Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Légvárat, játékokat, ruhákat kaptak a dévai gyerekek

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek nyári táborozására szervezett gyűjtést egy légvárakkal foglalkozó vállalkozás.

A jótékonysági akcióhoz több Sopron környéki település – Petőháza, Pereszteg, Hegykő, Fertőd, Sopron és Lövő – segítőkész lakosai csatlakoztak. Lövőn és Petőházán két jótékonysági napot is szervezett a vállalkozás, amit a helyi önkormányzatok támogattak.

 A képen a segítők és a gyerekek láthatók az ajándékokkal.
A képen a segítők és a gyerekek láthatók az ajándékokkal.


Horváth Péter, a gyűjtés elindítója elmondta, többször részt vettek Győrben a Szeretetnapon, ahol megismerték Böjte Csaba testvért. Innen az ötlet, hogy kimenjenek hozzájuk Erdélybe.

Hogy ne érkezzenek üres kézzel és kihasználják a teherautó kapacitását, játékokat, ruhákat gyűjtöttek. Összesen 35 zsák ruha, 46 doboz játék, 15 zsák plüssállat és 2 bicikli került a furgonba.

Az összegyűjtött adományok mellé a gyerekek egy légvárat, lufifigurákat és édességeket is kaptak. Az ajándékokat Szovátán, a tábor zárónapján adták át. – Azt a szeretetet és hálát, amit a gyerekektől kaptunk, leírni sem lehet. Ezt meg kell tapasztalni mindenkinek – mondta Horváth Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítvány nélkül okozott halálos karambolt

Sírással küszködő hozzátartozók jelenlétében kezdődöttaz a büntetőper, amely egy ittasan és… Tovább olvasom