Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Lesz aszfaltozás Harkán, de elkerülő út a megoldás

Egy szakaszon már a napokban elkezdenek aszfaltozni Harkán. A forgalom tehermentesítésre elkerülő utat kellene építeni.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, Harkán, az Alpesi lakóparkban az ott szeretnék, ha mihamarabb le lenne aszfaltozna az ingatlanuk előtti út. Kifogásolták, hogy mindez még mind a mai napig nem történt meg, miközben a pénzt már korábban befizették.

Az ügyben a településen önkormányzati ülést is tartottak. Az előző írásunk megjelenése előtt portálunk megkereste a lakóparki telkek értékesítőjét.

Kovács-Galavics Frigyes, ígéretéhez híven, a testületi ülés után nyilatkozott a kisalfold.hu-nak.

Napokon belül elkezdődhet az aszfaltozás
Napokon belül elkezdődhet az aszfaltozás


- Nagy volt az érdeklődés, mintegy százan vettek részt az egyeztetésen - kezdte Kovács-Galavics Frigyes. - Fontos, azon a szakaszon, ahol SOS a helyzet, már a napokban elkezdődik az aszfaltozás. Olyan döntés született, hogy a közeljövőben megállapodik az önkormányzat és a kft.

Több kérdést kell még tisztázni. Egyebek mellett azt is, amennyiben megtörténik az érintett utcák aszfaltozása, akkor azt az önkormányzat vegye át kezelésbe.

Mint megtudtuk, a kivitelezés lakóknak semmiféle plusz költséget nem jelent. A szükséges pénzt, mint már írtuk, a telkek adás-vételekor kifizették.

- A végeleges megoldást egy elkerülő út megépítése jelentené. S ebben is egyetértettek a megjelentek - folytatta Kovács-Galavics Frigyes. - A nyomvonal előzetes terve már elkészült. Az önkormányzatnak, tehát el kell indítania a szükséges területek megszerzéséért az intézkedéseket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszólalt az áldozat - Gyerekek akarták kirabolni az idős soproni asszonyt

Az igazihoz hasonló játék pisztolyt szegeztek tizenéves gyerekek egy asszony homlokához fényes nappal és pénzt követeltek tőle Sopronban. Tovább olvasom