Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lövőn már szeptemberre készülnek

A következő tanévben két új tanterem és modern tornaterem várja a gyermekeket a lövői általános iskolában.

A felújításnak köszönhetően számítástechnikai szaktanteremmel is gazdagodhat az intézmény.

Megújult a lövői iskola egyik épülete, amely két tanteremmel és modern tornateremmel lett gazdagabb. A tornatermet már most betölti a gyermekzsivaj és szeptembertől a két tantermet is birtokba vehetik a nebulók. Ottjártunkkor a szakemberek az utolsó simításokat végezték a mai műszaki átadás előtt.

A tornatermet már most betölti a gyermekzsivaj, szeptembertől a két tantermet is birtokba vehetik a tanulók. Fotó: Magasi
A tornatermet már most betölti a gyermekzsivaj, szeptembertől a két tantermet is birtokba vehetik a tanulók. Fotó: Magasi

˝A régi tornateremnek eléggé leromlott az állapota és a tetőszerkezete is rossz volt. Úgy gondoltuk, ha már a tetőt fel kell újítani, akkor a tornaterem fölé építsünk újabb szintet, amely két tanteremnek adhat otthont˝ – mondta Balics János, a település polgármestere. A munkálatok összesen mintegy 440 négyzetmétert érintettek. A felújított épület megfelel minden uniós előírásnak, így akár mozgáskorlátozottak is használhatják. A tornaterem hangszigetelt, így a felső szinten semmit sem hallani a testnevelésórák zajából.

˝Régóta vártuk már ezt a bővítést, hiszen bár a gyermeklétszám hullámzó volt az elmúlt években, az osztályok száma állandó. A két új tanteremnek köszönhetően az iskola első épületében szeptemberre kialakíthatunk egy számítástechnikai szaktantermet is˝ – fogalmazott Rákóczi László iskolaigazgató, aki hozzátette: a kivitelező céggel rendkívül korrekt volt a kapcsolatuk a munkavégzés során, így a felújítás nem zavarta a tanítást.
 
˝A remek szakmai munka mellett a tárgyi feltételek is sokat javultak, remélem, ez a megújulás is arra ösztönzi a településen élő szülőket, hogy gyermekeiket helyben járassák iskolába˝ – zárta a polgármester. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Orient expressz hozta az adóállomást Sopronba

Hiába indult el a műsorszórás 1958-ban a fővárosban, a soproniak még egy év múlva is csak osztrák… Tovább olvasom