Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lassú az átíratás, de nem bírságolnak

Sopron - Az autó átíratására heteket kell várni a soproni okmányirodában. A rendőrök azonban nem büntetnek, ha az adásvételt igazolni tudjuk.
Körülbelül három héttel későbbre ad időpontot a soproni okmányiroda, ha újonnan vásárolt autónkat szeretnénk a „nevünkre venni". Ennek oka, hogy sokan várakoznak átíratásra, amire már csak időpont-egyeztetéssel van lehetőség. Ennek megtörténtéig azonban – rendőri ellenőrzés esetére – jó, ha magunknál tartjuk az autó adásvételi szerződését.

– Korábban a törvény szerint meg kellett bírságolni azt az autóst, aki nem íratta át a járművet a nevére – mondta el a Kisalföldnek Kovács József őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőhelyettese. – Ez a passzus azonban az utóbbi időben kikerült a jogszabályból. A hosszú várakozási idő miatt a járőrök jóhiszeműen járnak el, azaz a lényeg a tulajdonjog igazolása. Ha látható, hogy a sofőr valóban az utóbbi hetekben vásárolta meg az autót, és nem évek óta húzza-halasztja az ügyintézést, nem szoktunk bírságot kivetni.
Ha Sopronon kívül más település rendőre akar szabálysértési bírságot kivetni, Kovács József azt javasolja, válasszuk a feljelentési eljárást. Ebben az esetben később igazolni tudjuk, hogy nem a saját hibánkból nem történt meg az átíratás.

Olvasóink írták

  • 3. soproni 2008. április 14. 19:06
    „Le kell cserélni az egész bagázst egy az egyben.Elszaladt velük a szekér.De ez a probléma nem csak az okmányirodában van jelen Sopronban,hanem az összes olyan helyen ahol az ember hivatalos ügyeket akar intézni.Mindenhol úgy beszélnek az emberrel mint ha ők sz@rták volna a spanyol viaszt.A munka meg büdös,csak kávét kevergetni járnak be a munkahelyükre.”
  • 2. Soma 2008. április 11. 10:35
    „Talán fell kellene pörgetni a munkát az okmányirodában. Nemcsak a haverok meg a tejelők ügyeit kéne időben elintézni, hanrm mindenkiét. Bár igaz, hogy nem ilyen világban élünk.”
  • 1. matriné 2008. április 11. 09:08
    „Miért nem a protekciós cégekkel intéztetik? Azoknak szerződésük van azonnali átirásra! Így egy-két ór múlva kész az átírás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába vitték a kiskutyát

Sopron - Osztrák állatvédelmisek Ausztriába vitték a szerdán a Deák téren megtalált kiskutyát. A… Tovább olvasom