóikat. Mit gondoltál mi fog történni, tapsolnak hozzá és elmondanak egy imát, jaj de jó hogy többet kell fizetnünk. Befizetted a napidíjat, vizitdíjat és ugyan úgy leszart az orvos amíg nem dugtál a zsebébe egy kis pénzt. Különben is azért találták ki a TB t hogy ne kelljen holmi vizit díjat meg napidíjat fizetni.”
 • 7. Jógyerek 2008. március 09. 20:48
  „Oké, oké Az igenek nyertek, de... remélem ha éprilis 1-tők eltörlik a vizit és napi díjat akkor akik eddig havi 300 Ftos kompenzációt (kismamák, nyugdíjasok, stb...) azoktól ezt a bizonyos havi 300 Ftot is elveszi a kormány! El kell, hogy vegye, hiszen ha nincs vizitdíj akkor mire kapnak kompenzációt??
  Én követelem, hogy április 1-től (ha akkortol eltörlik a vizit és napidíjat) akkor ingyen utazhatok a vonaton és a vasúton is. Az eü is állami dolog és a Volán illetve a MÁV is állami cég és én fizetek adót akkor jogom van ingyen utazni hiszen az állam fedezze az adómból az utazási költségemet!”
 • 6. nonem 2008. március 09. 20:30
  „uraim-hölgyeim! lehet nyitni a buxákat, mert pénz nélkül ezután nem illik kórházba-háziorvoshoz menni! Most már nem elég a 3-500 Ft.
  Ezután önkéntes alapon, csak a befőttes üvegbe, vagy az orvos zsebébe kell tenni....
  Mondhatnám: sajnálom a magyarság színvonalát beleértve az alkotmánybíróságot is- ezt érdemeljük, nem az euróai életszínvonalat, szolgáltatási színvonalat! Remélem a szemét, busz, vonat, kenyér, sör ára -díja fog kövezkezni- ELTÖRÖLNI. Biztos megint sokan fogunk menni szavazni!”
 • 5. t tullner 2008. március 09. 20:22
  „ezakorman igenbal igazikorman20evmulvalesz”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MTV szerződést bontott a soproni tévésekkel

Sopron–Budapest - Május 4-i határidővel felbontotta a Magyar Televízió a soproni regionális… Tovább olvasom