Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Lakossági fórum az Erzsébet-kertről, a Várkerületről, kerékpárutakról

Újra bizonyították a soproniak, hogy érdemes velük kommunikálni. Kérdések özönét tették fel a kedd esti fórumon a kerékpárutakkal, az Erzsébet-kert, illetve a Várkerület felújításával kapcsolatban.

Az Erzsébet-kert felújításának lényege, hogy a parkot, mely a magyarországi közparkok sorában az elsők között jött létre, az 1910-es állapotának megfelelően állítsák helyre. Újra megépítik a zenepavilont, a támfalat, kör alakú ágyásokat alakítanak ki a park közepén, rendezik a faállományt.

Párbeszéd: A soproniak kíváncsiak voltak a tervekre, kérdeztek és véleményeztek a közel háromórás fórumon. fotó: Magasi
Párbeszéd: A soproniak kíváncsiak voltak a tervekre, kérdeztek és véleményeztek a közel háromórás fórumon. fotó: Magasi


Nagy Gabriella okleveles kert- és tájtervező bemutatta a felújítás terveit, aztán Fodor Tamás polgármesterrel együtt alig győzött válaszolni a kérdésekre. Volt, akinek tetszettek az elképzelések, mások kifogásolták, hogy a XXI. században miért egy száz évvel korábbi állapotot kell visszaállítani.

Mi lesz például a megvilágítással, a játszótérrel, a biztonsággal? A válaszokból kiderült, az EU szigorúan az 1910-es állapotok visszaállítására adja a 250 millió forintot.

A játszóteret az önkormányzat újítja fel, ahogy a világítást és az őrzést is a város oldja majd meg.

A belső kerékpárút-hálózat ha lehet, még több kérdést és némi vitát is generált. A kerékpárosok kijelölt útvonala a tervek szerint ugyanis eléggé vegyes lesz. Hol az autósokkal vagy a saját felfestett sávjukban kerekezhetnek.

Lesznek csomópontok, ahol le is kell szállniuk a zebránál. Az úthálózat 65 parkoló elvesztésével is jár, s megoszlottak a vélemények arról, hol biztonságosabb: a járdán vagy a forgalomban. Fodor Tamás elsősorban a bicikliző gyerekek biztonságára gondolt a tervezésnél, a felnőtt kerékpárosok ugyanakkor lehetőségeik korlátozásától féltek.

A Várkerület felújítása volt a lakossági fórum harmadik témája, s mivel a tervek már „megjártak" több fórumot, kérdésekből is kevesebb jutott. Az kiderült, hogy már idén megkezdődnek a közműépítések, amit télen egy ideiglenes helyreállítás követ, és jövőre folytatják a munkát. A közműveket a burkolatépítések követik. A városvezetés minden panaszt és javaslatot vár már most is a varkerulet@sopron.hu e-mail címre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a hulladéklerakó Cséren

Végre: a 3,5 milliárdos beruházás 14 hónap alatt készül el. Tovább olvasom