Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Maradjon az államé a szanatórium!

Az Állami Szanatórium tervezett önkormányzati átvételéről, illetve a múlt pénteki közgyűlési döntésről tartott sajtótájékoztatót dr. Molnár Ágnes, az egészségügyi bizottság elnöke és Abdai Géza, a Fidesz helyi csoportelnöke.
Abdai Géza elöljáróban arról szólt, hogy a szocialista–szabad demokrata városvezetés olyan felelőtlen döntést hozott, amely nehéz helyzetbe hozza a várost, ráadásul úgy, hogy nem készült hatástanulmány, kockázatelemzés és elmaradt a társadalmi párbeszéd is.

– Három év alatt tízszeresére nőtt a város adóssága, amely az év végére eléri az ötmilliárdot – jelentette ki Abdai Géza. – A szanatórium átvétele újabb terheket jelent, szinte azonnal. A Fidesz ezért és a szanatórium jövője érdekében természetesen nemmel szavazott.

Dr. Molnár Ágnes szerint is meggondolatlan lépés volt ilyen gyorsan rendkívüli közgyűlés elé vinni a napirendet. A Fidesz-frakció azért sem támogatta az előterjesztést, mert a szanatórium átvételével nem vagyont, hanem feladatot vállalt az önkormányzat, olyan feladatot, amely az állam kötelezettsége, szemben például a kórházi ellátással.

– A Fidesz kérdéseire nem kaptunk választ, ez is mutatja, hogy előkészítetlen volt a napirend – mondotta dr. Molnár Ágnes. – Arról nem beszélve, hogy a szanatórium felújítására, felszerelésére legalább 20–25 milliárd forintra lenne szükség. A rendkívüli ülésen az is kiderült, hogy az önkormányzati tulajdonlás csak átmeneti lenne, mert az elhangzottak szerint felmerült a működtetési privatizáció, amellyel azonban a Fidesz nem ért egyet, éppúgy, mint a soproni lakosság, amely a december 5-i népszavazáson elutasította a privatizáció minden formáját. Ezért azt javasoljuk a városvezetésnek, hogy a szükséges 20–25 milliárd forintot lobbitevékenységgel teremtsék elő és a szanatórium maradjon állami tulajdonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házelnöki találkozó Sopronban

Szili Katalin osztrák partnerével félévente tart megbeszélést, éppúgy, mint a többi szomszédos ország házelnökével. Hétfői soproni találkozójukon elsősorban a két parlament közötti együttműködésről, a szeptember 5-i New York-i házelnöki világtalálkozóról, valamint uniós együttműködésünkről tárgyaltak, különös tekintettel a 2007–2013 közötti költségvetési időszakra. Tovább olvasom