Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Lemondott Füzi Norbert, Fertőd jegyzője

Információnk szerint szerdán adta be lemondását dr. Füzi Norbert Fertőd jegyzője, aki egy hónapig még munkaviszonyban marad.

A hónap elején tért vissza a munkába a fél éves betegállománya és a felgyülemlett szabadságának lejárta után Füzi Norbert, Fertőd jegyzője, szerdán pedig beadta a lemondását.

– Ezen néhány hét szembesültem azzal, hogy a jelenlegi városvezetést a törvényességi jelzéseim, de még a jogszabálysértés megállapítása sem tudja befolyásolni – nyilatkozta Füzi Norbert. – A sokszor meggondolatlan és előkészítetlen döntések, mint például, hogy cenzúrázzák, korlátozzák az egyes intézményvezetők sajtó megjelenéseit, beláthatatlan következményekkel járhatnak a település jövőjét nézve. Úgy éreztem, olyan helyzet állt elő köztem és a képviselő-testület, mint munkáltató között, hogy valakinek lépnie kellett.

"Megtettem ezt, és lemondtam hivatalvezetői beosztásomról."

Füzi Norbert sajnálja, hogy így alakul a helyzet, ugyanis 2007-es kinevezésekor egy óriási lehetőség előtt álló önkormányzat vezetésébe került. Komoly munka révén ért el a kisváros egyre nagyobb eredményeket, amit az ez idő alatt az önkormányzat számára megítélt közel 700 millió forintnyi fejlesztési támogatás is fémjelez.

Füzi Norbert: Az itt töltött több, mint öt év alatt nagyon megszerettem a várost.
Füzi Norbert: Az itt töltött több, mint öt év alatt nagyon megszerettem a várost.


- Sikerült jelentősen csökkentenünk az intézmények kiadásait - folytatta a volt jegyző. - Társulásokat hoztunk létre, a bevezetett helyi adókat pedig precízen behajtottuk, azaz emeltük az önkormányzat bevételit. Nemcsak rendeztük a költségvetést, hanem letettük a fejlődés alapjait.

Füzi Norbert meglátása szerint a 2010-es választások után viszont súlyos krízis helyzet alakult ki a városban a testület és a polgármester eltérő elképzelései, hozzáállása miatt. Ennek az lett a vége, hogy idén év elején időközi választást kellett tartani.

- A fertődiek véleményem szerint január 15-én nem arra szavaztak, hogy fegyelmi ügyek, kétes cég alapítások, nyertes pályázat ellehetetlenítések (a belváros rehabilitációs projekt - a szerk.) fémjelezzék az önkormányzati munkát - jelentette ki Füzi Norbert. - Ezek nem szolgálják Fertőd fejlődését, de bízom benne, hogy mielőbb eljön egy prosperáló időszak is a településen. Az eltöltött több, mint öt év alatt nagyon megszerettem a várost, az itt lakó embereket, akiktől a magam módján szeretnék illendően elbúcsúzni, megköszöntve az irántam való bizalmat és sok sikert és kitartást kívánva nekik.

A jövőt illetően Füzi Norbert kifejtette: már csak a tizenhárom éves vezetői tapasztalatai miatt is változatlanul a közigazgatásban szeretne tovább dolgozni.

Mint megtudtuk, a fertődi önkormányzatnak a lemondást követően kettő hónapja van arra, hogy megtalálja Füzi Norbert utódját. A jegyző ezen időszakon belül még egy hónapig lesz munkaviszonyban.

 
 Konfliktusok

A 2012-es időközi választások után felállt új képviselő-testület és Füzi Norbert viszonya korántsem volt felhőtlen. Az év elején, a többi között Füzi Norbert számítógépén lévő adatokat mentettek le.

Idén májusban a képviselő-testület fegyelmi tanácsa megrovással sújtotta a jegyzőt, aki mindkét esetben betegállományban volt, és feljelentést tett.

 

Olvasóink írták

104 hozzászólás
 • 104. plagiumkutato 2012. augusztus 01. 10:29
  „T. moderátor ! Ismét Fertőd és higgyék el nem szórakozásból ! Tisztelettel kérjük, tájékoztató gondolatankat szíveskedjenek közzétenni, ha már önök nem voltak jelen a képviselő testületi űlésen, így nem tájékoztatnak egy ilyen fontos /iskola bezárás/ ügyben Fertődről. Bár biztosak vagyunk , hogy meg sem hívták a Kisalföldet,ahogy a lakosságot sem, annak ellenére, hogy "rendes testületi ülés volt ! A hozzászólás az éjsza lett elküldve. Köszönjük segítségüket ! A Fertődi plagiumkutatok.”
 • 103. plagiumkutato 2012. augusztus 01. 00:58
  „101.solaris! Gusztustalan egy böszme állat vagy !!! Mért nem szólsz már, hogy te nem is az vagy akinek sokan gondolnak ! Talán jó pénzért a törpe sajtófigyelője ??? Rövidesen megszólítunk !!!! De csak játsz még egy keveset! Jó lesz kóci ???

  102. solaris ! Nem, az informátoraink jól dolgoznak . Te hol voltál testületi ülés alatt ? Csak nem másnaposan punnyadtál ???? Szerinted aki nem volt ott, mert nem kapott meghívót, napirendet , az mind ideggyenge és nem ért semmihez, netán bujkál ??? Na, kedves választók, ezt jól meg kaptátok, igaz ti akartátok ezt a szitut !!!”
 • 102. Solaris 2012. július 31. 17:28
  „plágiumkám rossz az informátorod...nem bujkálni kéne, hanem ott lenni a testületi ülésen, ja hogy ideggyenge vagy és nem értesz semmihez???”
 • 101. Solaris 2012. július 31. 17:24
  „Miből tudni,hogy a pinokkio hazudik? Nő az orra... ja az áll kettő l tanitónéni”
 • 100. plagiumkutato 2012. július 31. 17:23
  „" HÁZUNK TÁJA ARANYBÁNYA". Tájékoztatjuk a T. Fertődi lakosságot ( a képviselő testület helyett !!!??) hogy ma du. 17.00 órakor Fertőd Város képviselő testülete rk. testületi ülést tart !!! Meghívó, értesítés , plakát, Tv sehol!!! Magyarul, semmi köze Fertőd lakosságának ahhoz, hogy mi történik a településen !!! Egy napirend van soron : Az Eszterházai alsó tagozat épületének eladása !!!! Előadó: dr. Irinkov ingatlanértékesítő ügynök !!! Később tájékoztatjuk önöket a fejleményekről !”
 • 99. csodkozelben 2012. július 31. 13:21
  „98. solaris ! Szeretlek fiam ,mert h.lye vagy ! Néztél már tükörbe ??? Ja, hogy nem éred fel ! Álj fel a bolgár hi-fi toronyra ! ( barnamedve nyakába, oláh cigány muzsikál )”
 • 98. Solaris 2012. július 31. 08:44
  „Én csak azt mondom nézd meg a fotot róla.....erre szokták mondani a szeme sem áll jól!!!!,pedig ez a foto akkor készült róla mikor még nyeregben érezte magát ..... Ugy istenigazából!!! /tőle szabadon/ ezekkel a szavakkal szokta a lakosságot elzavarni ...”
 • 97. csodkozelben 2012. július 30. 21:51
  „95. solika ! Megértem, hogy alig várod a Jegyző távozását, hisz az utólsó akadály is elhárul a szabad rablás elől ! De ne gondold, hogy legalább másfél ezer "jegyző" is vele távozik ! Nem , itt maradnak és mint Krisztus a kufárokat megtisztítják a szentélyt !!!! A Norbertnek nem kell plasztikai sebészhez menni , te meg hiába is mennél!!!! A jegyző kezéhez nem tapad egy tisztességtelen módon szerzett forint sem, míg a tiédhez csak ilyen ragad !!! A jegyző gondoskodik szüleiről, nem adja el fejük felől a házat, nem küldi asz idős embereket igénytelen panzióba, éveken át kartondobozokból öltözni kényszerülve stb.....sorolhatnám egy édesanya siralmait ! Árokparton fogsz <moderálva> !!!!”
 • 96. tilla5959 2012. július 30. 20:50
  „solaris95. Te rövidesen hidegrázást kapsz, ha a jegyző nevét meghallod !!!!(félelmedben) Érdemes volt a saját disznó ügyeid ellen fellépő emberrel, ilyen gyalázatos módon elbánni, olyan áron is, hogy közben Fertőd belerokkan? Mire számítasz te gnóm ??? Isten fizessen meg érdemeid szerint, de ha engem megkér segítek biz neki !!!!! Mert a Fertődi, de főként a MAGYAR nem szeret tartozni, mindíg is gavallérosan, akár három szorosan is vissza adja ami kapott !!!! Jót és rosszat egyaránt !!!!!!!! Te ne a jegyzőt keresd !!! A Btk.-t tanulmányozd , mert vége a vásárnak , kis <moderálva> !!!!”
 • 95. Solaris 2012. július 30. 19:38
  „csak már végre a jegyző tünjön el a városból, olyan a város testén, mint egy kellés!!!!
  látta valaki a hivatalban mostanában, vagy megint bújkál???
  szakállat növeszt, vagy plasztikai sebészhez megy, abból amit zsebrevágott tellik neki rá”
 • 94. csodkozelben 2012. július 30. 14:49
  „Solaris (iciri-piciri) 93. Ezen a helyzeten, amit elő idéztél cimboráiddal Fertődön , csak három ember hahotázik !!!
  1. Aki nem fertődi !
  2. Aki nem normális !
  3. Aki előre tudja ,hogy kenje cimboráira a balhét !

  Na, ez mind a három te vagy !!!!!!! (persze láttam már karón ...........)”
 • 93. Solaris 2012. július 30. 11:22
  „HA-HA-HA-”
 • 92. tilla5959 2012. július 29. 20:14
  „T.plagiumkutato 91. Nem tudok segíteni neked ! Nincs ésszerű magyarázat . Illetve annyi, hogy ha valamit nem adnak el, pár héten belül Fertőd pénzügyi helyzete összeomlik ! Ami számomra érthetetlen, bérekre már most nincs pénz, de az udvartartás, kft, tanácsadók, családi barátok , most is hátizsákban hordják ki a pénzt a köz kasszájából !? Veszályben van , mint hallani minden felé, a közakalmazottak(pedagógusok,hivatali dolgozók ) bérkifizetése, de a milliós tisztelet díjak, utiköltség térítések kifizetése akadálytalan !!! Feljelentést kell tenni az Ász-nál, a ügyészségnél, a Soproni rendőrkapitányság gazd. osztályánál, tájékoztatni kell a Kormánybiztos urat ! De KINEK kell ezt megtenni ? Elsősorban a Fidesz-KDNP fertőparti szervezetének, a civil szervezetekkel és minden aggódó , megáltjt kiáltó Fertődi jobboldali,keresztény embernek kötelessége, Fertődnek meg utólsó lehetősége !!!”
 • 91. plagiumkutato 2012. július 29. 18:46
  „Kérem segítsenek megérteni ! Július 28.-án szombaton , (igaz több mint 5 órás késéssel) ahogy előre jeleztük, megérkeztek Fertődre az Ázsiai befektetők ill. vevők!(4fő+ egy tolmács). kocsis pm. fogadta őket, aki utasította az iskola igazgató asszonyát az Eszterházai alsó tagozat kinyitására . Mint csoportunk megtudta, az alsó tagozat épületét zenei képzés céljából vásárolnák meg ! Az ötletgazda (eladás) alpolgármesterek nem vettek részt "alma máterünk" mustráján ! Vajon miért ? Csak nem a jutalék miatt jobb távol maradni ? Van egy min.országos hírű, de mondhatom szerényen, Európai hírű zeneiskolaája Fertődnek, a Fertőpartnak!!!! Kitűnő pedagógusok, derék magyar igazgató, a patinás környezet , Hayd szelleme, Kodály mentualitása, tanítási módszereinek alkalmazása, tette ilyenné ezt az intézményt !!!! Mi indokolja tehát az iskola eladását ? Egyszerűen csak a pénzhez jutás ? Ezen az áron ? Mit adunk el legközelebb? A kezünkben volt 540 milló vissza nem térítendő forint!!!????? Az ész megáll ! Mos próbálva engedni a szorításnak, a több száz éves iskolát kerékpárútra váltják, ami lassan majd elkopik, eltűnik !! Miért kellett kedves Fertődiek el taszítani a Kormány segítő kezét, megtagadni keresztény , jobboldali mivoltunkat? Hova fognak gyermekeitek , unokáitok iskolába járni ? Nincs és nem is tudnak másutt osztálytermeket biztosítani!!! IRÁNY SZÁPLAK, vagy Petőháza ??????? A választ ne az eladóktól várjátok, mert nem tudják!!! Kodály rákosihoz intézett szavait(a Himnuszunk kapcsán) nem tudjuk elégszer idézni:.....száradjon le a keze aki hozzá nyúl !!!!!”
 • 90. nagyonfááj 2012. július 29. 11:40
  „sunyigörl! Előkerültel törpe? Hol voltál eddig udvari bolond? Féltél kijönni a nagy esőzések miatt, mert nem ért volna le a lábad és még a végén megfulladsz! Habár előbb-utóbb úgyis ez lesz a sorsod! Belefulladsz a saját magad által dagasztott fekáliakupacba! Megtennéd, hogy inkább előbb, mint utóbb? Fertőd hálás lenne neked! Ama bizonyos kupacból, melybe belefulladnál még egy várat is emeltetnének a tiszteletedre! Tudod x.rból x.rvárat!”
 • 89. plagiumkutato 2012. július 29. 10:46
  „Az adatmentés ügynél, megint eltüntek a kommantelés lehetőségei, sőt a régebbi kommentek is ! A plágiumkutató csoport a Média Felügyelethez fordul, hétfőn !(holnap)”
 • 88. csodkozelben 2012. július 27. 11:47
  „87. solaris! Válasz én is a másik cikknél olvastam: Igaz !”
 • 87. Solaris 2012. július 27. 10:22
  „Takibá szakáll még nő????”
 • 86. orisogor 2012. július 26. 10:52
  „solaris -miska et. Érdekes módon a jegyző munkájával 4 évig nem volt semmi gond ! De ha valóban úgy lenne , ott a jelelöltetek a jegyzői posztra(ti: az aljegyző) ő sem ért semmihez ? Aztán meg ott vagy te, aki a kampányban ingyen vállalta a város jogi képviseletét !!!!!!! Ennyire bonyolult nektek a köz szféra ? Most mit csináklsz havi félmillióért ? Konyháról már annyit hallotunk, hogy senki nem figyel rád, bár én lennék Takácsék helyében........, de ez az ő dolguk , ami késik nem múlik, remélem ! Bár a konyha saját pénzén vesz fel embereket te meg a közpénzből !Ez lényeges külömbség !!!!! A bérlrti díj , lerágott csont ! Az önkormányzat kapjon évi egy milliót, amit KÖTELEZŐEN " visszafordít a konyhára ! Eredmény : egymiska - egymiska = nincsmiska.Aztán figyelve tevékenységeteket, pedókám, mi a garancia ,hogy az épület öt év mulva is áll ??? A ti feljelentésetek alapján állapította meg a nyomozás során az ügyészség, hogy a kft évi 1.3 milliót költ a konyha külső és belső fenntartására + a havi félmillió rezsi ! H.ly úr, mit gondolsz mért nem kellett senkinek ?????? Saját berendezéseikkel dolgoznak !!!!! Búúúúúúúúúúúúúúúúú!”
 • 85. manus-Fertő 2012. július 26. 10:37
  „solaris...téged elkergetnek innét,mert senkiházi vagy...”
104 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is felkerült a gombfoci térképére - fotók

Örülhetnek a gombfoci szerelmesei, mert hétvégén rendezik meg a negyedik házi szektorlabda bajnokságot a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. Tovább olvasom