Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lisztet népszerűsíti, oktatja

Sopron - Tajvani, finn, kanadai és magyar zongoristáknak tartott mesterkurzust Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész a Liszt Fesztivál keretében.
– Nemcsak a zongoradarabok szerkezetének és mondanivalójának az elemzése, dallamszövetének „felfejtése", interpretálási kérdések megválaszolása, hanem sokkal inkább a muzsikában meglévő öröm közkinccsé tétele a legfontosabb feladat – fogalmazta meg mesterkurzusának célját Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, a soproni Liszt Fesztivál arca. – Hallgatóink a világ megannyi tájáról – Tajvanról, Finnországból, Kanadából és hazánkból – érkeztek. Fiatal és kevésbé ifjabb zongoristákról van szó, akik közül néhányan már szép sikereket értek el a hangversenytermekben. Noha járatosak Liszt Ferenc muzsikájában, kötelességemnek érzem elmondani nekik: a zenetörténet leghíresebb zongoravirtuóza, a romantika egyik formabontó komponistája, Liszt Ferenc 9 évesen Sopronban adta első hangversenyét.

A tizenhét éves Wissi Barnabás zalaegerszegi zongorista volt Bogányi Gergely mesterkurzusának legfiatalabb résztvevője.
A tizenhét éves Wissi Barnabás zalaegerszegi zongorista volt Bogányi Gergely mesterkurzusának legfiatalabb résztvevője.
Élete során többször visszatért ide, ahol díszpolgár lett és a megye táblabírájává választották. Az ő tiszteletére rendezik meg évről évre a Liszt Fesztivált, s ami különösen nagy örömmel tölt el, ennek hírét elviszik a nagyvilágba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavarta a lakókat a gaz

Sopron - A lakók nem, a holding pedig csak késve tudta lenyírni a Rodostói utca önkormányzati… Tovább olvasom