Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Létszámleépítés és új adó várható

Várhatóan tizennégy alkalmazottat bocsát el a fertődi önkormányzat. A képviselők a mai közgyűlésen új adók bevezetéséről is szavaznak. Az ok: ötvenmillió forintot kell megtakarítania a városnak.

Fertőd korábban pályázott az Önhibáján Kívül Hátrányos Települések támogatására. A döntés szerint a város az igényelt összeg harmadát kapta meg, így a költségvetésben mintegy ötvenmillió forintos hiány keletkezett. A képviselő-testület a mai közgyűlésen egyebek mellett a megszorító intézkedésekről is szavaz. Az előzetes tervekkel ellentétben a süttöri városrészben az óvoda és az iskola bezárása lekerült a napirendről.

– Az aláírásgyűjtést kezdeményező szülők is megnyugodhatnak, ugyanis a következő tanévben biztosan nem zárunk be egyetlen oktatási intézményt sem – jelentette ki Fülöp Géza polgármester. – Az önkormányzatnak viszont tizennégy munkatársát el kell bocsátania, lesz köztük óvónő, tanár, illetve egyéb alkalmazott is. A lehetőségeinkhez mérten segítjük őket az elhelyezkedésben.
A képviselő-testület szavaz az idegforgalmi, illetve a kommunális adó bevezetéséről is.

Az előterjesztés értelmében a szállásadóknak háromszáz forintot kell majd fizetniük vendégenként egy eltöltött éjszaka után.

A helybélieknek évi hatezer forint pluszkiadást jelent a tervezett kommunális adó.
A városüzemeltetési feladatokkal külső vállalkozást bíznának meg. Mindehhez ki kell írni a közbeszerzési pályázatot, a képviselők erről is döntenek majd.

– Elismerjük, a lakosságra is nagy terhet ró az új adók bevezetése, de jelen pillanatban a városnak nincs más lehetősége – folytatta a polgármester. – A kiadási oldalt már nem tudjuk tovább csökkenteni, a bevételek emeléséhez kellett nyúlnunk.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az M9-es gyorsforgalmi úttól

Egyelőre le kell mondanunk az M9-es kétszer két sávos gyorsforgalmi útról (csupán az országhatár és Pereszteg között épül egy szakasz), és nem fejlesztik a 85. számú főutat Pereszteg és Csorna között sem. Tovább olvasom