Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Londonban próbált szerencsét

A soproni származású, 35 éves Trinkl Ferenc élete olyan, mint a magyar mesehősöké: tehetségével messze földön próbált szerencsét.

Édesapja intarziákat készített, édesanyja is szépen rajzolt. Ilyen körülmények között érintette meg a művészet, bár ez irányú iskolát sosem végzett. Autodidakta módon nyúlt korábban a grafikához, 2000 óta a palettához. Szürrealisztikus alkotásait a kezdetektől fogva a misztikum jellemzi. 2008-ban merészet álmodott, s a lehetetlenre vállalkozott: Londonba indult szerencsét próbálni.

Trinkl Ferenc autodidakta módon kezdett el festeni. Fotó: G. M.
Trinkl Ferenc autodidakta módon kezdett el festeni. Fotó: G. M.

– Szabadon lépem át a formai, a témaválasztás és a festészeti technikák korlátait. Sikerült kinti galériákban is kiállítanom, dolgoztam dekorációs festőként is. Örülök, hogy most szülővárosomban, Sopronban mutathattam be alkotásaimat – nyilatkozta Trinkl Ferenc, akinek még pár napig a Búgócsiga Akusztik Gardenben láthatók a képei. Tavaly tért vissza Sopronba, de a kinti kapcsolatok azért megmaradtak. Idén nyáron a londoni Magyar Kulturális Központban, továbbá a hegykői Tízforrás Fesztiválon is kiállít.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlat a díszpolgár festményeiből

Giczy János műveiből összeállított tárlat látható január 31-ig a sopronbánfalvi kolostorban naponta 10–18 óráig. Tovább olvasom