Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Markus Mau német nyelvű mesterprogramot dolgoz ki

A nemzetközi hírű Markus Mau közgazdászprofesszor a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karán oktat az idei tanévben.

Részt vesz a német és az angol nyelvű mesterprogramok kidolgozásában is.

Ismét egy nemzetközi hírű szaktekintéllyel, a 42 éves dr. Markus Mau professzorral erősödött az NYME Közgazdaság-tudományi Kar oktatói bázisa.


– Hogyan jött létre a ˝soproni kapcsolat˝?

– Európa pénzügyi-üzleti világának központjából, Frankfurtból érkeztem Sopronba – mondta dr. Markus Mau. – Az NYME Közgazdaság-tudományi Kar igen intenzíven fejlődő szellemi műhely, hiszen nemzetközi képzési programot indított el. Erről először egy volt professzoromtól hallottam, s rajta keresztül vettem fel a kapcsolatot dr. Székely Csaba dékán úrral.

Sopronban olyan szakmai elképzelések körvonalazódnak, amelyekbe bekapcsolódhatok, és a tervek továbbfejlesztésében is részt vehetek. A német nyelvű alapképzésre gondolok, valamint a közösen kifejlesztendő német, illetve angol nyelvű mesterprogramokra. Ezen túlmenően a doktorképzés is az érdeklődésem fókuszában áll, hiszen a tudományos utánpótlás kérdését kiemelten kell kezelnünk. Szeretnék közreműködni a soproni kar nemzetközi együttműködési rendszerének bővítésében is, amely végső soron egy nemzetközi doktori program létrehozásához vezethet. Mindez a soproni kar hallgatói előtt nyit óriási távlatokat.

dr. Markus Mau
 Markus Mau

– Milyen szakterületen érvényesülhet az ön tudása Sopronban?

– Elsősorban a gazdasági szférában szerzett tapasztalataim a mérvadóak, kutatási területem pedig az értékképzési folyamatok optimalizálása. Az üzemgazdaságtan professzoraként alapítottam meg Németországban a Fenntartható Gazdálkodási Intézetet, s indítottam be annak komplex működését. A képzési piacon egyetemi szakot alapítottam, alap- és mesterprogramot dolgoztam ki, beleértve a vállalati vezetők és az utánpótlás számára megalkotott továbbképzési rendszereket. Stratégiai tanácsadással és projektek kidolgozásával, továbbá kutatási mátrixszervezet felépítésével is foglalkozom. Megbízóim között több neves multinacionális óriáscég is megtalálható. Emellett szervezeti stratégiákat, nemzetközi minőségbiztosítási rendszereket, emberierőforrás-fejlesztési koncepciókat, kereskedelmi-logisztikai stratégiákat állítottam fel, s termelési és vállalati hálózatokat optimalizáltam – sorolta a teljesség igénye nélkül eddigi munkásságát a német professzor.

– Az ön szakkönyvéből tengerentúli egyetemeken tanulnak, s máshonnan is állásajánlatokkal halmozzák el...

– Eddig három közgazdasági témájú kötetem jelent meg, egyik angol nyelvű munkámat Mexikóban az egyetemi tankönyvek közé sorolták. Egyik könyvemet épp most fordítják le lengyel és spanyol nyelvre. További öt könyv társszerzője voltam. Ami a professzorságot illeti, valóban nemcsak Sopronban oktatok, hanem az egyik mexikói egyetemen is, továbbá tagja vagyok számos német szakmai szervezetnek. Mindez jó időbeosztást igényel, soproni óráimat is tömbösített formában fogom leadni. Havonta két-három alkalommal látogatok majd Sopronba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitől lehet jobb 2010?

Sopron - Ismert személyiségeket faggattunk arról: mit vár az új esztendőtől, mit remél, amitől jobb… Tovább olvasom