Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Lángolt a nádas a Fertőn

Kiemelt, hármas fokozatú riasztást rendeltek el tegnap délelőtt a soproni tűzoltóságon. A bejelentés szerint kigyulladt a Fertő nádasa Balf és Fertőboz között. Félő volt, hogy a tűz átterjed a településekre is, de szerencsére a tűzoltók időben megfékezték a lángokat.
Három kilométer hosszan és 50–100 méter szélesen égett a nádas.
Tíz óra előtt egy perccel érkezett a bejelentés a soproni tűzoltóságra, hogy ég a nádas Balf és Fertőboz között. Tekintettel a terület nagyságára és a két település veszélyeztetettségére, kiemelt, hármas fokozatú riasztást rendeltek el. Sopronból, Kapuvárról, Csornáról és Sárvárról nagy erők indultak el. Összesen harminchét embert és hét tűzoltóautót rendeltek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat.
A balfi országúttal párhuzamosan, attól 100–150 méterre, három kilométeres hosszúságban égett a nádas.
A tűzoltók a lángok két végpontjánál kezdték meg az oltást, amelyet nehezített a nagy szél is. A munkálatokat Kovács János alezredes tűzoltóparancsnok irányította.
– A gyorsan terjedő tűz ellen nagy erőket mozgósítottunk – tájékoztatta a Kisalföldet a helyszínen a parancsnok. – A szakszerű oltásnak köszönhetően sikerült még a települések előtt megfékezni a lángokat. A nádas 50–100 méteres csíkban égett. Az első vizsgálatok szerint a tüzet egy előre bejelentett, a nemzeti parkkal is egyeztetett égetés – amelyet a jelenlévők nem tudtak korlátozni – okozta. A kár nem jelentős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legtöbb jegy már elfogyott

A Soproni Tavaszi Napok keddi és szerdai színházi előadására – ahol Eperjes Károly a… Tovább olvasom